ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλεξιάδης: “Έζησε ένα όνειρο το μέλλον του Άρη! Σημαντικό βήμα η έξοδος στην Ευρώπη”

Ο Πάνος Αλεξιάδης, υπεύθυνος  των ποδοσφαιρικών ακαδημιών του Άρη μίλησε για την φετινή πορεία της Κ15 και Κ17, ενώ αναφέρθηκε και στην πρώτη ομάδα, χρωματίζοντας με θετικό τρόπο την επάνοδο στην α’ κατηγορία.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

-Για την επιτυχία των μικρών της κατηγορίας Κ15:

Τα παιδιά τρελάθηκαν. Κι εμείς και τα παιδιά χαρήκαμε πάρα πολύ γι αυτό. Είναι ούτως ή άλλως η επιβράβευση, αυτό το χειροκρότημα για το οποίο παίζουνε. Γι αυτό το χειροκρότημα προσπαθούμε όλοι. Συγκινηθήκαμε πάρα πολύ και είναι ένα όνειρο αυτό που έζησαν τα παιδιά. Ήταν ένα όνειρο το να μπαίνουν μέσα και να τους χειροκροτεί όλο το γήπεδο. Δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα από αυτό το πράγμα.

-Για το αν οι αθλητές των τμημάτων υποδομής είναι και οπαδοί της ομάδας:

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι και οπαδοί, φίλαθλοι της ομάδος. Ακόμα και κάποια παιδιά που δεν είναι φίλαθλοι του Άρη και τα έχουμε πάρει από άλλες ομάδες, ενώ υποστήριζαν άλλες ομάδες λόγω της ηλικίας τους και δεν ήταν Άρης, έχουν γίνει πιο Αρειανοί και από τα υπόλοιπα παιδιά. Μόνο που μπαίνουν σε αυτή την ομάδα, αρχίζουν και καταλαβαίνουν που παίζουν, δεν χρειάζεται να κάνει κανείς πολλά πράγματα, αυτή είναι η αλήθεια.

Η επιλογή των παιδιών αυτών να είναι Άρης από την ηλικία των 10 και ενώ η ομάδα ήταν εν μέσω δύσκολων καιρών είναι η μεγαλύτερη δικαίωση, ακόμα μεγαλύτερη και από τη δική μας, γιατί αυτά τα παιδιά ζήσανε τα δύσκολα χρόνια του Άρη που δεν ήθελε σχεδόν κανείς να έρθει στην ομάδα και κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πείσουμε κάποια παιδιά να έρθουν  σε αυτή. Είναι ακόμα μεγαλύτερη η δικαίωση γιατί έμειναν με δύσκολες συνθήκες, δούλεψαν πάρα πολύ όλα τα παιδιά. Μπορώ να πω πως, αλήθεια, στην αρχή ήταν και μέτριοι σαν παίχτες όλοι. Είχαν κάποιο ταλέντο αλλά το ήθελαν πάρα πολύ να παίξουν στον Άρη, ήταν όνειρό τους. Είναι σε καλό δρόμο, δεν θα πω ότι τα κατάφεραν γιατί είναι μικροί ακόμα αλλά η αγάπη τους για το έμβλημα του Άρη ξεπέρασε τις όποιες αγωνιστικές αδυναμίες.

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν:

Όταν ξεκίνησε αυτό το τμήμα, δεν αποτελούσε καν τμήμα. Δεν συμπληρωνόταν καν ο αριθμός για να παίξει. Αυτό το τμήμα ξεκίνησε με 8-9 άτομα. Δεν υπήρχε ούτε αλλαγή. Υπήρχαν αγώνες που δεν συμπληρωνόταν ο αριθμός για να παίξει και παίρναμε και μικρότερα παιδιά για να παίξει το τμήμα. Παρ’ όλα αυτά, τα παιδιά αυτά είναι άξια, πιστεύω ότι είναι σε καλό δρόμο. Εύχομαι μακάρι να παίξουν όλα ποδόσφαιρο και κάποια από αυτά να παίξουν στον Άρη. Στον Άρη είναι δύσκολα να παίξει κάποιος, κακά τα ψέματα. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, έχει απαιτήσεις. Πρέπει να φτάσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο για να ανταπεξέλθεις και να παίξεις στον Άρη. Κάποια παιδιά έχουν τα στοιχεία που απαιτούνται γι αυτό.

-Για την Κ17 και το χαμένο πέναλτι που έκρινε την πρόκριση στους 4

Στην Κ17 πιστεύω ότι έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, πάρα πολύ καλούς παίχτες. Είχαμε ξεκινήσει κάτι το ακατόρθωτο, δεν ξεκινήσαμε καλά τους δύο πρώτους γύρους. Στους τελευταίους γύρους είχε να χάσει τέσσερις μήνες αυτή η ομάδα. Έκανε μόνο νίκες, κέρδιζε συνέχεια, τους πάντες και τα πάντα έχει κερδίσει. Και φτάσαμε στο χθεσινό ματς με τα Γιάννενα στο οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει και καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά, εμείς ήμασταν κυρίαρχοι μέσα στο παιχνίδι, χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε στο α’ ημίχρονο. Όταν ξεκίνησε το β’ ημίχρονο κερδίσαμε πέναλτι και αποβολή ενός παίχτη του αντιπάλου και χάσαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε από τη γραμμή των πέναλτι, δυστυχώς. Νομίζω ότι εκεί χάθηκαν όλα. Γύρω στα δεκαπέντε λεπτά μετά το χαμένο πέναλτι χάσαμε λίγο τη αυτοσυγκέντρωσή μας, και λογικό είναι να την χάσουμε γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι μικροί σε ηλικία και δεν είναι επαγγελματίες παίχτες να ανταπεξέλθουν και να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Παρ’ όλα αυτά, προσπάθησαν, πίεσαν, δημιούργησαν κάποιες φάσεις μετά αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Θεωρώ, όμως, ότι είναι πολύ πετυχημένη χρονιά για την Κ17. Θα ήταν, βέβαια, δικαίωση και καλό για αυτά τα παιδιά να προκρίνονταν στοfinale 4. Πιστεύω, πάντως, πως όλα τους έχουν αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες και πολλές παραστάσεις φέτος στα παιχνίδια που έκαναν και νομίζω ότι το μέλλον τους ανήκει.

-Για το τουρνουά ελίτ και τον πιθανό αγώνα Άρης-Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ είναι σε άλλο όμιλο, κατεβαίνει στην Κ13. Στην Κ15 είναι ο Ερυθρός Αστέρας, η Παρτιζάν, η Λίγκμπια της Δανίας, ο ΑΠΟΕΛ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος, ο Απόλλων…Έχει και άλλες ομάδες από το εξωτερικό, η … από την Τουρκία. Είναι ένα τουρνουά που γίνεται κάθε χρόνο. Ξέρουμε την εταιρεία που διοργανώνει το τουρνουά και ξέρουμε τους ομίλους, απλά δεν μπορούμε να τους πούμε, μας είπαν ότι θα τους ανακοινώσουν μέσα στην εβδομάδα. Εάν η Κ13 περάσει από τον όμιλό μας, διασταυρώνεται με τη Λίβερπουλ! Εάν προκριθούμε δηλαδή, σε νοκ-άουτ ματς θα έχουμε το Άρης-Λίβερπουλ. Θα είναι μία σημαντική εμπειρία.

-Για την μεγάλη ομάδα του Άρη

Το πρόσημο είναι θετικό. Δεν το συζητάμε. Νομίζω ότι στην αρχή του καλοκαιριού, αν συζητούσαμε για το τι θα κάνουμε φέτος, νομίζω ότι πήγαμε πολύ καλύτερα από αυτό που περιμέναμε όλοι. Έχουμε μία ομάδα με πάρα πολύ καλούς παίχτες, νομίζω ότι έχουμε και έναν πάρα πολύ καλό προπονητή. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, νομίζω είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο η πρώτη ομάδα. Θα βρούνε διάφορα πράγματα που πρέπει να βελτιώσουν για του χρόνου, είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν αυτό. Ευελπιστώ ότι του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Είναι πολύ σημαντικό για τον Άρη να παίζει στην Ευρώπη, είναι δηλαδή το μίνιμουμ που μπορούμε να ζητάμε από την ομάδα και τουλάχιστον δεν μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν κακή η χρονιά. Η μόνη στεναχώρια για φέτος είναι ότι με βάση τις δυνατότητες της ομάδος θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στο κύπελλο, να φτάσουμε μέχρι τέλους. Η στεναχώρια ήταν μόνο αυτή γιατί αδικήσαμε τον εαυτό μας. Ήταν μια κακή στιγμή.

To Top