«Το… καλάμι δεν έχει θέση στον Άρη»

Με άκρως παραστατικό τρόπο μίλησε για τον Άρη, αλλά και τους νεαρούς παίκτες της ομάδας ο Γιώργος Σεμερτζίδης. Ο βετεράνος και υπεύθυνος των Ακαδημιών των «κίτρινων σχολίασε τα πάντα με αρκετά καυστικό τρόπο.


Αρχικά, μίλησε για τα σενάρια… συνομωσίας από Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ κατά του Ολυμπιακού. «Δεν έχω άποψη. Αν κάτι χειροπιαστό, αν κάτι δεν είναι αληθοφανές. Σενάρια μπορεί να κάνει ο καθένας. Δεν είμαι τύπος της συνομωσίας. Αν ήμασταν στην Ελλάδα, ίσως αφήναμε ένα παράθυρο, αλλά δε γνωρίζω και δε μιλάω. Σαν Έλληνες δεν έχουμε κι άδικο να έχουμε στο μυαλό μας σενάρια συνομωσίας» είπε χαρακτηριστικά στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού, τονίζοντας: «Δεν είναι έκπληξη έτσι όπως έγινε το παιχνίδι. Έκπληξη είναι όπως παρουσιάστηκαν οι ποδοσφαιριστές. Κερδίσαμε δικαιότατα», για να συνεχίσει μιλώντας για το πάθος των παικτών του Άρη: «Τα παιχνίδια κερδίζονται, με πάθος, με δύναμη κι αγωνιστικότητα. Πρέπει να ιδρώσει όλη η ομάδα. Αν χάσεις, ενώ αγωνίστηκες, ο κόσμος θα νιώσει μικρή πικρία. Οι παίκτες μας το έδειξαν αυτό την Κυριακή. Δεν έχει ξανακάνει στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης τέσσερις ευκαιρίες. Είδαμε μαχητές και μία ομάδα να αγωνίζεται για τη νίκη κι αυτό το κατάλαβε ο Παναθηναϊκός. Μάγος προπονητής δεν υπάρχει. Τον προπονητή τον κάνουν οι παίκτες. Αν μάχεσαι, όλα βγαίνουν στο γήπεδο. Αν παλεύει όλη η ομάδα θα έρθει και το αποτέλεσμα».

Όσον αφορά τα σκαμπανεβάσματα που έχει η ομάδα τόνισε: «Μας έδωσαν μία ελπίδα οι παίκτες μας. Δηλαδή γιατί να μη δώσουν τον ίδιο αγώνα και σε άλλα ματς, όταν το κάνουν με τον πρωτοπόρο; Όλοι προσπάθησαν με τον Παναθηναϊκό, ενώ με τον Πανιώνιο δεν έγινε. Πρέπει να κάνουν πάντα το ίδιο οι παίκτες. Άλλωστε και ο προπονητής πάντα ζητάει το μάξιμουμ από όλους», ενώ πρόσθεσε: «Σαφώς και η ομάδα θα κάνει άσχημα παιχνίδια. Αλλά όταν τη μία Κυριακή παίζεις καλά και την άλλη είσαι εκτός αγώνα, πρέπει να προβληματιστείς. Κυρίως οι παίκτες να προβληματιστούν. Δεν υπάρχει συνταγή. Ένας καλός παίκτης φαίνεται από τη διάρκεια που έχει».

Για τον Μίχαλ Πρόμπιερζ και το πώς διαχειρίζεται το ρόστερ, επισήμανε: «Νομίζω ότι πλέον ο κόουτς έχει τώρα μία ξεκάθαρη εικόνα. Φαίνεται αυτό κι από τις επιλογές του. Επιλέγει παίκτες που θα ματώσουν. Είναι φιλόδοξος και νεαρός και θέλει να πετύχει. Πάντα όμως η επιτυχία εξαρτάται από τη διάθεση των παικτών», ενώ συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Ρισκάρει και αυτό θέλει δύναμη ψυχής. Οι πιτσιρικάδες πρέπει να αρπάξουν τις ευκαιρίες. Πρέπει να τον δικαιώσουν. Δίνει ένα ερέθισμα στους παίκτες που χρησιμοποιούνται, αυτή η φιλοσοφία του Πρόμπιερζ. Οι επιλογές του ίσως του βγουν, ίσως όχι. Το ύφος όμως του δείχνει ποδοσφαιριστές αγωνιστές».

Όσον αφορά του Κατίδη και Γιαννιώτα, είπε: «Περάσανε μέσα από τις ακαδημίες τις μικρές. Τον Κατίδη και τον Γιαννιώτα τους είχα και στις Εθνικές. Για να καθιερωθούν θα πρέπει να έχουν διάρκεια. Πέρασαν και παίκτες φωτοβολίδες, πολλοί. Το καλάμι δεν έχει θέση! Παίζει ρόλο στο να κάνεις καριέρα η ποδοσφαιρική και η κοινωνική παιδεία. Το περιβάλλον σου και η νοοτροπία σου. Παιχταράδες χάθηκαν και μέτριοι παίκτες με μυαλό κάνανε καριέρα. Θέλει πολλά. Υπομονή, διάθεση, μυαλό και κυρίως καλή ζωή».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι αυτό θα πρέπει να δώσει και το παράδειγμα και στους υπόλοιπους: «Αυτό δίνει ένα ερέθισμα στο να δείξουν και οι υπόλοιποι ότι υπάρχουν και αυτοί. Κι αυτό μπορούν να το κάνουν στην προπόνηση. Όταν μεγαλώνεις ωριμάζεις και ποδοσφαιρικά. Σαφώς και συζητάμε και με τα νεαρά παιδιά».

Για όσους που πλέον προπονούνται με την Κ20, υπογράμμισε: «Τίποτα δε μου λέει αυτό. Όποιος πιστεύει ότι θα πάει εκεί και θα κάνει αγγαρεία έχασε. Δεν είναι υποτιμητικό. Ευκαιρίες δίνονται σε όλους. Υπάρχουν παραδείγματα ποδοσφαιριστών. Με παίρνει κάποια στιγμή ο Παπασταθόπουλος από την ΑΕΚ και μου λέει με στέλνουν στη Νίκη Βόλου. Του λέω πήγαινε να κάνεις το αγροτικό σου. Ορίστε ποιος είναι τώρα ο Παπασταθόπουλος. Τυχαία τίποτα δε γίνεται».

Για το προσεχές παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης: «Καμία ιδιαιτερότητα δεν έχει το παιχνίδι στην Τρίπολη. Με τα μέσα που υπάρχουν, όλες οι ομάδες περνούν από ακτινογραφία. Όλα από τη διάθεσή των παικτών εξαρτώνται. Μας απέδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη, ότι έχουν τα κότσια να ανταπεξέλθουν σε δύσκολα παιχνίδια. Δεν έχει εντός ή εκτός έδρας. Επαγγελματίες είναι».

Τέλος, για τη δουλειά στις Ακαδημίες του Άρη, τόνισε: «Προσπαθούμε πολύ. Προσέχουμε το αγωνιστικό κομμάτι, το οργανωτικό και βέβαια το οικονομικό. Παράπονα θα υπάρχουν. Εννοείτε πως θα υπάρχουν. Είμαστε μία κλειστή κοινωνία. Θα πρέπει όμως όλοι να συμβαδίζουν με το ποδόσφαιρο. Είμαστε σε καλό δρόμο, παρότι έχουμε τις αδυναμίες μας».

To Top