Αλκαράθ: “Και τα 12 παιχνίδια είναι τελικοί…” (video)

Για τον Λούκας Αλκαράθ το περασμένο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν ήταν “τελικός”, προφανώς γιατί δεν ήθελε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στους ποδοσφαιριστές του. Πάντως σήμερα σε δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε πως ο Άρης από εδώ και πέρα έχει 12 τελικούς και ο πρώτος είναι την Δευτέρα στην Κέρκυρα!

Οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού στην κάμερα της NOVA:

Λένε, πως ακόμη και από ένα παιχνίδι που δεν τελειώνει καλά, όπως αυτό με την ΑΕΚ, πάντα μπορεί κανείς να βγάλει κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Είναι ένα παιχνίδι, τα συμπεράσματα του οποίου, αλλάζουν από μία και μόνο φάση, την τελευταία. Από ένα γκολ το οποίο προήλθε από καθαρή θέση οφ-σάϊντ. Αν, δηλαδή, δεν είχε επιτευχθεί αυτό το γκολ, τα συμπεράσματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Εγώ, βέβαια, πρέπει να δω κι άλλα πράγματα από τη δική μου ομάδα. Σταθήκαμε καλά, σε ότι έχει να κάνει με τα αμυντικά καθήκοντα, δεν δεχτήκαμε καμία ευκαιρία, ενώ είχαμε και καλή τακτική οργάνωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το θέμα είναι ότι αλλάζει η τελική αίσθηση, με βάση το αποτέλεσμα. Εγω σαν προπονητής, κρατάω όλα τα στοιχεία πριν το γκολ και έβγαλα συμπεράσματα, με βάση την εικόνα και όχι με βάση το αποτέλεσμα».

Η ομάδα πάει στην Κέρκυρα για έναν «τελικό»;

«Ίσως να ακούγεται λίγο υπερβολικό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα! Βέβαια και τα 12 παιχνίδια για εμάς είναι ” τελικοί” και δεν το λέω μόνο για τη δική μου ομάδα, αλλά γενικώς. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, όταν μια ομάδα απ΄ την αρχή παλεύει με τις τελευταίες θέσεις, ξέρει πολύ καλά ότι θα έχει συνεχώς ”τελικούς” μπροστά της. Επομένως η νοοτροπία έχει να κάνει με 12 τελικούς».

Τι γνωρίζετε για την Κέρκυρα;

«Γνωρίζω πως βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, παλεύοντας για τους δικούς τους στόχους. Είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, επομένως και για αυτούς θα είναι ένα αποφασιστικό παιχνίδι, όπως και για εμάς. Βλέποντας τις καιρικές συνθήκες, πιστεύω πως θα παίξουμε σε ένα βαρύ γήπεδο και συμπεραίνω πως θα είναι ένα δύσκολο ματς».

Ο Αρης πάει ενισχυμένος στο νησί…

«Έτσι ακριβώς είναι. Υπάρχει μια ενίσχυση, αλλά εγώ πρέπει μα κοιτάξω τη γενική κατάσταση. Ηρθαν παιδιά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν, αλλά θα χρειαστούν καιρό μέχρι να εγκλιματιστούν και να πιάσουν τη δυναμική της ομάδας. Πρέπει επίσης να κοιτάξω και τις δύο πολύ σημαντικές απουσίες που έχουμε, του Πουλίδο και του Αγκάνθο συν το γεγονός πως σε κάποιες θέσεις, επιδιώκουμε να φέρουμε κάποιους ποδοσφαιριστές. Καταλαβαίνετε πως όλα αυτά απαιτούν και το ανάλογο στήσιμο. Ένα στήσιμο το οποίο όταν γίνεται μεσούσης της χρονιάς και όταν έχεις κάθε Κυριακή παιχνίδι, είναι δύσκολο να γίνει».

Κάνατε παράπονα αρκετές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα;

«Ναι, μπορείς να το πεις κι έτσι! Υπάρχει, πλέον, μια σχετική ηρεμία. Παρ΄ όλα αυτά μου έχουν πει ότι δεν εφησυχάζουν, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως θα πρέπει να έρθουν ποδοσφαιριστές σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις και ότι θα επιδιωχθεί κάτι τέτοιο μέχρι τέλους. Αλλά σας λέω και πάλι πως μεσούσης της χρονιάς τα πάντα είναι δύσκολα».

To Top