Αλεξανδρής: «Με βάση το μπάτζετ, είμαστε ενθουσιασμένοι»

Ο στόχος του Βαγγέλη Αλεξανδρή, όπως υποστήριξε στη συνέντευξη τύπου, είναι να δημιουργήσει μια ομάδα που θα μπορεί να ξεπερνά κάθε αντιξοότητα μέσα στο παιχνίδι. Ακόμη και τις λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις. Ο προπονητής του Άρη δεν εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία ούτε θέλησε να την επικαλεστεί ως δικαιολογία για την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ξεκινώντας ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη του προς την ομάδα. «Να ευχαριστήσω τον κόσμο που πιστεύει σ’ αυτή την ομάδα και τη στηρίζει. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν τα κατάφεραν στο τέλος απέναντι σε μια ομάδα με την εμπειρία του Παναθηναϊκού που είναι τεράστια σε σχέση με τη δική μας. Αμυντικά ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και δημιουργήσαμε πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Στην επίθεση απόντος του Τζέιμς και με τον Βεργίνη τραυματία δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τις φάσεις. Υπάρχει μια πικρία γιατί φτάσαμε στην πηγή και δεν καταφέραμε να πιούμε νερό. Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλα για να μην δημιουργήσω προβλήματα σε άλλους. Στεναχωριέμαι για την αντιμετώπιση που έχουμε. Είμαι αποφασισμένος να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο σε ότι αφορά το ρόστερ της και την απόδοση της ώστε να είναι σε θέση να ξεπερνά τις αντιξοότητες του παιχνιδιού. Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν είναι ώρα για διαμαρτυρίες».

Για τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και τα λάθη που έγιναν επεσήμανε πως «ο Παναθηναϊκός μας πίεσε πολύ. Δεν έχουμε τους καλύτερους χειριστές στην ομάδα. Γι’ αυτό κράτησα στο τέλος για να μεταφέρουμε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο και να αποφύγουμε την πίεση. Δεν βγάλαμε τις επιθέσεις που θέλαμε. Έγιναν λάθη. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους και να μπορέσουν να προσφέρουν».

Σε ερώτηση για το ποια θα πρέπει να είναι διαχείριση του σημερινού αγώνα ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με την Κίμκι απάντησε πως «θα υπάρχει φυσιολογική κόπωση. Δεν έχουμε δώσει ρεπό εδώ και έναν μήνα στους παίκτες. Η Κίμκι είναι μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. Αν έχουμε την συμπαράσταση του κόσμου μπορούμε να κοντράρουμε. Αν αγωνίζεσαι με επιτυχία απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό γιατί να μην το κάνεις απέναντι στην Κίμκι».

Παρά την ήττα πάντως οι φίλοι του Άρη επιβραβεύουν την προσπάθεια. Ο Αλεξανδρής τόνισε πως «ο κόσμος έχει μείνει ευχαριστημένος και θα μείνει κοντά. Οι νίκες δίνουν τον ενθουσιασμό, δεν πήραμε την μεγάλη νίκη που θέλαμε αλλά στο τέλος θα έρθουν κι αυτές» και συμπλήρωσε: «Είναι το έκτο παιχνίδι που χάνουμε έτσι. Δεν είμαστε καμιά σούπερ ομάδα αλλά είμαι ευχαριστημένος γιατί σαν ομάδα είμαστε στον σωστό δρόμο. Χρειάζεται υπομονή, με αυτό το μπάτζετ και τις εμφανίσεις δεν είμαστε απλά ευχαριστημένοι, είμαστε ενθουσιασμένοι. Πλην του Παναθηναϊκού δείτε τις άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός άλλαξε παίκτες και άλλες ομάδες, εμείς αλλάξαμε έναν παίκτη όχι για αγωνιστικούς λόγους».

To Top