Αλεξανδρής: “Ο Άρης είναι μια άλλη ομάδα τώρα”

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής βλέπει τον Άρη και χαίρεται για την εικόνα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο και αυτό επεσήμανε πριν από λίγη ώρα με δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Libero”.

Στην αρχική του τοποθέτηση υποστήριξε ότι “δεν ήμουν καθόλου αγχωμένος, η εικόνα της ομάδας τελευταία ήταν πολύ ενθαρρυντική, τα παιδιά βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο και ήμουν σίγουρος ότι θα αντιμετώπιζαν σωστά τον αντίπαλο. Πάντως σε κάποιες στιγμές ενθουσιασμού κάναμε παιδαριώδη λάθη και έτσι υπήρξαν κάποιες εκρήξεις από την πλευρά μου, δεν θέλω η ομάδα μου να κάνει χαζά λάθη στους αγώνες”.

Ρωτήθηκε για την αλλαγή του Σέρτζιο Κερούς προς το καλύτερο και απάντησε πως “είναι χαρισματικός παίκτης, έχει πολλά προσόντα αλλά δεν είχε μάθει να παίζει οργανωμένα. Βελτιώνεται όμως συνέχεια και τελευταία δείχνει πολύ διαφορετική εικόνα και χθες μάλιστα ήρθε μετά το παιχνίδι και μου είπε «κόουτς, είδες; Έπαιξα με μυαλό σήμερα». Η σημερινή προπόνηση μάλιστα θα αρχίσει με αυτή την ατάκα που θα την πω σε όλους στην την ομάδα, είναι κάτι ενδοοικογενειακό, τα κάνουμε αυτά στις ομάδες”.

Για την εικόνα που παρουσιάζει ο Άρης τελευταία είπε ότι “είναι μια άλλη ομάδα τώρα, σε σχέση με αυτό που έδειχνε πριν λίγο καιρό. Είπα και χθες ότι αν αρχίζαμε την χρονιά με το ρόστερ που έχουμε τώρα, θα είχαμε πιο πολλές νίκες και πολύ καλύτερη εικόνα. Ακόμη και τώρα όμως δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας, ο Μπόγρης για παράδειγμα δεν παίζει στο πρωτάθλημα, περιμένουμε όμως μέχρι την Παρασκευή την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και θα είναι αδικία να μην παίξει τελικά. Θα γίνει πολύ καλύτερος αν αγωνιστεί και στους αγώνες του πρωταθλήματος, θα είναι καλό για αυτόν και την ομάδα αλλιώς θα τον έχουμε μόνο στην Ευρώπη”.

Ρωτήθηκε για το άσχημο ξεκίνημα στη φετινή χρονιά και απάντησε πως “κανονικά δεν θα έπρεπε να αρχίσω την προετοιμασία της ομάδας αλλά επειδή αγαπώ το σωματείο δέχθηκα να ξεκινήσω έτσι την σεζόν. Αρχίσαμε με έξι εφήβους και άργησαν υπερβολικά να έρθουν κάποιοι παίκτες όπως ο Τσαλδάρης και ο Κρούσιτς. Ίσως δεν θα έπρεπε να εκτεθώ με την ομάδα με τους αγώνες σε τουρνουά αλλά δεν σκέφτομαι το προσωπικό κόστος. Τώρα όμως έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ και θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Είμαι χαρούμενος τώρα για την εικόνα της ομάδας και η μεταμόρφωση θα γίνει σταδιακά, βλέπω από τις προπονήσεις ότι ο Άρης καθημερινά προοδεύει και θα γίνεται καλύτερος όσο προχωρά το πρωτάθλημα. Έχουμε μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα αλλά δεν ανησυχώ, με στενοχωρεί αυτό αλλά δεν με αγχώνει, κοιτάμε μπροστά. Θα συνεχίσουμε την δουλειά χωρίς πολλά λόγια, χωρίς έπαρση και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Στηρίζουμε τις επιλογές μας και κοιτάμε πως θα κάνουμε καλύτερους τους παίκτες της ομάδας ενώ το πολύ ευχάριστο είναι ότι γίναμε οικογένεια, είναι κάτι που ήθελα από την αρχή και δούλεψα σε αυτό”.

Αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι Έλληνες παίκτες δεν έχουν πληρωθεί ακόμα: “Η επιτυχία φέρνει καλύτερο κλίμα στην ομάδα και μεγαλύτερη διάθεση για δουλειά. Αν βοηθήσει και η διοίκηση στο οικονομικό θα πάμε πολύ καλύτερα. Δεν ασχολούμαι με τα οικονομικά αλλά βλέπω ότι οι ξένοι παίρνουν κάποια χρήματα και είναι καλό αλλά θα πρέπει να πάρουν χρήματα και τα ελληνόπουλα της ομάδας, τους έχουν καθυστερήσει και πιστεύω να γίνει κάτι σύντομα για αυτό γιατί είναι παιδιά που προσφέρουν πολλά στην ομάδα και τα δίνουν όλα”.

Για το παιχνίδι με τη Καβάλα είπε ότι “έχει το σεβασμό μας, είναι καλή ομάδα. Με εξέπληξε η μεγάλη διαφορά που έχασε στη Ρόδο. Συμβαίνουν αυτά στον αθλητισμό, οι μεταπτώσεις σε μια ομάδα… Είναι μια ομάδα με ιδιαίτερα καλή έδρα, την υπερασπίζεται, κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Εμείς πρέπει να εντείνουμε ακόμα περισσότερο την προσπάθειά μας, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να διαβάσουμε σωστά το παιχνίδι και να ανταποκριθούμε στην πρόκληση παίζοντας καλή άμυνα, όπως κάνουμε στα τελευταία πέντε παιχνίδια, στα οποία έχουμε τέσσερις νίκες και μία ήττα στον πόντο”.

To Top