Αναβολή στην πρεμιέρα της Α1!

Την επ’ αόριστον αναβολή της πρεμιέρας της Α1 κατηγορίας μπάσκετ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 7-4) το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα που είχε κατατεθεί με πρωτοβουλία του Γιάννη Δαμιανίδη από τον Άρη, καθώς και από τον ΠΑΟΚ.

Με δεδομένο ότι ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει κλείσει ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο και χορηγία για το νέο πρωτάθλημα, αποφάσισε να μην δοθεί τζάμπολ το ερχόμενο Σάββατο, πριν υπάρξει κάποια επίσημη πρόταση από τυχόν ενδιαφέρομενα τηλεοπτικά δίκτυα. Κατά συνέπεια, η έναρξη της Α1 κατηγορίας μετατίθεται, με την προσδοκία ότι μέσα στις μέρες που μεσολαβούν θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα καίρια ζητήματα που απασχολούν τις ΚΑΕ…

Υπέρ της αναβολής ψήφισαν ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος, ο Περιστέρι, ο ΚΑΟΔ, ο Ηλυσιακός και το Μαρούσι. Αντίθετα, κατά της αναβολής  της πρεμιέρας ψήφισαν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Καβάλα και ο Κολοσσός Ρόδου. Λευκό ψήφισε ο Ίκαρος Καλλιθέας, ενώ από τη διαδικασία απουσίαζε ο εκπρόσωπος του Ρεθύμνου.

Για την αναβολή εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: “Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή της έναρξης της Basket League ΟΠΑΠ 2011-2012, έως ότου κατατεθεί στον Σύνδεσμο πρόταση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος”.

To Top