ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ανάλυση: Οι αριθμοί, τα… σερί και τα ματς στο “Κλεάνθης Βικελίδης”

H Super League ανέλυσε τα στατιστικά του Άρη πριν την διακοπή, αλλά και γενικά στη φετινή σεζόν, λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Εξασφαλίζοντας την παρουσία του στην εξάδα, δεν έκανε νίκη στα τέσσερα τελευταία του πρωταθλήματος, και έριξε το βάρος στο Κύπελλο. Έχει χάσει τον πρώτο ημιτελικό από την ΑΕΚ με 2-1 και ελπίζει σε πρόκριση στον τελικό. Δεν έχει νίκη στα τέσσερα τελευταία επίσημα.

Έχει μια νίκη στα επτά τελευταία επίσημα, το «διπλό» στον Ατρόμητο, που του χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Έχασε τα τέσσερα από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε μια στα 12 προηγούμενα. Είναι αθροιστικά τα 20 παιχνίδια με τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο.

Από τις οκτώ νίκες στις σεζόν, στις επτά προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Μόνο με την Ξάνθη νίκησε χωρίς να έχει προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Πέτυχε σε τρία παιχνίδια του από τέσσερα τουλάχιστον γκολ, κάτι που είχε κάνει από το 1998-99.

Μέχρι την ήττα του από την ΑΕΚ εντός έδρας στις 16 Φεβρουαρίου, είχε ένα σερί 16 αγώνων πρωταθλήματος, που δεν έχανε εντός και δεν νικούσε εκτός.

Έκανε δέκα ισοπαλίες, μόνο η Λαμία έχει περισσότερες. Έχει κάνει πάντως τέσσερις στα 13 τελευταία, ενώ είχε έξι ισοπαλίες στα 13 πρώτα. Οι δύο ισοπαλίες είναι εντός έδρας και οι οκτώ εκτός.

Ο Άρης εντός έδρας

Έχασε τα δύο τελευταία στην έδρα του, από την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, αφού είχε κερδίσει τα τέσσερα προηγούμενα και δεν είχε χάσει στα επτά προηγούμενα. Ήταν οι πρώτες ήττες για τον Μίκαελ Ένινγκ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Έχει δηλαδή δύο ήττες στα εννέα τελευταία.
Για όλες τις διοργανώσεις δεν έχει κερδίσει τα τρία τελευταία στην έδρα του, δύο φορές με τον Ατρόμητο και μια με την ΑΕΚ.

Για το πρωτάθλημα δεν πέτυχε γκολ στην έδρα του μόνο με την ΑΕΚ. Έχει σκοράρει στα 12 από τα 13 εντός έδρας.

To Top