ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλλαγή σελίδας για τον Άρη σε… 80 μέρες! Το χρονικό “γέννησης” της νέας ΠΑΕ με τις έξι ημερομηνίες ορόσημο!

Η νέα ΠΑΕ Άρης, έχει αποκτήσει από χθες “σάρκα και οστά”, καθώς το Γ.Ε.ΜΗ. άναψε το “πράσινο φως” και καταχώρησε το νέο Α.Φ.Μ. στο Μητρώο. Διαδικασία η οποία διήρκεσε συνολικά… 80 μέρες! Το PRESSARIS παρουσιάζει τις 6 ημερομηνίες ορόσημο, που άλλαξαν βήμα-βήμα την ιστορία του συλλόγου, που βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια προς την… αναγέννησή του!

1)  Έκτακτη Γενική Συνέλευση Α.Σ., 30 Μαΐου 

Η δια περιπάτου αγωνιστική άνοδος της ομάδας στη Φούτμπολ Λιγκ, κινητοποίησε τον Α.Σ. που λίγες μέρες μετά την αυλαία του πρωταθλήματος, συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα τον ορισμό του Μετοχικού Κεφαλαίου της υπό σύστασης Π.Α.Ε. Το Σώμα αποφάσισε να οριστεί το ποσό του 1.200.000 ευρώ! Επιλέχθηκαν επίσης τα πέντε μέλη της επιτροπής που θα “έτρεχαν” τις διαδικασίες σύστασης, αλλά και το ύψος της μετοχής, στα 30 ευρώ.

2) Εξασφάλιση νέου ΑΦΜ, 8 Ιουνίου…

Η πενταμελής επιτροπή που συγκροτήθηκε από την Γ.Σ. και την οποία αποτελούσαν οι Μαστροθύμιος, Κουσουνάδης, Χατζής, Αγραφιώτης και Ορφανίδης με συντονισμένες και σωστές κινήσεις εξασφάλισε ΑΦΜ για τη νέα εταιρία. Αυτομάτως, δινόταν η δυνατότητα να ανοίξει ο λογαριασμός σε τράπεζα (Πειραιώς), όπως κι έγινε, ο οποίος θα ήταν διαθέσιμος για την κάλυψη του ποσού που αντιστοιχούσε στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας (1,2 εκατ. ευρώ).

3) Κάλυψη Μετοχικού Κεφαλαίου, 24 Ιουνίου

Λίγα μόλις λεπτά πριν την λήξη της προθεσμίας για την κάλυψη του Μετοχικού Κεφαλαίου, ο Θοδωρής Καρυπίδης, όπως αναμενόταν βάση και την δεσμεύσεών του φάνηκε για μία ακόμα φορά απόλυτα συνεπής υπερκαλύπτοντας το μετοχικό κεφάλαιο. Συνολικά, 16 άτομα αγόρασαν μετοχές, με τους υπόλοιπους πλην του 38χρονου επιχειρηματία, να έχουν αποκτήσει έναν μικρός έως και μηδαμινής σημασίας συμβολικό αριθμό μετοχών.

4) Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις νέες Α.Ε., 27 Ιουλίου

Κομβικής σημασίας ημέρα, καθώς  ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που επιβεβαίωνε ότι το ιδρυτικό σωματείο (βλ. ΑΣ Άρης) θα μπορούσε να ιδρύσει νέα ΠΑΕ, χωρίς αυτή να επωμίζεται τα χρέη του παρελθόντος. Παράλληλα, καταργήθηκε η παλιά ΕΕΑ. Το γεγονός αυτό κατ’ αρχήν έβαλε οριστικά στο… χρονοντούλαπο όσα είχαν ειπωθεί με τη μορφή νομολογιών από τον περασμένο Φεβρουάριο από τα μέλη της ΕΕΑ, περί παράνομης και αδύνατης σύστασης νέας ΠΑΕ, αν δεν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της προηγούμενης ΠΑΕ.

5) Δημοσίευση της τροπολογίας στο ΦΕΚ, 3 Αυγούστου 2016…

Έναρξη ισχύς της τροπολογίας, καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ όπως όριζε ο νόμος. Από εκείνη τη μέρα κι έπειτα, όλα μπήκαν στην τελική ευθεία για την καταχώρηση της νέας ΠΑΕ στο Γ.Ε.ΜΗ. Το μόνο που απέμενε ήταν ο τελικός έλεγχος του φακέλου της νέας ΠΑΕ.

6) Και εγένετο… ΠΑΕ Άρης, 17 Αυγούστου 2016…

Ολοκληρώθηκε χθες (17-08) η εγγραφή της νέας ΠΑΕ στα μητρώα του Γ.Ε.ΜΗ. και ενώ από το πρωί της Τρίτης είχε κατατεθεί από τον Παναγιώτη Μαστροθύμιο ο φάκελος στην αρμόδια επιτροπή και μια ημέρα μετά ολοκληρώθηκε η σύστασή της. Άμεσα αναμένεται να συγκληθεί Γενική Συνέλευση ώστε να προκύψει μέσω αυτής το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου και εκτιμάται ότι θα είναι πενταμελές.

To Top