ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αλεξανδρής: “Πρέπει να τρέξουν στον Άρη για λύσεις! Να μην ξεζουμίζουμε συνέχεια παράγοντες όπως ο Πλιάκης”

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, στον Άρη, αλλά και την απώλεια του Γιάννη Πολίτη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για το Ελληνικό μπάσκετ ανέφερε:

Έχω κάνει μία δήλωση εδώ και αρκετό καιρό. Από την στιγμή που είπαν ότι θα είναι 16 ομάδες είπα ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία εάν οι μισές μπορέσουν να αγωνιστούν. Αυτό γιατί οι προϋποθέσεις που έβαλε ο ΕΣΑΚΕ είναι απαγορευτικές. Περισσότερες αποχωρήσεις υπάρχουν παρά διάθεση ομάδων να δεχθούν την πρόκληση και να παίξουν την Α1. Θα έπρεπε φυσικά να μπουν τα μέτρα, αλλά είναι λάθος το τάιμινγκ. Οι ομάδες επίσης θα πρέπει να παλέψουν για την μείωση της φορολογίας για να αντέξουν οικονομικά.

Για το θέμα των τηλεοπτικών:

Φωνάζω για αυτό από το 2000 όταν έσπασε η κεντρική διαχείριση. Τους έλεγα ότι αν φύγουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διαλυθούμε. Τότε ο τελευταίος της βαθμολογίας έπαιρνε 300 εκατομμύρια δραχμές. Με το Ηράκλειο τότε έκανα ομάδα και κέρδισα τον Παναθηναϊκό, φτάσαμε στους 16 της Ευρώπης.

Ενώ για το ότι επιστρέφει η κεντρική διαχείριση:

Είναι μία πολύ ευχάριστη είδηση για όσους ασχολούνται με το μπάσκετ. Είναι δάκτυλος της κυβέρνησης, μία χείρα βοηθείας για όλα τα σωματεία. Κανείς δεν αντέχει να βάζει κάθε χρόνο λεφτά μόνος του. Αν υπάρχουν έσοδα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Πρέπει οι προϋπολογισμοί να είναι κατατεθημένοι στα ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Υπάρχουν ομάδες που πληρώνουν μέχρι τον Δεκέμβριο, κάνουν νίκες και μετά δεν πληρώνουν κανέναν.

Κάποτε ήθελα να πάρω έναν παίκτη με 30 εκατομμύρια στο Ηράκλειο και το Παπάγου τον πήρε με 40. Σε εμάς όμως θα έπαιρνε όλα τα χρήματα του, εκεί πήρε τα δέκα τελικά.

Για τον Άρη:

Πρέπει να τρέξει πολύ ο κ.Αρβανίτης να βρει λύσεις. Ο κόσμος του Άρη κουράστηκε, κουράστηκαν αυτοί που ήταν αιμοδότες και χρηματοδότες όλα αυτά τα χρόνια. Σου λέει ο άλλος, με αυτήν την κατάσταση δεν θα πάω να πάρω ούτε διαρκείας. Πρέπει να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά.

Για τους Αρειανούς παράγοντες:

Δεν γίνεται να ξεζουμίσουμε τους ανθρώπους που βοηθάνε τόσα χρόνια. Πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις. Ο κ.Πλιάκης πλέον έχει φτάσει σε σημείο να μην σηκώνει το τηλέφωνο. Δεν γίνεται να δίνουν πάντα αυτοί οι άνθρωποι την λύση. Μίλησα με τον Χάρη Παπαγεωργίου, μου είπε ότι υπάρχουν απλήρωτοι υπάλληλοι. Πως θα λειτουργήσει μία ΚΑΕ όταν είναι απλήρωτοι οι υπάλληλοι;

Ενώ συνέχισε:

Δεν κάνω κριτική. Δεν μου αρέσει να το κάνω αυτό απ’έξω. Εγώ δίνω συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που δίνουν την μάχη. Αλλά από την άλλη πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αφού έχουμε μπει σε αυτήν την διαδικασία να ψάξουμε και να προσφέρουμε ουσιαστικά.

Για το αν θα ήταν ο ίδιος θετικός στο να βοηθήσει:

Είμαι στην διάθεση του Άρη. Αρειανοί είμαστε, πονάμε την ομάδα. Από την στιγμή που θα το ζητήσει ο Άρης εγώ θα βοηθήσω όπως μπορώ.

Για το ότι ο κόσμος κουράστηκε:

Υπάρχει ένα θυμός, μια στεναχώρια αλλά πάντα αυτό το τμήμα το στηρίζει. Μπορεί να πει και μία κουβέντα παραπάνω, αλλά θα πάει στο γήπεδο για την ομάδα.

Για τον Βασίλη Βουρτζούμη:

Ξεχωριστός φίλος, πολλά χρόνια μαζί. Από τα καλύτερα παιδιά που γνώρισα. Δεν υπήρξε μέρα που να μην ήταν δίπλα μας από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να κάνει κανένα παράπονό.

Δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω. Ήταν παιδί διαμάντι. Δεν υπάρχει άνθρωπος από τον αθλητικό χώρο που να μην τον έχει εκτιμήσει.

Είναι μεγάλη απώλεια και έφυγε πολύ νωρίς.

Για τον Γιάννη Πολίτη:

Με τον Γιάννη ήμασταν φίλοι από πλευρά. Παίξαμε πρώτα σαν αντίπαλοι με τα κατηχητικά και μετά αντίπαλοι Αετός-Αναγέννηση. Παίξαμε μαζί Εθνική νέων και ανδρών. Ήμασταν πολύ δεμένοι, ίδιο δωμάτιο. Πριν υπογράψει στον ΠΑΟΚ, ο Γιάννης είχε συμφωνήσει με τον Άρη. Περιμέναμε πάνω από το τηλέφωνο να μας δώσει διαβεβαιώσεις ο Άρης. Τελικά του είπα “άστο Γιάννη, πάνε στον ΠΑΟΚ που σου δίνουν αυτά που ζητάς, πάλι φίλοι θα είμαστε”. Χάσαμε και τον Μάνθο Κατσούλη εκείνα τα χρόνια. Είχε φτάσει πολύ κοντά στον Άρη, αλλά λόγω συγκυριών δεν ήρθε.

To Top