Ανάλυση: Τα… μπρα ντε φερ της σωτηρίας

Τεράστια σημασία έχει το επικείμενο ματς Βέροια – Αρης σε ότι αφορά την υπόθεση της σωτηρίας. Το συγκεκριμένο μπρα ντε φερ είναι «τελικός» και για τις δυο ομάδες.

Πέραν αυτού η πορεία των δύο ομάδων θα κρίνει το πόσο ψηλά θα πάει το όριο παραμονής. Τα προηγούμενα χρόνια έπεφταν τρεις ομάδες και η τέταρτη από το τέλος σωζόταν με μέσο όρο βαθμών από 32 ως 33.

Διαβάστε τη σχετική ανάλυση από το sentagoal:

Θεωρητικά πάντα το δυσκολότερο πρόγραμμα έχει ο Πανιώνιος (έχει πάρει απόσταση ασφαλείας) και ο ΟΦΗ, ενώ το πιο βατό (με περισσότερα ματς στην έδρα τους) έχουν Πανθρακικός και Βέροια. Αργότερα θα μας απασχολήσουν και οι ισοβαθμίες.

 

8. ΞΑΝΘΗ

Μόνο αν… αυτοκτονήσει θα υποβιβαστεί η Ξάνθη. Θεωρητικά χρειάζεται δύο νίκες στα τελευταία επτά ματς και όλα είναι εντός των δυνατοτήτων της. Εχει έξι βαθμούς διαφορά από την ομάδα που πέφτει, τρία εντός έδρας παιχνίδια και η μόνη δύσκολη έξοδος είναι αυτή στην Τρίπολη. Βέβαια, όταν θα πάει εκεί, ίσως να έχει ξεμπλέξει.

9. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Το τρίποντο επί του Πανθρακικού ήταν χρυσός, με δεδομένο το ότι οι «κυανέρυθροι» έχουν πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Αντιμετωπίζουν τις τέσσερις πρώτες ομάδες (άρα και πιο ισχυρές) της βαθμολογίας και τον Παναθηναϊκό. Βεβαίως, αρκεί να εκμεταλλευτούν την έδρα τους στα ματς με Ατρόμητο και Αστέρα και να φύγουν με κέρδος από τα Χανιά, για να μην περιμένουν να σωθούν την προτελευταία αγωνιστική με την Ξάνθη.

10. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Το 3Χ3 επέτρεψε στους Χανιώτες να εξαρτώνται αποκλειστικά από τον εαυτό τους και να έχουν τη δυνατότητα να τελειώσουν στα τρία ματς που ακολουθούν την παραμονή ούτως ώστε και να μη χρειάζονται υπερβάσεις στα… κολλητά ματς με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό. Ακόμα και αν συμβεί αυτό και χρειαστεί να παίζει την κατηγορία τελευταία αγωνιστική, θα το κάνει εναντίον του Λεβαδειακού στα Χανιά.

11. ΟΦΗ

Οι 26 πόντοι προσφέρουν φαινομενικά και μόνο ασφάλεια. Για να μην κινδυνεύσει άμεσα, ο ΟΦΗ χρειάζεται να αλλάξει τις εκτός έδρας συνήθειές του (μόλις τέσσερις πόντους σε 11 ματς), ειδικά στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Αυτό γιατί έχει τέσσερα ματς μακριά από το Ηράκλειο, ενώ επιπρόσθετα στο ένα από τα τρία εντός υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

12. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Με δεδομένη τη δυναμική που έχει παρουσιάσει, συλλέγοντας βαθμούς εντός (16) και εκτός έδρας (10), είναι σε πιο πλεονεκτική θέση. Το πρόγραμμά του είναι ευκολότερο, έχοντας τέσσερα ματς στην Κομοτηνή και μπορεί απ’ όλα να έχει βαθμολογικό κέρδος. Ακόμα και αν… στραβώσει το πράγμα, υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική την Κέρκυρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

13. ΑΕΚ

Είναι υποχρεωμένη να πάρει οπωσδήποτε τα δύο εντός με Βέροια και Πανθρακικό και να χρειάζεται ενδεχομένως μία νίκη στα υπόλοιπα πέντε ματς. Πριν από αυτά όμως υπάρχει και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο έχει τεράστια βαθμολογική και ψυχολογική σημασία για την Ένωση. Θα υπάρχουν φυσικά και οι… δεύτερες ευκαιρίες στα εκτός (Λιβαδειά και Γιάννενα).

14. ΒΕΡΟΙΑ

Η παραμονή περνά από τη Βέροια, όπου έχει τέσσερις «τελικούς» με ομάδες που μάχονται για τον ίδιο στόχο. Η «βασίλισσα του Βορρά» μπορεί να κάνει ακόμα και ισάριθμες νίκες, αλλά τα πάντα θα κριθούν από τα αποτελέσματα με Αρη και στο… καπάκι με ΟΦΗ στο «σπίτι» της. Στα αρνητικά, ότι ως τώρα μετρά μόνο τρεις νίκες, σε έντεκα αγώνες, εντός των τειχών.

15. ΑΡΗΣ

Αν δεν βελτιώσει την εκτός έδρας συγκομιδή του (0-4-7), μπορεί να χάσει την κατηγορία, ακόμα και αν εκμεταλλευτεί στο έπακρο το «Κλεάνθης Βικελίδης» με 3 στα 3. Το ερχόμενο ματς με τη Βέροια είναι το πλέον σημαντικό, αφού αν ηττηθεί μένει 4 πόντους κάτω από τη ζώνη. Η ισοπαλία τον κρατά «ζωντανό».

16. ΚΕΡΚΥΡΑ

Εχοντας να καλύψει 6 βαθμούς από την ομάδα που σώνεται, θα πρέπει να κάνει το… θαύμα για να σωθεί, με δεδομένο τις μόλις 3 ως τώρα νίκες στο πρωτάθλημα. Παίζει όλη την κατηγορία με τον Πλατανιά την ερχόμενη αγωνιστική. Ακολούθως, την περιμένουν τα δύο ματς με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές έχει τους τρεις αγώνες εκτός νησιού.

Ομάδα βαθμοί 24η 25η 26η 27η 28η 29η 30ή

8.Ξάνθη 28 Λεβαδειακός* ΠΑΣ Γιάννινα Πανθρακικός* Ατρόμητος Αστέρας* Πανιώνιος* Αρης
9.Πανιώνιος 28 ΠΑΟΚ* Ατρόμητος Πλατανιάς* Αστέρας ΠΑΟ* Ξάνθη Ολυμπιακός*

10.Πλατανιάς 27 Κέρκυρα* ΠΑΟΚ Πανιώνιος Παναθηναϊκός* Ολυμπιακός Βέροια* Λεβαδειακός

11.ΟΦΗ 26 Ολυμπιακός Βέροια* Λεβαδειακός* ΠΑΣ Γιάννινα Πανθρακικός* Ατρόμητος Αστέρας*

12.Πανθρακικός 26 Ατρόμητος Αστέρας* Ξάνθη Αρης* ΟΦΗ ΑΕΚ* Κέρκυρα

13.ΑΕΚ 26 Παναθηναϊκός Ολυμπιακός* Βέροια Λεβαδειακός* ΠΑΣ Γιάννινα* Πανθρακικός Ατρόμητος*

14.Βέροια 23 Αρης ΟΦΗ ΑΕΚ* Κέρκυρα ΠΑΟΚ* Πλατανιάς Παναθηναϊκός*

15.Αρης 22 Βέροια* Λεβαδειακός ΠΑΣ Γιάννινα* Πανθρακικός Ατρόμητος* Αστέρας Ξάνθη*

16.Κέρκυρα 17 Πλατανιάς Παναθηναϊκός* Ολυμπιακός Βέροια* Λεβαδειακός ΠΑΣ Γιάννινα* Πανθρακικός*

*Με αστερίσκο τα εκτός έδρας

 

To Top