ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι υποδομές ένα (ακόμη) “στοίχημα” της νέας ΠΑΕ Άρης

Η επισημοποίηση της νέας ΠΑΕ ανοίγει μια νέα σελίδα για τον ποδοσφαιρικό Άρη, δημιουργεί προσδοκίες και δείχνει τη δυναμική για μια νέα πορεία με στόχο την επιστροφή στην κορυφή. Ένα από τα μεγάλα “στοιχήματα” παραμένει η αξιοποίηση των ακαδημιών-υποδομών, που αποτελούν το ζωντανό κύτταρο του συλλόγου, πραγματικό “χρυσάφι” για κάθε κλαμπ που βλέπει την κορυφή, πόσο μάλλον για τον Άρη που έχει να επιδείξει έργο και ζωντάνια στα φυτώρια με επιτυχίες και σημαντικά ταλέντα…

Υπάρχει βέβαια, η παρένθεση της περιόδου εκείνης όπου η οικογένεια Καλαϊτζίδη επιχείρησε να “γκρεμίσει”, ένα τόσο υψίστης σημασίας κομμάτι της οικογένειας του Άρη, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε ότι εκείνα τα εγκληματικά λάθη ανέδειξαν έμμεσα την σημασία των ακαδημιών-υποδομών.

Ο Άρης κάνει πια την επανεκκίνησή του και μέσα σε αυτήν οι υποδομές αποτελούν ξεκάθαρα σημαντικό κεφάλαιο. Πέρα από τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες από τους Δημήτρη Καραμανλή, Πάνο Αλεξιάδη και τους συνεργάτες τους για τις ηλικίες μέχρι την Κ15, το ζητούμενο είναι πώς θα διαμορφωθεί πλέον η “επόμενη μέρα” για τις Κ19, Κ17, αλλά και την Κ16 η οποία είναι πλέον σε ένα μεταβατικό στάδιο, μετά την “προαγωγή” της στις αγκάλες της ΠΑΕ.

Ο Νίκος Αναστόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι οι ακαδημίες-υποδομές θα οργανωθούν από την αρχή, θα ακολουθήσουν την αγωνιστική φιλοσοφία της πρώτης ομάδας, ενώ θα υπάρχει και πλήρης στελέχωσή της από πρόσωπα που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των αθλητών.

Ήδη προ των πυλών είναι ο Πασχάλης Μελισσάς, ο οποίος  έχει δεχθεί πρόταση από τον Άρη να αναλάβει το πόστο του προπονητή της Κ19 και ενδεχομένως και της Κ17.

Το σίγουρο είναι ότι η νέα ΠΑΕ Άρης δείχνει διατεθειμένη να κερδίσει και το “στοίχημα” των υποδομών. Με έργα και όχι λόγια.

To Top