Αλλάζουν τα πρωταθλήματα, ερωτηματικό πόσοι θα πέσουν από τη Σούπερ λίγκα!

Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν από τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της πρώτης τη τάξει κατηγορίας, έπειτα από τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο έκτακτο Δ.Σ. της Super League που έλαβε χώρα την Τρίτη στα γραφεία της διοργανώτριας.

Οπως αποφασίστηκε λοιπόν Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα θα αγωνιστούν φέτος στην Football League κι από του χρόνου η πρώτη κατηγορία θα έχει 18 ομάδες αντί για 16 που έχει τα τελευταία χρόνια.

Ο υφυπουργός, Γιάννης Ιωαννίδης απέστειλε εγγράφως τις διαβεβαιώσεις του για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, καθώς βρίσκεται εκτός Αθηνών και τις προσεχείς ημέρες θα έχει συναντήσεις με τις δυο διοργανώτριες αρχές.

Αρα με την αναδιάρθρωση, τη νέα σεζόν στη Super League οι ομάδες θα αυξηθούν κατά δύο (18 σύλλογοι) για να πάρουν μέρος φέτος Βόλος, Ηρακλής, Καβάλα στην F.L. και να γίνουν οι ομάδες 21.

Επίσης, θα υπάρξει παράταση στην μεταγραφική περίοδο και η αναδιάρθρωση της Super League από του χρόνου (σεζόν 2013-14) και της Football League από φέτος.

Μένει να αποφασιστεί αν στη φετινή μεγάλη κατηγορία κερδίσουν την άνοδο τέσσερις ομάδες και υποβιβαστούν δυο ή αν θα πέσουν κανονικά τρεις και θα ανέβουν πέντε. Του χρόνου στη Football League (2013-14) θα πρέπει να αποφασίσουν πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν για να γίνουν εκ νέου 18.

Πηγή: sentragoal

To Top