Απογοητευμένοι οι οδηγοί της Formula 1, δηλώνουν ανήμποροι να τρέξουν στην Κωνσταντινούπολη

Αδύνατο θεωρούν οι οδηγοί της Formula 1 να τρέξουν στο Ιστανμπούλ Παρκ, καθώς οι διοργανωτές έστρωσαν νέα άσφαλτο που δημιουργεί τεραστίων διαστάσεων προβλήματα.

Το Free Practice 1 και το Free Practice 2 άνοιξαν την Παρασκευή (13/11) το πρόγραμμα του τουρκικού Grand Prix της Formula 1 στο Ιστανμπούλ Παρκ, ωστόσο οι δύο διαδικασίες δημιούργησαν ακραία συναισθήματα σε οδηγούς και ομάδες, κυρίως άσχημα συναισθήματα.

Οι Τούρκοι διοργανωτές έστρωσαν νέα άσφαλτο στο σιρκουί πριν από δέκα ημέρες, με αποτέλεσμα η διαδρομή να θυμίζει… παγοδρόμιο για τα μονοθέσια που είχαν χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης, γλιστρούσαν το ένα πίσω από το άλλο, έβλεπαν την μαλακή γόμα των ελαστικών να διαλύεται, ακόμη και το αυτοκίνητο ασφαλείας να χάνει τον έλεγχο και να πλαγιολισθαίνει.

“Οι οδηγοί είναι απογοητευμένοι. Ανυπομονούσαν να τρέξουν σε αυτή την πίστα, όμως η νέα άσφαλτος κάνει το έργο τους σχεδόν αδύνατο. Δεν μπορούν να ζεστάνουν τα ελαστικά τους, βλέπουν τα μονοθέσια να χάνουν τον έλεγχο. Ο Λούις Χάμιλτον μίλησε για τρομακτική κατάσταση. Σκ@τ@ με κεφαλαίο Σ. Κάποιοι οδηγοί ελπίζουν πως ή θα βρέξει ή θα καθαριστεί η πίστα στη διάρκεια της νύχτας, κάποιοι άλλοι τρέμουν σε αυτή την ιδέα” αναφέρει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο παρουσιαστής της F1, Γουίλ Μπάξτον.

Είναι ολοφάνερο από τον γύρο του Μαξ Φερστάπεν, που έγραψε τον ταχύτερο χρόνο και στις δυο διαδικασίες της Παρασκευής, πως η διαδρομή είναι όντως επικίνδυνη:

To Top