Αναζητά τον καλό του εαυτό ο Τσαλδάρης

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο που ο ίδιος θέλει και ξέρει ότι μπορεί να είναι. Ίσως να μπήκε και… απότομα στην ομάδα, που έψαχνε εναγωνίως έναν ηγέτη, ίσως να φταίει και το γεγονός ότι πέρασε ένα τραυματισμό πριν έρθει στον Άρη.

Από την προετοιμασία του Παναθηναϊκού, τον τραυματισμό του (θλάση) και τις προπονήσεις που έκανε με το Μαρούσι, ο Δημήτρης Τσαλδάρης βρέθηκε να έχει άμεσα πρωταγωνιστικό ρόλο στον Άρη, μια προβληματική ομάδα, που δεν κερδίζει. Είναι λογικό να υπάρχουν απαιτήσεις για τον Τσαλδάρη, από τη στιγμή που ο ίδιος είναι ο πρώτος που βάζει ψηλά τον πήχη.

Πρέπει, όμως, ειδικά με τον 31χρονο γκαρντ να έχουν άπαντες υπομονή, γιατί δεν ήρθε στην ομάδα υπό τις πιο φυσιολογικές συνθήκες. Ο Τσαλδάρης μέχρι στιγμή έχει – βάσει στατιστικής – μέτρια εικόνα. Έχει πετύχει 18 πόντους στους τρεις αγώνες του έχοντας πολύ άσχημα ποσοστά. Πέρα από τις 9/10 βολές, ο διεθνής γκαρντ έχει μόλις 4/22 σουτ (3/11 δίποντα και 1/11 τρίποντα) εντός παιδιάς.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό το πρόσωπο του Τσαλδάρη, το ξέρει καλά και ο ίδιος και γι’ αυτό χθες… αγανάκτησε σε μία φάση του τέταρτου δεκαλέπτου. Είναι βέβαιο πως ο έμπειρος γκαρντ ξέρει τον τρόπο και έχει την διαθέση για να βελτιώσει την δική του εικόνα, γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βελτιωθεί και η ίδια η ομάδα.

To Top