ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκα με 14 ομάδες

@super_league_gr

Εδώ και καιρό έχουν ανακοινωθεί οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα γίνουν στη Σούπερ Λίγκα, με τις περισσότερες απ΄αυτές να μπαίνουν σε εφαρμογή από την επόμενη σεζόν. Μετά από συζητήσεις που διεξάγονταν για αρκετό καιρό, οι επικείμενες αλλαγές συμφωνήθηκαν με οριακή πλειοψηφία και είναι οριστικές πια.

Για την τρέχουσα σεζόν, η βασική αλλαγή θα είναι ότι στο τέλος των 30 αγωνιστικών, θα παραμείνουν στην κατηγορία μόνο οι 14 από τις 16 ομάδες που ξεκίνησαν. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 15 και 16, θα υποβιβαστούν στη Football League. Όπως διαμορφώνεται η κατάταξη αυτή τη στιγμή, με το πρωτάθλημα να βρίσκεται ήδη στο 2ο γύρο αγώνων, οι ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό είναι ο ΑΟΚ Κέρκυρας και ο Πλατανιάς, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης μάλλον θα παραμείνει ουραγός της κατηγορίας.

Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2018-2019, με 14 ομάδες πλέον, ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται μέσω της διαδικασίας των play-off στην οποία θα συμμετέχουν οι πρώτες έξι του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες με τις θέσεις 7-14 θα συμμετέχουν σε αγώνες play-out και με τη λήξη τους η 14η θα υποβιβάζεται ενώ η 13η θα παίζει με την 2η ομάδα της Football League, από την οποία θα ανεβαίνει στη Σούπερ Λίγκα μόνο η πρώτη της βαθμολογίας. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το πρωτάθλημα θα διαρκεί 26 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο και 10 επιπλέον στην διαδικασία των play-offs.

 

Για τις αποφάσεις αυτές, ο Παναιτωλικός, Ο Λεβαδειακός και η Λάρισα, είχαν ενστάσεις και έδωσαν αρνητική ψήφο. Με τις υπόλοιπες 13 από τις 16 ομάδες να ψηφίζουν θετικά, οι αλλαγές εγκρίθηκαν οριακά,  αφού ο κανονισμός απαιτούσε τουλάχιστον 12 ψήφους.

Πίσω στο πρωτάθλημα που ακόμα «τρέχει», και μετά από 18 αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα. Μετά από 7 συνεχόμενους τίτλους, φαίνεται έτοιμος να κατακτήσει και τον 8ο. Κυρίαρχος της Σούπερ Λίγκα, στις τελευταίες αγωνιστικές παρουσιάζει ανοδική πορεία, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της κορυφής.

Όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός… θα έλεγε κανείς παλιότερα! Καθώς όμως ο Παναθηναϊκός, η δεύτερη πιο δημοφιλής ομάδα των ελληνικών γηπέδων, αντιμετωπίζει διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης. Όλα είναι πιθανά για μια τόσο μεγάλη ομάδα, αλλά τα προγνωστικά δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Αντιθέτως, δυναμική παρουσία φέτος έχουν στο αγωνιστικό τερέν δύο άλλες ομάδες, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Σκοράροντας βαθμολογικά στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα, δίνουν ξεκάθαρα το παρών στη διεκδίκηση του τίτλου. Σίγουρα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει περισσότερο καθώς θα πλησιάζει το τέλος του 2ου γύρου αλλά κάποιοι δείχνουν ήδη τις διαθέσεις τους.

Όπως και να έχει, φαίνεται ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα φυσάει αέρας αλλαγής, ώστε να γίνει πιο δυναμικό και ελκυστικό. Το μόνο που μένει είναι να το δούμε στην πράξη!

 

To Top