ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αλεξανδρής: “Θλιβερή η ελληνική διαιτησία! Άγριο παζάρι με χιλιάδες ευρώ για μια ψήφο στην ΕΠΟ”!

Ο πρώην προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής, μίλησε με αφορμή τα διαιτητικά όργια σε βάρος των κιτρινόμαυρων στον αγώνα με το Λαύριο, ενώ αποκάλυψε το άγριο παζάρι για μια ψήφο και στην ΕΠΟ! 

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για την διαιτησία στο Λαύριο Άρης:

Οι τεχνικές ποινές που δεν δόθηκαν, τα αντιαθλητικά, ακόμη και τα ήπια φάουλ που σφηρίχτηκαν σε κάνουν να αγανακτείς

Για το αν μπορεί να απεμπλακεί από την ΕΟΚ;

Έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές να απεμπλακεί η διαιτησία από την ομοσπονδία, δεν ξέρω γιατί επιμένουν τόσο πολύ να μην συμβεί αυτό, πρέπει ή η διαιτησία να πάει στον ΕΣΑΚΕ ή να γίνει επαγγελματική, για κάποιο λόγο δεν το αφήνουν αυτό να συμβεί.

Για το γενικότερο πρόβλημα της χώρας όσον αφορά την διαιτησία:

Ήμουν στο Αγρίνιο στις αρχές του καλοκαιριού, και συνέπεσε να είναι εκείνη την περίοδο οι εκλογές με την ΕΠΟ, και στο τραπέζι που παρέθεσε η ομάδα του Αγρινίου ήταν και ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου, και μου είπε ότι έχουν φτάσει στο σημείο να πρέπει να δίνουν 30 και 40 χιλιάδες ευρώ για να ψηφίζουν.

Είναι ένα άγριο παζάρι, δεν υπάρχει αξιοκρατία, δεν υπάρχει εξυγίανση.

Και εγώ σαν νέος ήλπιζα να αλλάξει αυτός ο τρόπος, έχω πάψει πλέον να ελπίζω.

Για το αν πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ξένους διαιτητές και στο μπάσκετ:

Δεν νομίζω να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, κυρίως για οικονομικούς λόγους, ίσως το δούμε στα ντέρμπι, αλλά συνολικά δεν νομίζω.

Για το ο ίδιος έχει αδικηθεί στην καριέρα του:

Δεν έχω αδικηθεί, δεν έχω ευνοηθεί συνολικά στην καριέρα μου, έχω αδικηθεί όμως όποτε έπαιξα απέναντι σε μεγαλύτερη ομάδα, δεν αφήνουν την μικρή ομάδα στην καλή της μέρα να κάνει μια νίκη.

-Για την διαιτησία γενικότερα στο μπάσκετ:

Τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολα. Σε πιάνει μια θλίψη. Δεν είναι μόνο πρόβλημα διαιτησίας. Βλέπουμε ότι ήδη το ποδόσφαιρο άρχισε να καλεί ξένους διαιτητές, ειδικότερα στα παιχνίδια που θεωρούνται ντέρμπι. Εγώ καταλαβαίνω τα ανθρώπινα λάθη που μπορούν να γίνουν καμία φορά στα σφυρίγματα. Όμως όταν είναι επαναλαμβανόμενο, σημαίνει ότι είναι και στοχευμένο. Με ενοχλεί και πλέον ο κόσμος δεν μπορεί να το δεχτεί. Έχει και ο ίδιος ο κόσμος την προσωπική του εμπειρία, και όταν βλέπει ότι τα σφυρίγματα δεν είναι ομοιόμορφα,μια λέξη που χρησιμοποιείται αρκετά στους χώρους της διαιτησίας. Πρέπει δηλαδή να παίζουν και οι δύο ομάδες περίπου ο ίδιο. Να μην αφήνεις τον ένα να παίζει σκληρά και τον άλλον ήπια. Πάνω κάτω, πρέπει να εξισορροπείται η κατάσταση. Δικαιολογώ απόλυτα τις αντιδράσεις των υπευθύνων του Άρη, στον χθεσινό αγώνα, γιατί ως διαγωνιζόμενος χρειάζεσαι μία ισονομία και μία δικαιοσύνη. Όταν μία ομάδα σουτάρει πάνω από 30 βολές, ενώ η άλλη 10 τότε κάτι συμβαίνει. Είναι λογικό να αγανακτήσεις.

-Για την πρεμιέρα του Άρη με αντίπαλο το Λαύριο:

Είναι νωρίς ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα, εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα για την νέα της προσπάθεια.

To Top