Αλεξανδρής: «Βαρύ το φορτίο μας, αλλά θα παλέψουμε…»

Ο Άρης παρουσιάστηκε αγνώριστος στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και αυτό του κόστισε. Χωρίς συγκέντρωση με λίγες επιθετικές επιλογές κι αυτό του κόστισε όπως υποστήριξε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο προπονητής του Άρη παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έχει βαρύ φορτίο, αλλά θα παλέψει μέχρι το τέλος.

Αρχικά, ο Αλεξανδρής τόνισε ότι: «Παρουσιάσαμε δυο  πρόσωπα. Ένα καταπληκτικό στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε διαβάσει αρκετά καλά το παιχνίδι. Είχαμε πολλή ενέργεια στην άμυνα και προσπαθήσαμε να βγάλουμε εκτός ρυθμού τον Πανιώνιο που εκτελεί με ταχύτητα όλα τα συστήματα του. Τα καταφέραμε, ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση κι έτσι προηγηθήκαμε με διαφορά 10 πόντων στο ημίχρονο. Στο δεύτερο πρόσωπο παρουσιαστήκαμε τελείως διαφορετικοί. Δεχθήκαμε 24 πόντους στο πρώτο μέρος και 45 στο δεύτερο. Αυτό έγινε γιατί άλλαξε σε σημαντικό βαθμό η συγκέντρωση μας. Στο τρίτο δεκάλεπτο υποπέσαμε σε αρκετά αμυντικά λάθη, δεχθήκαμε έξι τρίποντα κι εκεί γύρισε το παιχνίδι. Επίσης στο διάστημα αυτό ο Πανιώνιος κόντυνε το σχήμα του, έπαιξε με «τεσσάρι» τον Γιάνκοβιτς».

Ο Αλεξανδρής υπογράμμισε ότι: «Είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα. Χρησιμοποίησα έναν ψηλό για κάποια διαστήματα αλλά δεν έχουμε προετοιμαστεί να παίζουμε έτσι. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις αμυντικές μας αδυναμίες και ως έναν βαθμό τα καταφέραμε. Δεν ήμασταν όμως αποτελεσματικοί στην επίθεση . Δεν βάλαμε κάποια σουτ. Μας έλειπαν οι σκόρερ. Κάποια παιδιά έμειναν σε χαμηλά επίπεδα επιθετικά. Ο Μαυραειδής δεν πέτυχε  κανέναν πόντο, ο Μάλντροου έναν όπως και ο Κερούς.  Έτσι το βάρος έπεσε στην επίθεση σε συγκεκριμένα παιδιά όπως ο Ταπούτος, ο Ντέιβις και ο Βεργίνης που βρέθηκε σε καλή βραδιά».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Αλεξανδρής είπε: «Για να κερδίσεις όμως μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος που έχει παίκτες, οι οποίοι έχουν την εμπειρία να αναλάβουν τα κρίσιμα σουτ πρέπει να έχεις περισσότερες λύσεις. Δεν θέλαμε αυτή την ήττα γιατί θέλουμε να βρεθούμε ψηλά στη βαθμολογία για να διεκδικήσουμε κάτι».

Παρά τις δυσκολίες και τις απώλειες στο ρόστερ ο Άρης θα συνεχίσει να παλεύει για να αντεπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη αν και ο τεχνικός των κίτρινων ότι οι συνεχόμενοι αγώνες έχουν δημιουργήσει κόπωση. «Κι εμείς έχουμε περηφάνια και θέλουμε να ανταποκριθούμε στους διπλούς αγώνες μ’ αυτό το ρόστερ. Δεν έχουμε εγκαταλείψει την προσπάθεια άσχετα από την τύχη και την έλλειψη εμπειρίας σε παιχνίδια που κρίθηκαν στο τέλος. Τα δυο παιχνίδια είναι όμως βαρύ φορτίο και τα ταξίδια κουραστικά. Μεσολάβησαν κάποιες απώλειες με αποτέλεσμα να χάσουμε τη δυναμικότητα που είχαμε πριν από λίγο καιρό. Γι’  αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που υπάρχουν».

To Top