Ανακοίνωσε την πρόσληψη Μπατή ο Ιωνικός

Ο Ιωνικός Νικαίας ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (13/11) την προσθήκη του Μάριου Μπατή στο τεχνικό τιμ. Μετά την παραίτηση του Στέργιου Κουφού από την τεχνική ηγεσία, είχε γίνει γνωστό πως ο μέχρι πέρυσι παίκτης του Ιωνικού θα βρισκόταν όρθιος στον πάγκο, μαζί με τον μέχρι Άγγελο Τσίκληρα, στον αυριανό εντός έδρας αγώνα (14/11) με τον Ήρακλή, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League.

O Τσίκληρας ήταν μέχρι πρότινος συνεργάτης του Στέργιου Κουφού. Η ομάδα της Νίκαιας αύριο (17:00) θα αγωνιστεί για πρώτη από την άνοδό της στα «μεγάλα σαλόνια» στο κλειστό «Ο Πλάτων». Οι Πειραιώτες χρησιμοποιούσαν ως έδρα το κλειστό «Σοφία Μπεφόν» εν αναμονή της ολοκλήρωσης των βελτιωτικών έργων στο «σπίτι τους». Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια που στο ιστορικό κλειστό «Ο Πλάτων» θα διεξαχθεί αγώνας μπάσκετ της Α1 ανδρών.

Χωρίς τον Βασίλη Τολιόπουλο θα αγωνιστεί ο Ιωνικός κόντρα στον Ηρακλή, καθώς ο γκαρντ του Ιωνικού τραυματίστηκε στο δάχτυλο του αριστερού χεριού και υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος δήλωσε για το ματς με τον «Γηραιό» στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ: «Διανύουμε μία γεμάτη εβδομάδα στην ομάδα μας. Πρώτα απ’ όλα, θέλω να πω περαστικά στον συμπαίκτη μας, Βασίλη Τολιόπουλο, που είχε μια άτυχη στιγμή την προπόνηση και δεν θα τον έχουμε μαζί μας το επόμενο διάστημα καθώς χειρουργήθηκε. Είμαστε, όμως, όλοι σίγουροι ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός και τον περιμένουμε πίσω.

Ως Ιωνικός, θέλουμε να αφήσουμε πίσω το πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με το Μεσολόγγι BAXI και να κάνουμε restart, αρχής γενομένης από το ματς με την Ηρακλή.

Το παιχνίδι αυτό έχει ιστορική σημασία για εμάς, καθώς το κλειστό του Πλάτωνα θα φιλοξενήσει αγώνα της πρώτης κατηγορίας ύστερα από 33 χρόνια. Ελπίζουμε ότι η αύρα και η ιστορία αυτού του γηπέδου θα λειτουργήσει υπέρ μας κόντρα σε μία πολύ δυνατή ομάδα, που έρχεται με κίνητρο καθώς έχασε στο ντέρμπι με τον Άρη.

Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή συνέχεια στον πρώην προπονητή μας, τον Στέργιο Κουφό, που αποχώρησε από την ομάδα μας κι έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στους πάγκους την αξία του».

Στη σχετική ανακοίνωσή του για την πρόσληψη του παλαίμαχου πλέον γκαρντ αναφέρει: «Ο Μάριος Μπατής ξανά στη Νίκαια! Μια νέα, πολύ σημαντική προσθήκη έχει στο προπονητικό του επιτελείου ο IONIKOS BC HELLENIC COIN, που καλωσόρισε στις τάξεις του τον Μάριο Μπατή. Ένας αθλητής, που την περασμένη τριετία άφησε το στίγμα του και πανηγύρισε μεγάλες επιτυχίες στη Νίκαια, ξεκινά την προπονητική του διαδρομή από την ομάδα μας.

Ο κόουτς, πλέον, Μπατής, ο οποίος έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στα παρκέ αγωνιζόμενος και στην Euroleague,  επέστρεψε σε ένα μέρος που αγαπήθηκε και θα αποτελεί μέλος του προπονητικού επιτελείου στο εξής.

Σήμερα βρέθηκε για πρώτη φορά σε προπόνηση της ομάδας και, φυσικά, θα είναι στον πάγκο στο αυριανό (14/11, 17:00) παιχνίδι με τον Ηρακλή στο ανακαινισμένο κλειστό του Πλάτωνα».

To Top