Αναζητώντας με ενέργεια και άμυνα το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα στο… αφιλόξενο Ρέθυμνο!

Τη νίκη σε ένα γήπεδο όπου μετράει δύο σερί ήττες τα τελευταία χρόνια αναζητά ο Άρης σήμερα (16.00) το απόγευμα με αντίπαλο το Ρέθυμνο. Το “Μελίνα Μερκούρη” είναι αφιλόξενο για τους κίτρινους που έχασαν και πέρσι και πρόπερσι εκεί, είχαν κερδίσει μόνο την περίοδο 2007-08 και σήμερα φιλοδοξούν να καλύψουν την εντός έδρας απώλεια από τον ΠΑΟΚ δύο βδομάδες πριν.

Ομάδα που προσπαθεί να επιβληθεί στο παρκέ με τον ίδιο τρόπο που επιβάλλεται ο Άρης, αλλά στο άλλο μισό του γηπέδου είναι το Ρέθυμνο, δηλαδή χρησιμοποιεί την ενέργεια και τα αθλητικά προσόντα των παικτών της για να ανεβάσει τον ρυθμό στην επίθεση. Ο Άρης είναι πιο αμυντικογενής ομάδα, έχει μεγαλύτερη εμπειρία από το Ρέθυμνο, όμως η κρητική ομάδα είναι… μια κατηγορία μόνη της τα τελευταία χρόνια, παίζοντας πολύ ελεύθερο μπάσκετ. Όχι άναρχο, αλλά με πολύ μεγάλη ελευθερία κυρίως στους περιφερειακούς και εκεί θα εστιάσει ο Άρης την προσοχή του. Οι Τζάστιν Χαντ και Γκέιμπ Προύιτ είναι οι κινητήριοι μοχλοί για τους Κρητικούς, έχουν βοήθειες από τους τρεις έμπειρους Έλληνες (Καλλινικίδης, Καλαμπόκης, Αγγελόπουλος), έχουν τον μετρ των καρφωμάτων, Κουάμε Αλεξάντερ (αλλά κάνει μόνο αυτό…), όμως δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ την περασμένη βδομάδα στο ίδιο γήπεδο και ο Άρης θέλει να εκμεταλλευτεί αυτήν την πίεση που υπάρχει και μέσα από την άμυνα να πάρει αυτό κυνηγάει, το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου θα έχει στην διάθεσή του και τους Ζήση Σαρικόπουλο και Τζέρεμι Χαντ, είναι όμως άγνωστο ακόμα αν θα τους χρησιμοποιήσει. Ειδικά για τον Σαρικόπουλο – θεωρητικά πάντα – το παιχνίδι δεν του “ταιριάζει”, καθώς το Ρέθυμνο αγωνίζεται ουσιαστικά χωρίς κλασικό σέντερ.

 

To Top