ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ανάλυση: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ του Άρη, το σύστημα και οι βασικές επιλογές

Το ρόστερ της ομάδας αρχίζει να διαμορφώνεται καθώς πλέον μένουν να γίνουν λίγες προσθήκες για να είναι η ομάδα του Χερμάν Μπούργος έτοιμη για τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αν και ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και πιέζει.

Το 3-5-2 που… προκρίνεται 

Ο Χερμάν Μπούργος φαίνεται να δοκιμάζει και να αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί, την φετινή χρονιά, ως ένα από τα βασικά συστήματα της ομάδας το 3-5-2. Αυτό έχει δείξει από τα φιλικά, αυτό δείχνουν και οι μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Ο Κουέστα και η άμυνα

Ως πρώτη επιλογή για βασικός τερματοφύλακας είναι ο Χουλιάν Κουέστα. Ένας ποδοσφαιριστής σταθερός που μπορεί να μοιράσει την μπάλα αλλά και που ξέρει να κρατάει την ψυχραιμία του, με την πολύ καλή του παρουσία ειδικά μετά το μέσον του πρωταθλήματος. Εναλλακτική λύση ο Μάριος Σιαμπάνης.

Εφόσον προτιμήσει το 3-5-2 τότε τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Στα άκρα βασικοί αναμένεται να ξεκινούν οι Μαζικού και Οντουμπάγιο. Αμφότεροι αποτελούν δύο ποδοσφαιριστές με χαμηλό κέντρο βάρους, που αγωνίζονται ως φουλ μπακ. Αυτό σημαίνει ότι θα τρέχουν όλη την πλευρά, θα βοηθούν αρκετά στην ανάπτυξη αλλά και θα συμμετέχουν και στο επιθετικό παιχνίδι. Άλλωστε είναι δύο παίκτες που γενικότερα σκόραραν με τις πρώην ομάδες τους, κυρίως βγαίνοντας πίσω από τους επιθετικούς, μοιράζοντας επίσης την μπάλα από τα άκρα.

Βέβαια, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Οντουμπάγιο θα μοιράζεται την θέση με τον Εμπακατά που έδειξε καλά στοιχεία την περσινή αγωνιστική περίοδο ενώ στα αριστερά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και ο Πίρσμαν.

Τα τρία στόπερ

Η τριάδα των στόπερ αναμένεται να αποτελείται από τους Πίρσμαν, Φαμπιάνο και Μπράμπετς. Οι δύο πρώτοι μπορούν με ευκολία να πάρουν την μπάλα από τον τερματοφύλακα και να την μοιράσουν ή να πραγματοποιήσουν μακρινές μπαλιές με στόχο να βρουν στα άκρα τους επιθετικούς της ομάδας. Βέβαια, ο Πίρσμαν θα καλύπτει από αριστερά τα ανεβάσματα του Μαζικού ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβαίνει και από την αριστερή πλευρά με τον Μπράμπετς. Σε ότι αφορά τον Βραζιλιάνο (Φαμπιάνο) έχει δείξει από την πρώτη μέρα στην ομάδα ότι το δεξί του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιστάσεις.

Στο κέντρο και την επίθεση

Σε ότι αφορά την μεσαία γραμμή οι επιλογές είναι ως πρώτες επιλογές τους Ντουκουρέ, Ντιόπ και Νταμπό. Ήδη πήραν χρόνο οι Ιτούρμπε και Ματέο Γκαρσία, ενώ στις πτέρυγες είναι ο Μαντσίνι και σύντομα ο Καμάτσο. Ιτούρμπε και Ματέο μπορούν επίσης να πιάσουν “δουλειο” στις πτέρυγες.

Σε ότι αφορά την επίθεση αυτή θα βασίζεται κυρίως στην ταχύτητα των παικτών. Ο Γκρέι έδειξε από τα φιλικά ότι μπορεί να κινηθεί στον χώρο, να πάρει μπάλα και να απειλήσει. Παρτενέρ του για αρχή αναμένεται να είναι ο Πάλμα ή ο επιθετικός που θα έρθει. Ο «μικρός» έχει δείξει μέχρι στιγμής καλά στοιχεία ενώ ο Άρης όλα δείχνουν ότι θα αποκτήσει και έναν ακόμα επιθετικό Οι δύο επιθετικοί που θα χρησιμοποιηθούν αναμένεται να παίρνουν βοήθειες από το κέντρο ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα περιορίζονται μόνο μέσα στο «κουτί».

Βέβαια, ο 54χρονος Αργεντινός φυσικά θα «δουλέψει» με την ομάδα και άλλα συστήματα όπως είναι το 4-4-2 και το 4-2-3-1. Αυτό που μένει να δούμε είναι ποιες άλλες κινήσεις θα γίνουν για να κλείσει και οριστικά το θέμα ρόστερ.

To Top