Αλεξανδρής: “Με Αμερικανούς και Πελεκάνο θα στήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο”

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του, γιατί ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα, απέφυγε να πάρει θέση για το θέμα των δελτίων, είπε όμως ότι χρειάζεται άμεσα τους Αμερικανούς, γιατί ξεκινάει σε λίγες μέρες το πρωτάθλημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και με την προσθήκη του Μιχάλη Πελεκάνου θα δημιουργηθεί ένα αξιόμαχο σύνολο.

Ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε αρχικά πως “ήρθαμε καλά προετοιμασμένοι δεν υποτιμήσαμε τον Φιλαθλητικό. Είχαμε σημαντικές απώλειες και δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για να παίξουμε επίσημα παιχνίδια. Αυτό γιατί είμαστε ομάδα μόλις δύο εβδομάδων, ενώ κάποιων παικτών τα δελτία δεν είναι έτοιμα ακόμα. Ανταποκριθήκαμε με πολύ μεγάλη επιμέλεια στο αγωνιστικό κομμάτι, στον τρόπο που παίζει ο Φιλαθλητικός ο οποίος είναι πολύ δύσκολη ομάδα, ειδικά μέσα στην έδρα της. Πιέζει σε όλο το γήπεδο, κάνει παγίδες, δεν έπαιξε για μεγάλο διάστημα με ψηλό παίκτη κι αυτό μας υποχρέωσε να παίξουμε ζώνη. Το ματς κρίθηκε στην εμπειρία των παικτών αλλά και της τεχνικής ηγεσίας γιατί έχουμε παίξει πάρα πολλά τέτοια ματς και ήμασταν απόλυτα προετοιμασμένοι για να το αντιμετωπίσουμε”.

Για τα “κλειδιά” που οδήγησαν τον Άρη στη νίκη σχολίασε πως “σήμερα είχαμε μόνο οχτώ παίκτες ετοιμοπόλεμους με απόντες και τραυματίες τους Βεζένκοφ, Ασημακόπουλο. Ο Βεζένκοφ πήρε τυπική συμμετοχή στα τελευταία 11 δευτερόλεοπτα και ο Σαρικόπουλος δεν είναι έτοιμος. Έπρεπε να κάνουμε συντήρηση δυνάμεων, ξεκινήσαμε καλά και έπρεπε σιγά σιγά να κατανέμουμε τις δυνάμεις μας και να κρατάμε τους παίκτες φρέσκους ως το τέλος για να αντέξουν στο ματς. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες φορές η διαφορά έπεφτε. Είμαι αρκετά έμπειρος για να κρατάω το σκορ σε τέτοια ματς. Μπορέσαμε να κάνουμε μία αξιοπρεπέστατη διαφορά, αν και δε με ενδιέφερε καθόλου είτε το ματς ήταν στον πόντο είτε σε διψήφιο αριθμό, όσο με ενδιέφερε να μείνουν οι βασικοί στο τέλος του ματς γιατί είχαμε και τις απώλειες των Πάσαλιτς, Ασημακόπουλου, Μποχωρίδη με πέντε φάουλ”.

Για το θέμα των δελτίων απέφυγε να πάρει θέση: “Αυτό είναι θέμα της διοίκησης, δεν μπορώ να πάρω θέση. Ο σχεδιασμός έγινε με αυτά τα παιδιά τα οποία χρειάζομαι για το πρωτάθλημα το οποίο ξεκινάει σε λίγο”.

Ρωτήθηκε πότε θα είναι 100% έτοιμος ο Άρης και απάντησε πως “με την έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαστε σχεδόν έτοιμοι όπως είπα πρέπει να επιστρέψουν οι τραυματίες σε αγωνιστικό ρυθμό, να ενταχθούν οι ξένοι και σιγά σιγά να δουλέψουμε όλοι μαζί και φυσικά άλλη μία μεταγραφή η οποία εύχομαι να είναι του Πελεκάνου και να έχει αίσιο τέλος. Το στοιχείο αυτής της ομάδας είναι η ομοιογένεια. Έχω κοουτσάρει αρκετές ομάδες και έχω εμπειρία, έχω στήσει ομάδα σε τρεις μέρες και κερδίσαμε παιχνίδια, με το Μαρούσι. Αυτό είναι πολύ εύκολο για μένα, το να στήσω μία ομάδα”.

Τέλος, σε ερώτηση για τον στόχο του φετινού Άρη υπογράμμισε ότι “κοιτάμε ένα ένα τα ματς, είναι όλα πολύ δύσκολα, δεν ξεγελιόμαστε όταν παίζουμε με ομάδες της Α2 εκτός έδρας γιατί κρύβουν πολλές παγίδες αυτά τα ματς και δε θέλουν να πέσουμε θύμα έκπληξης σε τέτοιο ματς. Πιστεύω ότι η ομάδα σιγά σιγά θα βρει το ρυθμό της και με την ένταξη των Αμερικανών και πιθανώς του Πελεκάνου να στήσουμε ένα αξιοπρεπές σύνολο”.

 

To Top