Αλεξανδρής: “Είμαστε σε στάδιο ανάκαμψης” (video)

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θεωρεί πως ο Άρης παρότι μετράει πέντε ήττες σε πέντε επίσημα παιχνίδια βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης. Αναφέρθηκε στον αυριανό (19.45) αγώνα με τη Νίμπουρκ, αλλά και στο ντεμπούτο του Γιώργου Μπόγρη.

Ο τεχνικός του Άρη σχολίασε αρχικά πως “η Νίμπουρκ είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος σε αυτή τη φάση, είναι το φαβορί για τον όμιλο. Είναι μια ομάδα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία οχτώ χρόνια, όταν εμείς είχαμε πάρει το ευρωπαϊκό και θέλαμε να πάρουμε έναν παίκτη από εκεί. Από τότε έχει πρωταγωνιστήσει, έχει αυξήσει τον προϋπολογισμό της, αγωνίζεται και στη βαλτική λίγκα με εντυπωσιακές εμφανίσεις. Εμείς βρισκόμαστε σε ένα στάδιο ανάκαμψης, σε σωστό δρόμο. Θα δώσουμε αύριο τη μάχη για να κερδίσουμε και ότι βγει”.

Για το τι ομάδα θα αντιμετωπίσει αύριο ο Άρης, ο Αλεξανδρής υποστήριξε πως “η Νίμπουρκ παίζει ελεύθερο μπάσκετ, freelance όπως το λένε, με ελεύθερες επιλογές, με πολύ τρανζίσιον παιχνίδι. Χρησιμοποιεί πολύ το πικ εν ρολ, δεν έχει και πολύ inside game (παιχνίδι ρακέτας), από όσα είδαμε γιατί δεν είχαμε και πολύ καλή εικόνα γι’ αυτήν την ομάδα, μόνο από δύο παιχνίδια. Έχασε 82-77 από την ΤΣΣΚΑ. Έχει κάνει δύο αλλαγές, τον Έιμπραμς που αγωνίστηκε στα Τρίκαλα και έναν Κροάτη (Σίμε Σπράλια) που θέλαμε και εμείς, αλλά η δική μας προσφορά ήταν μικρότερη και πήγε εκεί”.

Για την πίεση που έχει δημιουργηθεί από το άσχημο ξεκίνημα είπε ότι “πίεση νιώθουμε γιατί θέλουμε να κερδίζουμε. Το κλίμα είναι καλό. Η δουλειά είναι εντυπωσιακά καλή! Εγω είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά των παιδιών. Πρέπει να έρθει και μια νίκη για να αντιστρέψει και την ψυχολογία, γιατί και τα παιδιά χρειάζονται μια νίκη για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Η εικόνα της ομάδας καθημερινά αλλάζει. Τελευταίες μέρες μπήκαν και τα δύο ψηλά παιδά, ο Μπόγρης που θα παίξει και η παρουσία του έμπειρου Τσαλδάρη που δίνει άλλη ποιότητα σε αυτή την ομάδα. Μας λείπει και ένας ψηλός που δεν έχουμε πάρει ακόμα από τον αρχικό σχεδιασμό”.

Αναφερόμενος στην παρουσία του Μπόγρη είπε ότι “δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, δουλεύει πρωί και απόγευμα, ταιριάζει στον χαρακτήρα με τα υπόλοιπα παιδιά, δουλεύει σκληρά, είναι η ευκαιρία του, θέλει να επανέλθει στο ελληνικό πρωτάθλημα με μια ομάδα σαν τον Άρη και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τον βοηθήσουμε. Δείχνει σημάδια αντίληψης του τι θέλουμε από αυτόν για να μπορέσει να προσαρμόσει το παιχνίδι”.

Ρωτήθηκε ποιος είναι ο στόχος του Άρη στο φετινό Γιούροκαπ και απάντησε πως “σκεφτόμαστε να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι. Πιστεύουμε ότι προκριθούμε στην επόμενη φάση, αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Σιγά σιγά…”

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Βαγγέλη Αλεξανδρή:
{youtube}BWHk5Gd5vW8|640|360|1{/youtube}

To Top