Αλεξανδρής στο PRESSARIS: «Έτσι μεταμορφώθηκε ο… Ινδιάνος»!

Ο Σέρχιο Κερούς έβγαλε το καπέλο στον Βαγγέλη Αλεξανδρή… κατονομάζοντας τον ως τον υπεύθυνο για την αγωνιστική του μεταμόρφωση. Και ο «τίγρης» εξηγεί στο PRESSARIS πώς έγινε η μεταμόρφωση αυτή…

 Ο φετινός Άρης διαθέτει πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας, έχει στη σύνθεση του παίκτες που βγήκαν για πρώτη φορά από την χώρα τους για να αγωνιστούν σε επαγγελματικό επίπεδο. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο Σέρχιο Κερούς που δείχνει σημάδια προόδου σε σχέση με τον παίκτη που γνωρίσαμε στην αρχή της περιόδου.

Ο Αμερικανός έκανε χθες ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή που είχε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στην αγωνιστική του μεταμόρφωση. Ο «τίγρης» μιλώντας στο PRESSARIS τόνισε πως ένας προπονητής θα πρέπει να έχει τον ρόλο του δασκάλου και του παιδαγωγού και εξήγησε πως μεταμόρφωσε τον Κερούς.  

 

Ποια ήταν η πρώτη άποψη που σχηματίσατε για τον Κερούς όταν ήρθε στην  ομάδα;

Έδειξε ότι χρειάζεται βοήθεια και γι’ αυτό μίλησα πολλές φορές μαζί του. Στην προετοιμασία είχε έρθει με βαμμένο μαλλί σαν Ινδιάνος και ήθελα να μάθω πως ήταν τα παιδικά του χρόνια για να ξέρω με τι έχω να κάνω. Έμαθα ότι μεγάλωσε κάτω από άσχημες συνθήκες, σε φτωχογειτονιά, έχοντας άσχημα ερεθίσματα. Διαπίστωσα όμως από το χαμόγελο του και τον τρόπο που αντιμετώπιζε την κατάσταση πως ήθελε να εξελιχθεί. Έπρεπε όμως να ασχοληθείς μαζί του. Με είχε απογοητεύσει ο τρόπος που έπαιζε και οι αρχές που είχε στο παιχνίδι του.

Πώς αισθανθήκατε με όσα δήλωσε μετά το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό;

Για να είμαι ειλικρινής με συγκίνησε. Εμείς τον πιστέψαμε και ήθελε να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του δείξαμε. Του έχω εξηγήσει αρκετές φορές πως πρέπει να λειτουργεί αγωνιστικά και ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά του.  Κουρεύτηκε, άλλαξε νοοτροπία, και βλέπει τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Ο ρόλος του προπονητή δεν περιορίζεται μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Είναι να στέλνει μηνύματα και να δίνει ερεθίσματα στους παίκτες που αποτελούν πρότυπα για τα μικρά παιδιά. Του έδειξα έναν άλλον δρόμο. Τον ακολουθεί κι έχει βάλει σε μια τάξη τον εαυτό του.  Το ευχάριστο είναι πως ο Σέρχιο ξέρει να αναγνωρίζει.

Ο Κερούς αναφέρθηκε και στη βοήθεια που του έχει προσφέρει και ο Χρήστος Ταπούτος. Πώς το σχολιάζετε;

Ο ρόλος του αρχηγού είναι αυτός. Να δημιουργεί δηλαδή συνθήκες για να κάνουμε τον Άρη πρωταθλητή! Να συνειδητοποιήσουν οι υπόλοιποι παίκτες που βρίσκονται και ποια φανέλα φοράνε. Θα πρέπει και ο αρχηγός να διαμορφώνει καταστάσεις.

Τέθηκε θέμα αντικατάστασης του Κερούς όπως έγινε με τον Άντριαν Όλιβερ;  

Στα 21 χρόνια που είμαι προπονητής έχω κάνει ελάχιστες αλλαγές στις ομάδες, στις οποίες εργάστηκα. Θέλαμε να επιμείνουμε στον Κερούς και να τον περιμένουμε να βελτιωθεί . Σε ότι αφορά τον Όλιβερ ήταν πολύ καλός παίκτης γι’ αυτό και ήταν ο πρώτος που αποκτήσαμε. Δεν ήταν όμως καλός χαρακτήρας. Μας χαλούσε το κλίμα στην ομάδα και στα αποδυτήρια. Σε μια ομάδα θα πρέπει να υπάρχουν καλοί χαρακτήρες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Να παίζει ο ένας για τον άλλον. Όποιος δεν ακολουθεί τους κανόνες δεν έχει θέση στην ομάδα. Δεν μπορεί να υπάρχει αρρώστια στην ομάδα. Είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον εσωτερικό εχθρό από τον εξωτερικό που είναι ο αντίπαλος. Ο εσωτερικός εχθρός είναι ύπουλος.

Ο Άρης δίνει σε διάστημα τεσσάρων ημερών δυο πολύ σημαντικούς αγώνες τους οποίους πρέπει να κερδίσει. Τα κατάφερε κόντρα στον Ηλυσιακό και τώρα ακολουθεί η Ρουντούπις.

Δεν ήμασταν έτοιμοι για τόσες προκλήσεις. Ο Άρης είναι μια νέα ομάδα που καλείται πολύ νωρίς να κολυμπήσει στα βαθιά. Έχουμε φιλοδοξίες και όραμα. Θέλουμε να προοδεύουμε και να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας. Αυτός ήταν ο λόγος που προγραμμάτισα προπόνηση σήμερα και δεν έδωσα ρεπό στους παίκτες,. Θα πρέπει να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου και των απαιτήσεων της ομάδας στον αγώνα με τη Ρουντούπις. Εφόσον προκριθούμε στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ θα είναι μια ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις απέναντι σε σπουδαίες ομάδες και να προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί.  

 

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top