Ανακοίνωσαν απεργία οι δικηγόροι για τις 11 Ιανουαρίου! Ετοιμότητα δηλώνουν στον Άρη «δια παν ενδεχόμενο»

Ακριβώς 24 ώρες πριν από τη «μητέρα των μαχών», όπως χαρακτηρίστηκε από επίσημα χείλη η εκδίκαση της υπαγωγής στο άρθρο 99, οι δικηγόροι όλης της χώρας ανακοίνωσαν πανελλαδική απεργία για τις 11 Ιανουαρίου, με αφορμή την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου. Υπό αυτές τις συνθήκες το κρίσιμο δικαστήριο θα πάρει αναβολή!

Όπως σας ανέφερε σε άλλο ρεπορτάζ το PRESSARIS την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Άρης, το απόγευμα της Τετάρτης,έγινε γνωστό (είδηση που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου και πρώην προέδρος της Λέσχης Φίλων Άρη Νίκος Βαλεργάκης) ότι υπήρχε σαφές ενδεχόμενο να προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία των δικηγόρων για το φορολογικό νομοσχέδιο, τις επόμενες ημέρες, ίσως και την 11η Ιανουαρίου, ημέρα εκδίκασης της υπαγωγής στο άρθρο 99.

Ανακοίνωσαν απεργία

Η είδηση επιβεβαιώθηκε αργά το βράδυ.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, ημέρα – κατά τα μέχρι τώρα δεδομένα – ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου!

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των δικηγόρων:

«Ειδικότερα, το δικηγορικό σώμα της χώρας επισημαίνει εκ νέου τον κοινωνικά άδικο και ανάλγητο χαρακτήρα των νέων φορολογικών ρυθμίσεων, που επιβαρύνουν υπέρμετρα και κατά τρόπο δυσανάλογο των οικονομικών του δυνατοτήτων και της φοροδοτικής του ικανότητας το μέσο πολίτη, ιδίως εν μέσω της παρούσας δυσμενούς συγκυρίας. Επιπλέον η αλλαγή της κλίμακας φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και τη θέσπιση υψηλού φορολογικού συντελεστή, τείνει να οδηγήσει σε πλήρη αφανισμό συλλήβδην τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, αδιαφορώντας για την σημαντικότατη συμβολή τους στα δημόσια έσοδα και την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς.

Η προσέγγιση των δημόσιων οικονομικών της χώρας με κριτήρια οικονομικίστικα – λογιστικά, αποκλειστικά και μόνο εισπρακτικού χαρακτήρα, εκτός από αποδεδειγμένα αναποτελεσματική, άγει σε πλήρη δημοσιονομικά αδιέξοδα, επιτείνοντας την ύφεση και εντείνοντας τις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες. Τονίζουμε εκ νέου ότι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας δεν δύναται να επιτευχθεί με κοντόφθαλμες λογικές που στοχοποιούν επιμέρους κλάδους και απομυζούν τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες καθιστώντας τους «εύκολους στόχους», αλλά θα επέλθει ως αποτέλεσμα όταν επικρατήσουν συνετές λογικές, συμβατές με την πραγματικότητα της αγοράς και απόλυτα σύμφωνες με τους ορισμούς των συνταγματικών επιταγών».

Έτοιμοι δια παν ενδεχόμενο

Όλα αυτά τη στιγμή που οι κίτρινοι διαβεβαίωναν ότι θέλουν να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης και είναι έτοιμοι γι αυτό. «Ο Άρης είναι πανέτοιμος να παραστεί στη διαδικασία και να ζητήσει με όλα του τα όπλα την υπαγωγή του στο άρθρο 99. Δεν εξυπηρετεί κανέναν στον σύλλογο μια αναβολή», όπως σημείωναν κορυφαία στελέχη των κίτρινων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα να επιθυμούν την αναβολή της υπόθεσης (ή και να τη ζητήσουν κιόλας) για να κερδίσουν χρόνο. «Εμείς θέλουμε να γίνει κανονικά η δίκη και θα είμαστε έτοιμοι γι αυτό», όπως σημείωναν χαρακτηριστικά.

Το απόγευμα της Πέμπτης στις 6 μ.μ. θα γίνει εκτός απροόπτου, μια νέα ευρεία σύσκεψη ΠΑΕ και ΚΜΑ, για να δρομολογηθούν οι τελικές κινήσεις και να υπάρξουν όλες εκείνες οι ενέργειες που θα έχουν σε θέση… μάχης τον κιτρινόμαυρο σύλλογο.

Όπως σημείωναν με νόημα στον Άρη: «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι δια παν ενδεχόμενο». Το σκεπτικό της ετοιμότητας είναι ότι μπορεί να αρθεί η απεργία ή να προκύψουν άλλες εξελίξεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση αναβολής παραμένει σε ισχύ η προσωρινή διαταγή για το άρθρο 99 και η εκδίκαση της οριστικής υπαγωγής θα πάρει παράταση από δυο έως τέσσερις βδομάδες!

 

To Top