ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αμπελάς: “Ο Άρης χορτάτος από τελικούς, τώρα θέλει τον τίτλο”!

Ο Αγαπητός Αμπελάς. 44χρονος πρώην παίκτης του Άρη που φόρεσε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα για μια τριετία, μίλησε για τον αυριανό κρίσιμο αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο εξηγώντας γιατί ο Άρης είναι το «φαβορί» για την πρόκριση, σχολίασε το κεφάλαιο «Ένινγκ» και τι έχει πετύχει στην ομάδα ενώ τέλος καυτηρίασε τα όσα συμβαίνουν με την διαιτησία και το VAR στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Καλό ή κακό το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Χαριλάου;

Εγώ θα ήθελα να είχε ένα σκορ ασφαλείας, αλλά από την στιγμή που δεν έγινε αυτό, θεωρώ πως το 0-0 είναι ένα καλό σκορ γιατί όλοι ξέρουμε πως αν σκοράρει ο Άρης εκτός έδρας, θα έχει το προβάδισμα για δύο αποτελέσματα.

Άρα δεν είναι το σκορ που σου «κόβει» τα φτερά…

Ναι, οπότε νομίζω πως αν ο Άρης είναι όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει την φετινή σεζόν με το καλό ποδόσφαιρο που παίζει και τις φάσεις που δημιουργεί, γιατί κακά τα ψέματα στον πρώτο αγώνα δεν δημιούργησε πολλές φάσεις. Ναι μεν ήταν καλύτερος και είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας λόγω της ποιότητας των παικτών, δεν δημιούργησαν φάσεις. Αν στο Περιστέρι καταφέρει να δημιουργήσει φάσεις και να σκοράρει, θα πάρει και την πρόκριση.

Αγωνίστηκε πολύ «κλειστά» ο Ατρόμητος καθώς ο Σάββας Παντελίδης γνώριζε πολύ καλά τον Άρη. Θεωρείς πως θα παίξει με την ίδια λογική πάλι;

Εγώ νομίζω πως θα διαφοροποιηθεί το σύστημα του Ατρομήτου γιατί και αυτός πρέπει να παίξει για να πάρει την πρόκριση. Σίγουρα ήρθε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έπαιξε πιο «σφιχτά», μπορεί ο στόχος του να ήταν να μην δεχτεί γκολ ή να φύγει με την ισοπαλία, τώρα όμως και εκείνος πρέπει να παίξει μπάλα στο γήπεδο του, να «ανοιχτεί» για να σκοράρει. Αυτό θα βοηθήσει την δική μας ομάδα γιατί θα βρει περισσότερους χώρους.

Επτά συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς γκολ ο Ατρόμητος..

Είναι ένα σημείο σχολιασμού αλλά μέχρι εκεί, αυτά είναι περισσότερο για τα στατιστικά και τους αριθμούς. Όλα κάποια στιγμή διορθώνονται, «σπάνε» και δεν χρειάζεται να μείνω τόσο σε αυτό το κομμάτι. Σίγουρα δείχνει κάτι, από την άλλη όμως αν σκοράρει με εμάς που φυσικά δεν το ευχόμαστε, είναι μια στατιστική που θα είναι για το παρελθόν.

Πως θα πρέπει λοιπόν να μπει ο Άρης σε αυτό το παιχνίδι;

Ο Άρης εκ των πραγμάτων, σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, να επιβάλλει τον ρυθμό του, όπως το έχει κάνει πολλές φορές στο φετινό πρωτάθλημα. Εάν καταφέρει να σκοράρει στις ευκαιρίες που θα του δοθούν, θα κάνει και πολύ πιο εύκολο το έργο του. Όλοι ευχόμαστε και είναι στόχος της ομάδας ειδικά τα τελευταία χρόνια που ήμουν και εγώ στην ομάδα, έναν τίτλο. Ο πιο εφικτός λοιπόν για να είμαστε και ρεαλιστές στόχος αυτή την στιγμή, είναι το Κύπελλο.

Το θέμα είναι να πάρει τον τίτλο, γιατί γίνεται μεγάλη συζήτηση για δηλώσεις παικτών του Άρη που λένε «Θέλουμε να πάμε στον τελικό»..

Αυτό ακριβώς, συμφωνώ απολύτως. Έχουμε «χορτάσει» τα τελευταία χρόνια να πηγαίνουμε σε τελικούς, πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε και εμείς τον τίτλο. Άλλο είναι να είσαι φιναλίστ σε τέσσερις τελικούς και άλλο να είσαι ο Κυπελλούχος, έχει μεγάλη διαφορά. Εγώ θα άλλαζα τους τέσσερις τελικούς με έναν τίτλο!

Γίνεται μεγάλη συζήτηση για το γεγονός πως ο Άρης και λόγω του ban, στηρίζεται στους ίδιους παίκτες. Πόσο πιστεύεις ότι επηρεάζει αυτό την ομάδα;

Αυτή η άποψη έχει δύο όψεις. Από την μια είναι καλό γιατί η ομάδα είναι δεμένη, ξέρει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, έχει έναν σταθερό κορμό και νομίζω την βοηθά αυτό. Από την άλλη βέβαια, έρχεται μια φυσική κόπωση για εκείνους που έχουν «τραβήξει» το κουπί της χρονιάς. Νομίζω πως έχει να κάνει με την σωστή διαχείριση των ποδοσφαιριστών και εννοώ σωματική, ψυχική και όλο το κομμάτι πο σχετίζεται με το αγωνιστικό. Αν γίνει λοιπόν σωστή διαχείριση, δεν βλέπω κάτι κακό στο να παίζουν κάποια παιδιά συνέχεια.

Υπάρχει πλέον η ταυτότητα του Ένινγκ στα παιχνίδια του Άρη;

Υπάρχει ναι και το βλέπουμε. Ο Άρης παίζει σωστό ποδόσφαιρο και ασχέτως αν είσαι οπαδός της ομάδας, όταν βλέπεις παιχνίδι του Άρη, βλέπεις ένα ωραίο ποδοσφαιρικό ματς. Σαφέστατα, όταν μια ομάδα παίζει καλά έχει βάλει και την «σφραγίδα» του ο εκάστοτε προπονητής και σίγουρα τώρα στον Άρη, ο Ένινγκ έχει βάλει την »σφραγίδα» του. Η ομάδα έχει στόχο μέσα στο γήπεδο, ξέρει πως να αγωνιστεί, έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες, όλοι το αναγνωρίζουν αυτό. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων.

Ο Άρης πέρα από τα δικά του λάθη, έχει μεγάλα «εμπόδια» από την διαιτησία. Είναι μια αρνητική παράμετος..

Η πρώτη ένσταση που έχω στο θέμα αυτό είναι η εξής. Έχουν βάλει ξένους διαιτητές στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Και εγώ ρωτάω λοιπόν, ποιος ορίζει και ποιο κριτήριο κάτι τέτοιο; Με ποιο κριτήριο είναι εκτός ο Άρης; Αν πάμε βάσει δυναμικής των συλλόγων εννοείται πως και τα παιχνίδια του Άρη θα έπρεπε να τα «σφυρίζουν» ξένοι διαιτητές. Ας πάμε στα θέματα των λαθώς εις βάρος του Άρη. Και εκεί θα έπρεπε να αλλάξει γιατί ο Άρης έχει αδικηθεί σε κάποια παιχνίδια από την διαιτησία επομένως και αυτό θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη. Δεν μπορώ να καταλάβω πως πάρθηκε αυτή η απόφαση. Τώρα σχετικά με το VAR, εγώ είμαι υπέρ του και δεν θα μείνω στην καλή ή κακή χρήση του, γιατί σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν πρόβλημα με το VAR.

Σωστό αυτό αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα τα λάθη είναι πολύ περισσότερα..

Θα χρειαστεί χρόνος για να αφομοιώσουν όλα τα πρωταθλήματα την σωστή χρήση του VAR. Βέβαια αν είναι να χρειαστεί χρόνος και να γίνονται λάθη σε βάρος κάποιων ομάδων, είναι λογικό κάποιος να γυρίσει και να πει «δεν το θέλουμε το VAR ιγατί γίνονται λάθη». Εγώ είμαι υπέρ και νομίζω πως πρέπει να του δώσουμε μια πίστωση χρόνου για την καλή λειτουργία αλλά σίγουρα όλοι βλέπουμε πως στην διαιτησία υπάρχουν θέματα. Δεν ξέρω πως θα λυθούν, αυτοί που ασχολούνται με αυτά τα κομμάτια πρέπει να τα λύσουν, γιατί αν θέλουν και εκείνοι να έχουν και να έχουμε ένα καλό προϊόν, να βλέπουμε χωρίς παράπονα και να ασχολούμαστε μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι, πρέπει να τα διορθώσουν.

Θα θέλαμε το δικό σου μήνυμα, σε λίγο και ο κόσμος του Άρη θα βρεθεί στο αεροδρόμιο στην αναχώρηση της ομάδας. Πιστεύεις ότι βοηθούν τέτοιου είδους «ντοπαρίσματα» σε ανάλογες περιπτώσεις;

Έχει να κάνει με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Τους περισσότερους θα τους βοηθήσει, έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ποδοσφαιριστή. Ναι θα το σεβαστούν, θα χαρούν αλλά δεν θα επηρεαστούν τόσο. Αυτός που θα μπει μέσα για να παίξει, είτε πάει ο κόσμος είτε δεν πάει, θα το κάνει!

Πότε να σε περιμένουμε Χαριλάου;

Επειδή λόγω υποχρεώσεων ανεβαίνω μόνο τα Χριστούγεννα συνήθως, αν ταιριάξει και είναι κάποιο παιχνίδι πάντα πηγαίνω με τον γιο μου για να το δούμε. Ήταν πολύ όμορφη η εικόνα των παιδιών στην θύρα 1 τότε να παίζουν μπάλα, όπως και πιο πρόσφατα με τον πιτσιρικά που ζήτησε την φανέλα του Φετφατζίδη. Αυτά τα πράγματα «γιγαντώνουν» τον σύλλογο.

Πρόσφατα κόψατε και την πίτα του συλλόγου στην Ρόδο;

Ναι έγινε για πρώτη φορά στην Ρόδο. Έχεις αρκετούς Αρειανούς χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους. Κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένα γρκουπ σε μια σελίδα, έδωσαν ένα ραντεβού και από τότε βλέπουν όλα τα παιδιά μαζί τους αγώνες και πολύ πρόσφατα έκοψαν και την πίτα τους στο μαγαζί.

To Top