Αλεξανδρής: “Όσο περνάει ο καιρός, θα γινόμαστε καλύτεροι” (video)

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, υποσχέθηκε όμως ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη όσο περνάει ο καιρός. Ο τεχνικός του Άρη αναφέρθηκε και στην γενικότερη κρίση που πλήττει το ελληνικό μπάσκετ και πρότεινε να εφαρμοστεί επιτέλους το “ισχύς εν τη ενώσει”.

Ο Αλεξανδρής τόνισε αρχικά πως “δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν μας αιφνιδίασε ο Ολυμπιακός, αλλά έτσι είναι όταν έχεις νέα και άπειρα παιδιά. Και ο Ολυμπιακός έχει αλλά είναι σε άλλο επίπεδο. Κάναμε καλή προετοιμασία του αγώνα, αλλά το σκορ ξέφυγε από το πρώτο δεκάλεπτο στους 16 πόντους. Στα τρία επόμενα δεκάλεπτα είχαμε και καλές και κακές στιγμές, χάσαμε μόλις με πέντε πόντους. Δεν κρατήσαμε τον ρυθμό και παρόλο που φτάσαμε στους οχτώ πόντους τη διαφορά δεν είχαμε την ποιότητα από τον πάγκο να κρατήσουμε στο ίδιο επίπεδο την απόδοσή μας”.

Συνέχισε τονίζοντας πως “ίσως να ήταν και τυχερός ο Ολυμπιακός αφού δεν είχαμε τον κόσμο σήμερα. Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι, να παίρναμε μια παραπάνω βοήθεια.. Με ενοχλεί το γεγονός ότι σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική συγκυρία έχουμε και εμείς ένα μεγάλο πρόβλημα να στελεχώσουμε την ομάδα. Τα δύο παιδιά (Τζέιμς, Κρούσιτς) έκαναν δύο προπονήσεις, αλλά σας το λέω ότι όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι”.

Αναφέρθηκε στην απόκτηση του σμολ φόργουορντ λέγοντας πως “από το ρόστερ λείπει ένα τριάρι με έφεση στο σκορ. Προσπαθούμε από συλλογική δουλειά να αυξήσουμε την παραγωγικότητα, αλλά κάποιες επιλογές που έχουμε κάνει δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε. Με εύρος δουλειάς θα έχουμε καλύτερη εικόνα και να μη ξεχνάμε ότι δεν θα παίζουμε πάντα με ομάδες σαν τον Ολυμπιακό. Εμείς έχουμε στόχο να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και έναν πυρήνα παικτών για τα επόμενα χρόνια”.

Ρωτήθηκε για την κρίση του ελληνικού μπάσκετ και απάντησε πως “εδώ και καιρό θα έπρεπε να έχει γίνει κάτι. Από το 1999 με ενοχλεί η πορεία του μπάσκετ, προς τα κάτω χωρίς φρένο, χωρίς να υπάρχει μια πρόταση από τα θεσμικά όργανα” και συνέχισε επισημαίνοντας πως “είναι άνισος ο ανταγωνισμός. Εμείς έχουμε 400.000 ευρώ μπάτζετ. Πως θα ανταγωνιστούμε εμείς τις μεγάλες ομάδες; Γιατί και ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Πρέπει να γίνει μια πιο δίκαιη κατανομή, αλλά αυτό προϋποθέτει ενότητα, για να μποέσουμε να δικειδκήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Αν πάρουμε 180.000 ευρώ από την τηλεόραση τι να καλύψουμε; Δεν έχω να πω τίποτα για τους δύο της Αθήνας. Κάθε ομάδα κοιτάει το συμφέρον της και καλά κάνει, αλλά αν αγαπάς το “προϊόν” πρέπει να το προστατεύεις και αυτό θα γίνει μόνο αν εφαρμοστεί το “η ισχύς εν τη ενώσει””.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Βαγγέλη Αλεξανδρή:
{youtube}KA6_csXQ2WQ|640|360|1{/youtube}

To Top