Αλεξανδρής: Ο σχεδιασμός ήταν επιτυχημένος, δεν θα αποδείξουμε ότι είμαστε ελέφαντες»

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Άρη στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό αλλά είχε πολλά παράπονα για την απόδοση της ομάδας στην τρίτη περίοδο. Επίσης υποστήριξε πως ο σχεδιασμός ήταν πετυχημένος επαναλαμβάνοντας πως οι κίτρινοι ξεγελάστηκαν από κάποιους.  Όταν ρωτήθηκε για το φραστικό επεισόδιο που είχε με τη λήξη του αγώνα με τον διαιτητή Γιάννη Φούφη, είπε πως «αυτό που μου είπε δεν τον τιμά».

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής των κίτρινων επεσήμανε πως «κάναμε μια καλή προετοιμασία για το παιχνίδι, από τη στιγμή που είδαμε ότι αυτό ήταν το ρόστερ. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο με οργάνωση στην άμυνα, μπορέσαμε και μπλοκάραμε την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Κρατήσαμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, αλλά κι εμείς δεν είχαμε τη παραγωγικότητα που θέλαμε στην επίθεση, γιατί όπως είπε και ο Αργύρης, στην ελληνική λίγκα χρειάζεται υψηλό IQ. Όποιος καταλαβαίνει από μπάσκετ, καταλαβαίνει και την τακτική του προπονητή. Ξέροντας ότι διαθέτουμε καλό περιφερειακό σουτ, δεν σουτάραμε με καλό ποσοστό. Τα πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο κι ενώ είπαμε στο δεύτερο ημίχρονο πως τα πρώτα πέντε λεπτά είναι όλο το παιχνίδι και πως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κρατηθούμε κοντά στο σκορ για να διεκδικήσουμε τη νίκη με τη βοήθεια του κόσμου, δεν τα καταφέραμε. Γιατί μπήκαμε χωρίς ενέργεια, δεχθήκαμε καλάθια που δεν έπρεπε. Θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει χρησιμοποιώντας τα τέσσερα φάουλ. Ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο σκορ κι εμείς δεν είχαμε την εμπειρία και τις λύσεις για να το γυρίσουμε. Σε γενικές γραμμές, κρατάω τα τρία δεκάλεπτα, εξαιρώ μόνο το τρίτο δεκάλεπτο που δεν ήταν καλό για μας. Είχαμε πρόβλημα στην οργάνωση», είπε.

Ρωτήθηκε για την επιρροή που άσκησε στην ομάδα, η αρνητική εξέλιξη στο θέμα των τριών Αμερικάνων. «Δεν μου αρέσει να κάνω κριτική στην ομάδα, είμαι από τους στρατιώτες, ακολουθώ τις εντολές της διοίκησης. Ο φετινός σχεδιασμός ήταν απόλυτα πετυχημένος. Κάναμε καλή ομάδα, αποκτήσαμε τρεις Αμερικανούς με λίγα λεφτά. Δεν κάναμε επιλογές των 100.000-150.000 δολαρίων. Τα τρία νέα παιδιά κόστισαν 110.000 δολάρια. Δεν έπαιξαν σε κανένα επίσημο παιχνίδι και μπήκαμε στη διαδικασία να αποδείξουμε δεν είμαστε ελέφαντες. Βάλτε να παίξουμε με οποιαδήποτε ομάδα της Α1 δίχως έχει τους Αμερικανούς της. Εγώ ζήτησα από τον πρόεδρο, στη θέση των τριών παικτών, να πάρουμε δύο παίκτες. Είναι περιορισμένη η αγορά, αλλά είναι περιορισμένες και οι επιλογές μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει ο Δημήτρης Βεργίνης, είναι από τα αγαπημένα μου παιδιά. Τον προτιμήσαμε από τον Κις και ζήτησα στη θέση των άλλων δύο να πάρουμε ένα ακόμη παίκτη. Ήθελα τον Νάντζφεϊ. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Να ρωτήσετε διοίκηση για το επόμενο βήμα», απάντησε.

Ερωτηθείς για το ποιος έχει ευθύνη για όσα συνέβησαν στην υπόθεση της έκδοσης των δελτίων των Αμερικανών είπε πως: «Δεν έχει σημασία να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε όλοι Άρης και λειτουργούμε συνολικά. Είπα πριν από λίγες ημέρες ότι μας ξεγέλασαν. Είμαι από το 1965 στα γήπεδα και από το 1970 στην Α1. Ξέρω πρόσωπα και καταστάσεις, δεν είναι εύκολο να με ξεγελάσεις. Δεν μπορείς να μην εμπιστευτείς κάποιους ανθρώπους που διοικούν το ελληνικό μπάσκετ, όταν σου λένε προχώρα σε αυτό το κομμάτι. Εγώ ακολούθησα εντολές από τον πρόεδρο και προχώρησα έτσι. Είχαμε μιλήσει για υψηλούς στόχους, για τετράδα, τώρα πρέπει να μετράμε και την τελευταία λέξη που θα πούμε».

Ρωτήθηκε επίσης για το επεισόδιο που είχε με τον διαιτητή Φούφη. «Αυτό που μου είπε ο Φούφης δεν τον τιμά. Η δουλειά μου είναι να διαμαρτύρομαι όταν βλέπω κάτι που με ενοχλεί, όταν νιώθω αδικημένος. Δεν τον τιμούν τα όσα είπε».

 

 

 

To Top