Αλεξανδρής: “Αντικείμενα με μεγάλη συναισθηματική αξία…” (video)

Στα αποψινά εγκαίνια της έκθεσης για το ελληνικό μπάσκετ, στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρέστη ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος άλλωστε συμμετέχει στην έκθεση διπλά, προσφέροντας δύο σημαντικά αντικείμενα από την προσωπική του συλλογή: Την πρώτη του φανέλα που είχε φορέσει ως παίκτης του Άρη, καθώς και το μετάλλιό του από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα με το Μαρούσι.

“Οι άνθρωποι του Μουσείου μου ζήτησαν κάποια αντικείμενα και ανταποκρίθηκα. Δεν ξέρω αν αυτό ικανοποίησε τον κόσμο, αλλά για μένα τα εκθέματα αυτά έχουν πολύ μεγάλη συναισθηματική αξία και αντιπροσωπεύουν μια πολυετή προσπάθεια που έχω κάνει μέσα στα γήπεδα. Είναι η πρώτη μου φανέλα, που φόρεσα ως παίκτης του Άρη πριν 40 χρόνια. Είναι κομμάτι συλλεκτικό. Έγινε από το κατάστημα του κυρίου Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι 90 χρονών και είναι ακόμα εν ζωή, τον είδα πρόσφατα στην Αθήνα… Είναι μια φανέλα μάλλινη και οι αριθμοί και το όνομα του Άρη είναι ραμμένα στο χέρι. Έχω πει πως αν κάποια στιγμή ο Άρης κάνει μουσείο μπάσκετ, θα του τη χαρίσω. Και το μετάλλιο του Κυπέλλου Σαπόρτα που κατέκτησα με το Μαρούσι και όλα αυτά τα εκθέματα, συνοδεύονται από φωτογραφίες για να ‘δένουν’ με τα αντικείμενα”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των “κίτρινων”.

Εξάλλου, διευκρίνισε ότι δεν πρόσφερε κάποιο ενθύμιο από το Τσάμπιονς Καπ του 2003, γιατί “δυστυχώς δεν είχα κάτι για το Τσάμπιονς Καπ. Το Υπουργείο Πολιτισμού μας είδε δώσει ένα αγαλματάκι που δεν γράφει τίποτε, απλά παριστάνει κάποιον αρχαίο αθλητή χωρίς να έχει κάποια ένδειξη, γι’ αυτό και δεν το έφερα”.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Βαγγέλη Αλεξανδρή στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης:
{youtube}m-hyeK6OZlY|640|360|1{/youtube}

To Top