Μώραλης: “Θέλουμε να βοηθήσουμε τις ιστορικές ομάδες”

Σε έναν απολογισμό του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, προχώρησε ο Γιάννης Μώραλης με την ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη. 

Τα δύο βασικά θέματα της συνέντευξης, ήταν ο απολογισμός της πρωτοβουλίας «μία μπάλα για τα παιδιά» αλλά και το πρώτο συνέδριο διοίκησης επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα είπε αναφορικά με τα θετικά και τα αρνητικά του πρωταθλήματος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πρώτο του μισό. Στα θετικά, ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό και μας αρέσει που δεν έχουν γίνει επεισόδια σε αγώνα Σούπερ Λίγκας με εξαίρεση αυτόν τον βλάκα στο γήπεδο του ΟΦΗ (σ.σ με Μαυρία). Επίσης, αγωνίζονται πολλοί Έλληνες παίκτες στις ομάδες. Θεωρώ, επιπλέον, θετικό ότι παίζουμε και οι 16 και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να τελειώσουμε με 16 ομάδες. Ευχή μου είναι οι μεγάλες και ιστορικές ομάδες να βρουν σύντομα τον δρόμο τους και εμείς προσπαθούμε και ως Λίγκα να τις βοηθήσουμε».

Από εκεί και πέρα, καταγράφοντας επί της ουσίας τα αρνητικά, είπε: «Δεν μας αρέσει η πτώση των εισιτηρίων κυρίως σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Δύο, τρία γήπεδα παρουσιάζουν άθλια εικόνα και αυτό είναι ανεπίτρεπτο εν έτη 2013. Δεν μας αρέσει που δεν μπαίνουν πολλά γκολ ενώ υπάρχουν κακές διαιτησίες που εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν γιατί δεν έχουμε πολύ καλούς διαιτητές».

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, δέχθηκε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους Τύπου. Αρχικά λοιπόν, τέθηκε το θέμα της πορείας των συζητήσεων της Λίγκας με τον ΠΣΑΠ σε ό, τι αφορά την επικείμενη συμφωνία για το θέμα των οφειλών των ομάδων σε παίκτες, είπε: «Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΣΑΠ. Πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα συμφωνήσουμε. Και θα είναι όλοι ικανοποιημένοι. Και οι ΠΑΕ και οι ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα αλλά υπάρχει καλή διάθεση».

Επιπλέον, αναφορικά με το θέμα της αύξησης των ομάδων σε 18 από την επόμενη σεζόν, τόνισε ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ για την χορηγία των επόμενων δύο ετών, κάτι που θέτει έστω και σε μικρό ποσοστό εν αμφιβόλω την αύξηση ομάδων, ωστόσο επεσήμανε πως το σημαντικότερο εμπόδιο αυτή την στιγμή είναι η προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης αυτής η οποία ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει.

Τέλος, του τέθηκε ερώτημα σχετικά με τις δηλώσεις του Βάλλα που κατηγόρησε μετά το ματς της Ξάνθης με τον ΟΦΗ την Σούπερ Λίγκα, λέγοντας ότι δεν επέτρεψε στην ομάδα του να κρατήσει ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, απάντησε:

«Η ζημιά για την Σούπερ Λίγκα τώρα έχει γίνει. Ωστόσο το θέμα έχει ως εξής. Μας ζητήθηκε προφορικά να κρατήσουν στο ματς ενός λεπτού σιγή. Εμείς σεβόμαστε αυτή την μεγάλη απώλεια και απαντήσαμε ότι μπορούν να βάλουν μαύρα περιβραχιόνια ώστε να τον τιμήσουν 90 λεπτά και όχι ένα στην αρχή. Το ενός λεπτού σιγή έχει ζητηθεί πάρα πολλές φορές από πολλές ομάδες, σχεδόν κάθε αγωνιστική και έχουμε αποφασίσει να το τηρούμε όταν αφορά ποδοσφαιριστή της ομάδας που το ζητάει.

Δεν έχουμε τέτοια αναισθησία. Δεν ήταν ποτέ δυνατόν να αρνηθούμε. Αλλά το έχουμε πει για όλες τις ΠΑΕ και γι΄αυτό προτείνουμε εναλλακτικές όπως τα μαύρα περιβραχιόνια. Ο κύριος Βάλλας δεν είχε σωστή ενημέρωση. Ήταν κάτι που θα μπορούσε να μην είχε γίνει θέμα».

To Top