ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανακοινώθηκε το διαζύγιο με Νταρίντα! Χέρτα: “Επιθυμούσε μια νέα πρόκληση με τον Άρη”

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση η Χέρτα ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Βλαντιμίρ Νταρίντα και την μεταγραφή του στον Άρη. Όπως αναφέρουν οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να πουν όχι στην επιθυμία του Τσέχου για την νέα πρόκληση στο εξωτερικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Vladimír Darida εντάσσεται στην ΠΑΕ Άρης Θεσσαλονίκης και θα αγωνιστεί στην ελληνική Super League. Πριν λήξει το συμβόλαιό του το ερχόμενο καλοκαίρι, ο χρόνος του μεσοεπιθετικού με τη γαλανόλευκη φανέλα θα λήξει μετά από επτάμισι χρόνια. Οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν για τη μεταγραφή την Τετάρτη (14.12.22).

«Ο Βλάντι μας πλησίασε με την επιθυμία να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια νέα πρόκληση μετακομίζοντας στο εξωτερικό. Μας έχει δείξει για περισσότερα από επτά χρόνια ότι είναι ένας καθαρόαιμος Herthaner και του αξίζει να συμμορφωθούμε με την επιθυμία του» τονίζει ο Fredi Bobic.

«Ήταν μια χαρά για μένα»

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλός μας τονίζει την ιδιαίτερη θέση που έχει αποκτήσει ο Τσέχος κατά τη διάρκεια της δουλειάς του στο Spree: «Ο Βλάντι είναι πρότυπο επαγγελματία. Πάντα έδινε τα πάντα για τον σύλλογο και μας έδωσε πολλή χαρά στα χρόνια του μαζί μας. Επιπλέον, είναι σπουδαίος άνθρωπος. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τη δέσμευσή του στη Hertha BSC και να ευχηθούμε σε αυτόν και την οικογένειά του ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Φυσικά θα του δώσουμε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τους φιλάθλους μας στη μεγάλη σκηνή σε εντός έδρας αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Σίγουρα θα βρούμε μια κατάλληλη ημερομηνία για αυτό», είπε ο 51χρονος.

Ο ίδιος ο Νταρίντα: «Πάντα ένιωθα πολύ άνετα στο Βερολίνο με την οικογένειά μου. Θα κρατήσουμε τη Hertha BSC στις καρδιές μας. Για μένα ήταν πλέον καιρός να αλλάξω ξανά και να αποκτήσω νέες εμπειρίες σε μια άλλη χώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους της Χέρτα για την υποστήριξή τους τα τελευταία χρόνια. Ήταν χαρά για μένα»

190 συμμετοχές σε τέσσερις διοργανώσεις

Ο 32χρονος ήρθε στην πρωτεύουσά μας από το Φράιμπουργκ το καλοκαίρι του 2015. Έκτοτε, ο άνδρας των 1,72 μέτρων έχει κρατήσει τη σημαία στο στήθος του σε 190 ανταγωνιστικούς αγώνες, σημειώνοντας 16 γκολ. Στην Bundesliga, ο γέννημα θρέμμα του Πίλσεν πραγματοποίησε συνολικά 170 εμφανίσεις (13 γκολ) για τη Spreeathener μας, συν συμμετοχές στο DFB Cup, το UEFA Europa League και τον υποβιβασμό. Ο δεξιοπόδαρος έκανε επίσης 76 εμφανίσεις (οκτώ γκολ) για την εθνική ομάδα της Τσεχίας πριν αποσυρθεί μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2021.

To Top