Αντίστροφη μέτρηση στο Λιγκ Καπ, με το φόβο επεισοδίων

Για τις 16:00 ορίστηκε ο μεθαυριανός αγώνας του Άρη με τον Παναθηναϊκό στον όμιλο της Λαμίας, για το νεοσύστατο θεσμό του Λιγκ Καπ. Τα… παρατράγουδα δεν λείπουν πάντως από τη διοργάνωση, αφού στον όμιλο της Αλεξανδρούπολης (με συμμετοχή Ηρακλή και ΠΑΟΚ, μεταξύ άλλων…) οι θεατές θα μπαίνουν μόνο με ονομαστικές προσκλήσεις, προς αποφυγήν επεισοδίων.

Η προκριματική φάση του Λιγκ Καπ θα γίνει την Παρασκευή (18/11) και το Σάββατο (19/11) σε Αλεξανδρούπολη, Βραχάτι και Λαμία, όπου και θα φιλοξενηθούν οι τρεις όμιλοι, αλλά οι πρώτες σκιές άρχισαν ήδη να εμφανίζονται:

Με αίτημα των αστυνομικών αρχών του Έβρου, στο γκρουπ της Αλεξανδρούπολης στο οποίο συμμετέχουν ο Ηρακλής, ο ΠΑΟΚ, ο Απόλλων Καλαμαριάς και ο τοπικός Εθνικός Αλεξανδρούπολης, δεν θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για τους φιλάθλους. Αντίθετα, οι συγκεκριμένοι αγώνες χαρακτηρίστηκαν ως «ειδικής διαχείρισης» και η είσοδος θα επιτραπεί μόνο σε όσους θα δηλωθούν μέχρι αύριο το βράδυ στις ειδικές λίστες εισόδου.

Η αιτία είναι προφανής και έχει να κάνει με την αποφυγή συγκρούσεων μεταξύ οπαδών Ηρακλή και ΠΑΟΚ, ειδικά μετά την συμπεριφορά που έδειξαν οι «κυανόλευκοι» στον ποδοσφαιρικό αγώνα της περασμένης Κυριακής…

Σε ό,τι αφορά στο σύστημα διεξαγωγής, υπενθυμίζεται ότι την πρόκριση για το φάιναλ φορ της ερχόμενης εβδομάδας (25-26 Νοεμβρίου, στην Σύρο) θα πάρουν οι νικητές των τριών ομίλων. Σε περίπτωση πάντως που νικητής στον όμιλο της Λαμίας αναδειχθεί ο Φοίνικας Σύρου (που έχει εξασφαλισμένη παρουσία στην τελική φάση ως «οικοδεσπότης»), τότε θα προκριθεί και ο φιναλίστ του συγκεκριμένου ομίλου, στον οποίο συμμετέχει και ο Άρης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων της προκριματικής φάσης του Λιγκ Καπ:

1ος όμιλος (Κλ. Γυμναστήριο Βέλου – Βόχας «Γ. Τριαντάφυλλος»)

Παρασκευή 18/11
17:00: Ολυμπιακός – Κηφισιά
19:30: Παμβοχαϊκός – ΕΑ Πατρών

Σάββατο 19/11
14:30: Μικρός τελικός
17:00: Μεγάλος τελικός

2ος όμιλος (ΔΑΚ Λαμίας «Χαλκιοπούλειο»)

Παρασκευή 18/11
16:00: Παναθηναϊκός – Άρης
18:30: Λαμία – Φοίνικας Σύρου

Σάββατο 19/11
14:30: Μικρός τελικός
17:00: Μεγάλος τελικός

3ος όμιλος (ΔΑΚ Αλεξανδρούπολης)

Παρασκευή 18/11
18:00: Ηρακλής – Απόλλων Καλαμαριάς
20:00: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΠΑΟΚ

Σάββατο 19/11
14:30: Μικρός τελικός
17:00: Μεγάλος τελικός

To Top