Ανακοίνωσε Μέξα ο Ιωνικός

Προπονητής του Ιωνικού και με τη… βούλα είναι πλέον ο Κώστας Μέξας, με την ομάδα της Νίκαιας να ανακοινώνει την πρόσληψη του 46χρονου, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Άγγελο Τσίκληρα στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Η ανακοίνωση:

«Ο Ιωνικός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Κώστα Μέξα, στον οποίο εύχεται να έχει μια καλή, δημιουργική και παραγωγική σεζόν. Μετά την αναγκαστική αλλαγή στο τιμόνι της ομάδας, η διοίκηση αντέδρασε άμεσα κι είχε επαφές με προπονητές, οι οποίοι θα μπορούσαν να σταθούν στην άκρη του πάγκου του Ιωνικού.

Ο Κώστας Μέξας έχει πολλά κοινά στοιχεία, στον τρόπο που βλέπει το μπάσκετ, με τη διοίκηση, διαθέτει εμπειρία κι είναι ένας προπονητής, που διακρίνεται για την εργατικότητά του. Ως εκ τούτου είναι ένας μάχιμος προπονητής, πρώτης γραμμής, που θα ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του κόσμου του Ιωνικού.

Το βιογραφικό του κόουτς Μέξα:

Γεννημένος στις 25 Οκτωβρίου 1976, ο 46χρονος τεχνικός από την Κέρκυρα πραγματοποίησε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στον Χορτιάτη (1997-2003).

Ακολούθησε η παρουσία του στην Α1, ως βοηθός προπονητή στους Αμπελόκηπους, ενώ στη συνέχεια έγινε head coach της γυναικείας ομάδας του Μέγα Αλέξανδρου και της Καστοριάς.

Το 2006 ανέλαβε τη Μ.Ε.Ν.Τ., ενώ μετά από δύο διαδοχικές σεζόν, ξεκίνησε η σταδιοδρομία του στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Μέχρι το 2018 διαμεσολάβησε η παρουσία του στην ομάδα του Κ.Α.Ο.Δ., του Απόλλωνα Πατρών, αλλά και των Τρικάλων, μέχρι να επιστρέψει στο Ιβανώφειο και να οδηγήσει τον «Γηραιό» στην άνοδο.

Το 2020 βρέθηκε στον ΠΑΟΚ, όπου πρόλαβε να προπονήσει σε μονάχα δύο αναμετρήσεις (λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος από την πανδημία), ενώ τελευταίο του σταθμό αποτέλεσε ο Ηρακλής.

Σύσσωμη η οικογένεια του Ιωνικού του εύχεται υγεία και καλή αγωνιστική σεζόν».

To Top