Αλεξανδρής: «Τα παιδιά δουλεύουν αγόγγυστα, αλλά δεν πάει άλλο»

Ως δικαίωση μιας προσπάθειας που γίνεται εδώ και μήνες αντιμετώπισε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τη νίκη – θρίλερ επί της Ρουντούπις και την πρόκριση στους «16» του Γιούροκαπ, στέλνοντας πάντως και ένα ηχηρό μήνυμα: Οι Έλληνες παίκτες της ομάδας αξίζουν πολύ καλύτερης αντιμετώπισης, γιατί… «είναι ντροπή και δεν πάει άλλο»!

«Καταρχήν να ευχαριστήσω τον κόσμο, γιατί χωρίς τη δική του παρουσία θα έλειπε κάτι από σημερινή εμφάνιση και νίκη. Ευχαριστώ και όλους αυτούς που μας αγαπούν, μας στηρίζουν, δεν γκρινιάζουν και ξέρουν ότι τίποτε δεν χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη. Εγώ έχω συνηθίσει να με αμφισβητούν, από τα 17 μου χρόνια, αλλά από τότε μέχρι σήμερα είμαι πρωταθλητής», είπε αρχικά ο τεχνικός των «κίτρινων» και συμπλήρωσε:

«Αυτή η ομάδα χτίστηκε βήμα – βήμα και χρειάστηκε χρόνος για να περάσουμε τα κατάλληλα ερεθίσματα σ’ αυτά τα παιδιά που πέρασαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Εγώ τους ετοιμάζω λέγοντάς τους ότι ο Άρης πρέπει να είναι μια ομάδα που θα είναι πρωταθλήτρια. Έτσι πρέπει να σκέφτονται. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά τους και από τη βελτίωση που δείχνουν όλο αυτό τον καιρό».

Για την στήριξη που δικαιούται το τμήμα μπάσκετ, είπε με γλαφυρό τρόπο: «Ήμουν ως έφηβος παρών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, το 1970. Έχω γίνει παππούς και δεν έχω χαρεί άλλο τίτλο με το ποδόσφαιρο. Ο Άρης είναι ενιαίος, πρέπει να χαιρόμαστε με τις επιτυχίες κάθε τμήματος, αλλά αυτό το τμήμα που έχει 21 τίτλους αξίζει συμπαράστασης σαν την σημερινή».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στο αγωνιστικό σκέλος, αποκαλύπτοντας τις τεχνικές ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού: «Σήμερα είχαμε λίγο άγχος αλλά και ένα πρόβλημα στο αγωνιστικό κομμάτι. Η Ρουντούπις ήρθε χωρίς δύο ψηλούς παίκτες, με αποτέλεσμα να παίζει με πολύ ελαφριά σχήματα και έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να τους αντιμετωπίσουμε στην άμυνα. Ούτε ο Μπόγρης, ούτε ο Κρούσιτς μπορούσαν να βγάλουν εις πέρας το αμυντικό κομμάτι».

Όσο για το πώς βρέθηκε η λύση και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα; «Η νίκη ήρθε στην παράταση, όταν δοκιμάσαμε σχήμα με τέσσερις περιφερειακούς, για πρώτη φορά φέτος. Ο Ταπούτος βρέθηκε σε καταπληκτική βραδιά, αλλά έπρεπε να βγει από την πεντάδα, γιατί είχαμε μπλοκάρισμα στην επίθεση. Μόνο με τον Μάλντροου μέσα, είχαμε διεισδύσεις και βρήκαμε επιθετικές λύσεις. Μας βγήκε η τακτική».

Αμέσως μετά, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είπε τις πιο σοβαρές κουβέντες της συνέντευξης Τύπου, στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «Δεν θα ήθελα να κάνω παράπονα απόψε, αλλά ειδικά για τα Ελληνόπουλα οφείλω να πω κάτι: Έχω δουλέψει σε 12 ομάδες, επί 21 χρόνια, όμως δεν είδα πουθενά τέτοια παιδιά. Επί τρεις μήνες δουλεύουν αγόγγυστα. Δεν μπορούν να κάνουν γιορτές απλήρωτοι. Κάποιοι έχουν να πληρωθούν από Μάρτιο. Είναι ντροπή! Δεν πάει άλλο…».

Για το ντέρμπι της ερχόμενης εβδομάδας με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το «Τοπ 16» του Γιούροκαπ, υπογράμμισε: «Απόψε και αύριο θα ξεκουραστώ και από την Πέμπτη θα μιλήσουμε για τους στόχους μας στην συνέχεια. Να κάνουμε το πρόγραμμά μας και να δούμε τι περιμένουμε από αυτή την ομάδα. Είμαι ευτυχής που θα παίξουμε με μεγαθήρια στην συνέχεια του Γιούροκαπ. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι εδώ μέσα θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τρεις νίκες».

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι ζητά περισσότερα από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο: «Στο ματς με τον Ηλυσιακό μοίρασα το χρόνο συμμετοχής, έτσι ώστε να υπάρχει φρεσκάδα στο σημερινό παιχνίδι. Περιμένω όμως από κάποια παιδιά να είναι πιο συγκεντρωμένα, ιδίως από αυτά που έρχονται από τον πάγκο. Πολλές φορές έρχονται να υπερασπιστούν διαφορές 8-10 πόντων, αλλά παρόλα αυτά δεν είναι έτοιμοι. Θα ήθελα να δω περισσότερη αυτοσυγκέντρωση στην συνέχεια».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top