Αμπράμοβιτς: Λόγω… Πούτιν η παραίτησή του για να προστατεύσει την Τσέλσι

Η ανακοίνωση με την οποία ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αφήνει τον έλεγχο της Τσέλσι στο ίδρυμα του συλλόγου προκάλεσε σοκ.

Πάντως, σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, η κίνηση αυτή του Ρώσου μεγιστάνα είναι περισσότερο συμβολική και επί της παρούσης δεν εγκαταλείπει το αγγλικό κλαμπ που είχε αγοράσει το 2003 και οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες, εντός κι εκτός Νησιού.

Όπως αναφέρεται στον αγγλικό Τύπο, ο 55χρονος προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να προστατέψει την Τσέλσι από κυρώσεις που πιθανώς να επιβληθούν στον ίδιο, λόγω και της στενής συνεργασίας που έχει με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πιθανή αποχώρηση του Αμπράμοβιτς από την Τσέλσι θα ήταν ίσως και καταστροφική, καθώς το κλαμπ έχει τεράστια χρέη λόγω των ανοιγμάτων που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία φρόντιζε να καλύπτει ο Ρώσος ιδιοκτήτης του με δικά του κεφάλαια.

Η «Daily Mail» αναφέρει πως «… η χθεσινή ανακοίνωση είναι περισσότερο συμβολική παρά τεχνική. Τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει στην Τσέλσι, εντός κι εκτός γηπέδου» και προσθέτει πως «… ο Αμπράμοβιτς θεωρεί πως λανθασμένα θεωρείται στενός συνεργάτης του Πούτιν, ενώ η βρετανική κυβέρνηση έχει βάλει στη μαύρη λίστα πολλούς συμμάχους του Ρώσου προέδρου επιβάλλοντας ποινές και πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων».

Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει πως «… η ελπίδα του Αμπράμοβιτς με το να αποστασιοποιείται από την Τσέλσι είναι ότι ο σύλλογος δεν θα στοχοποιηθεί από όσους συνδέουν τον ίδιο με τον Πούτιν και κατ’ επέκταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Αμπράμοβιτς φοβάται πως αν η αγγλική κυβέρνηση αποφάσιζε να τον κυνηγήσει, αυτό δεν θα τον σταματούσε από το να προχωρήσει σε κατάσχεση της περιουσίας του, στην οποία περιλαμβάνεται και η Τσέλσι».

To Top