Ανάλυση: Από τον Σανκαρέ στο… καρέ του Βόλου

O Άρης περιμένει το επόμενο 48ωρο το πράσινο φως από την ΕΠΟ, προκειμένου να επισημοποιήσει τη συνεργασία του με το… καρέ των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου. Ποιοι είναι όμως οι Σανκαρέ, Ούμπιντες, Ακόστα και Γιακούποβιτς;
Στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη” φιλοξενείται μια ενδιαφέρουσα καταγραφή των τεσσάρων ποδοσφαιριστών με βάσει τη γλώσσα των αριθμών.
Αναλυτικά:

Ελντίν Γιακούποβιτς
Ο Ελβετός (ο ίδιος επέλεξε την υπηκοότητα, αφού γεννήθηκε στην Ελβετία από Βόσνιους γονείς) είναι μια μεγάλη επένδυση για τον Άρη. Στα 27 του χρόνια, (2 Οκτωβρίου 1984) έχασε λόγω ανελαστικότητας των κανονισμών της αγγλικής ομοσπονδίας τη μεταγραφή στη Τότεναμ. Με ύψος 1,93μ. ξεχωρίζει και για τις σημαντικές παραστάσεις που έχει, έχοντας αγωνιστεί πριν έρθει στην Ελλάδα σε δύο περιόδους στην ελβετική Γκρασχόπερ (1999 – 2004 και 2007 – 2009) και ακόμη στην Τουν, και τη Λοκομοτίβ Μόσχας, πριν από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Οι περσινοί μέσοι όροι των τρεισήμισι αποκρούσεων και περισσότερων των τεσσάρων επεμβάσεων ανά αγώνα, επιβεβαιώνουν την ποιότητα του αθλητή, που το 2008 ήταν μέλος της αποστολής της εθνικής Ελβετίας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στην καριέρα του, πριν έρθει στη χώρα μας φαινόταν πως ανοίγονται προοπτικές για κάτι πραγματικά πολύ μεγάλο.

Χαβιέρ Ούμπιντες
Μαζί του ο Άρης ευελπιστεί ότι θα συμπυκνώσει την εκκρηκτικότητα του Κάλβο και τον επαγγελματισμό του Χαβίτο. Στα 29 του χρόνια (9 Φεβρουαρίου 1982) Ο Χάβι (κατά το υποκοριστικό του) Ούμπιντες, είναι ένας πειθαρχημένος ακραίος μέσος (δεξιοπόδαρος που μπορεί να παίξει και αριστερά), όπως δείχνει και η περσινή του εικόνα με 39 κλεψίματα και 38 φάουλ, ένας δημιουργικός παίκτης (οκτώ ασίστ) που δεν διστάζει να απειλήσει και την αντίπαλη εστία (σαράντα επτά τελικές προσπάθειες και πέντε γκολ). Ο Ούμπιντες πέρασε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του στην Αργεντινή, μέχρι να έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009: Ολ Μπόις (2 φορές), Αρχεντίνος Τζούνιορς, Εστουδιάντες (2 φορές),  Ντεφένσα & Χουστίσια. Ο “Ούμπι” είναι ο παίκτης που ξέρει καλύτερα τον Σάκη Τσιώλη, καθώς συνεργάστηκαν για δύο σεζόν.

Καλίφα Σανκαρέ
Τα σωματικά προσόντα (1,90μ.) σε συνδυασμό με την ικανοποιητική για κεντρικό αμυντικό τακτική, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον 27χρονο (15 Αυγούστου 1984) Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό.
Μετά από μια διετία στη γαλλική Μπουλόν (2005 – 07) ο Σανκαρέ έφυγε στο Βέλγιο όπου αγωνίστηκε σε δύο ομάδες: τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και την Οστάνδη, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι όταν και εντάχθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου.

Μαζί με τους Λαζαρίδη και Ντίκο, θα συνιστά μια αξιόπιστη τριπλέτα κεντρικών αμυντικών, από την οποία και κατά βάση θα προκύπτει κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σε ειδικές συνθήκες θα μπορούσε ακόμη και να σταθεί σε ρόλο “κόφτη” μπροστά από την άμυνα. Πέρα από την καλή αμυντική επίδοση, η ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι τον έχρισε και σκόρερ τρεις φορές στο περσινό πρωτάθλημα.

Νοέ Ακόστα
Ποδοσφαιρικό προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν έκανε την καριέρα που ονειρευόταν στο ξεκίνημά του, είναι ο Νοέ Ακόστα. Στην Ισπανία έπαιξε σε μικρές κατηγορίες (Κολόνια Μοσκαρδό, Ατλέτικο Μαδρίτης Γ’, Μούρθια, Αλκαλά, Αλμερία Β’ και Μοτρίλ) μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να δοκιμάσει μακριά από τη χώρα του.

Ένα πέρασμα 18 μηνών από την Ουνιβερσιτατέα Κλουζ (2009 – 11) και από τον Ιανουάριο στην Ελλάδα για την ομάδα της Μαγνησίας, όπου και αξιοποιήθηκε ως “εργαλείο” στη μεσαία γραμμή από τον Τσιώλη (και τον Κατσαβάκη) αγωνιζόμενος στα άκρα, αλλά και τον άξονα. Είναι ο λιγότερο γνωστός από τους τέσσερις που επέλεξε ο Άρης, καθώς έπαιξε και λιγότερο από όλους. Θεωρείται πολύ πειθαρχημένος στο τακτικό κομμάτι και αυτό είναι πιθανότατα που έκανε τον κόουτς των κίτρινων να τον θέλει ξανά υπό τις εντολές του.

To Top