Ανάλυση PRESSARIS: Tα 11 σημεία για το “τι είπε και τι δεν είπε” στα 77′ της συνέντευξης

Η συνέντευξη του Γιάννη Κόντη ανήκει πια στην ιστορία. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης μίλησε επί 77′, χωρίς πάντως, να ανοίξει τα χαρτιά του σε ότι αφορά τον επενδυτικό όμιλο και την εμπλοκή του στην ΠΑΕ Άρης. Το PRESSARIS αναλύει τα όσα είπε και τα όσα… δεν είπε και σας παρουσιάσει μια «ενδεκάδα» από τα πιο σημαντικά σημεία της.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

1. Δεν είπε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για την πρόταση σωτηρίας της ΠΑΕ Άρης. Πέταξε το μπαλάκι στην γενική συνέλευση της Παρασκευής στην οποία όπως υποστήριξε θα πει περισσότερα. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι εκφράστηκε σχετικά χρησιμοποιώντας τη φράση: «η πρόταση μου θα ήταν…», υπογραμμίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι δρα και κινείται μαζί με τον Θανάση Αθανασιάδη, νυν πρόεδρο της ΠΑΕ.

2. «Μηδένισε» την λύση Πρωτοδικείου, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική για τον σύλλογο». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εγκληματεί όποιος μιλάει για διοίκηση Πρωτοδικείου. Θέλει να διαλύσει την ομάδα. Είναι το τυράκι, για να πιαστεί στη φάκα ο Άρης». Βέβαια, δεν αιτιολόγησε, ούτε είπε για ποιους λόγους απορρίπτεται η λύση του Πρωτοδικείου.

3. Επανέλαβε πολλές φορές την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ΠΑΕ, εφόσον το θέλουν τα μέλη του συλλόγου. Το «εγώ πηγαίνω και σπιτάκι μου» ειπώθηκε πάνω από τρεις φορές και τονίστηκε ιδιαίτερα.

4. Σε συνέχεια του παραπάνω, υπογράμμισε ότι κανείς δεν ξέρει εάν θα είναι αύριο στον Άρη, θέλοντας να προκαλέσει την εντύπωση ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει, εφόσον δεν προκριθεί η δική του πρόταση, όταν και όπως εκφραστεί επίσημα.

5. Χαρακτήρισε «ανοχύρωτη πόλη» τον Άρη, εξαιτίας των συμφωνιών με τους μάνατζερ και τις λανθασμένες επιλογές παικτών με πολυετή συμβόλαια που «αιχμαλώτισαν» την ομάδα.

6. Υποστήριξε ότι το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα του Άρη προκλήθηκε από την «μετακύλιση των χρεών», λέγοντας ότι «Όταν κληρονομείς μια ομάδα με 14,9 εκατ. ευρώ. χρέη είναι δύσκολο να έχεις μέλλον».

7. Μίλησε για την ανάγκη να μπουν χρήματα άμεσα στην ομάδα και… προσκάλεσε γενικά «όποιος έχει χρήματα, ας φέρει την πρότασή του στην γενική συνέλευση. Ο Άρης χρειάζεται χρήματα για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του».

8. Ήταν αόριστος σε ότι αφορά τα χρήματα που (όπως είπε και παλαιότερα) μπήκαν από ελβετικό όμιλο. Δεν μίλησε με ονόματα, ενώ μετέφερε σε γενικό επίπεδο τη συζήτηση, υπογραμμίζοντας ότι «ο φόβος της πρότασης μομφής σε κάποιον που μπορεί να βάλει χρήματα, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά».

9. Έπλεξε επανειλημμένως το εγκώμιο του Μανέλ Φερέρ για την κοινή τους δράση στο παρελθόν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι και πάλι στο πλευρό του, εφόσον αναλάβει δράση στην «επόμενη μέρα» του Άρη.

10. Αποκάλυψε ότι ο Αντόνιο Καλθάδο είχε φέρει στην ΠΑΕ Άρης πρόταση μέσω μάνατζερ από τη Βραζιλία, προκειμένου να αγοράσει την ΠΑΕ! Η πρόταση ήταν ύψους 6.000.000 ευρώ και για την συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε ρήτρα εμπιστευτικότητας.

11. Μίλησε για πολλή ώρα επί προσωπικού, αναλύοντας γεγονότα του παρελθόντος, τις σχέσεις του με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, για παίκτες που ήρθαν και έφυγαν, για τις κατηγορίες που δέχθηκε περί εκβιασμού και χρηματικών κερδών στην πλάτη του συλλόγου κτλ.

Διαβάστε εδώ τι είπε αναλυτικά ο Γιάννης Κόντης στη συνέντευξη Τύπου, όπως σας την μετέδωσε live το PRESSARIS

To Top