Ανακοινώσεις εξέδωσαν από ΕΠΟ και ΕΠΣM

Ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η ΕΠΟ όσο και η ΕΠΣΜ…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ…«Ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στην περιοχή Χαριλάου και καταδικάζουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τόσο τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, όσο και αυτά στην Κέρκυρα και στο Πέραμα.

Τα πρόσφατα άθλια περιστατικά ακραίας και αναίτιας βίας, όπως αυτό στην περιοχή Χαριλάου, το οποίο οδήγησε στον θάνατο ενός νέου ανθρώπου και στον τραυματισμό δύο ακόμη, ο ξυλοδαρμός του διαιτητή Αριστείδη Αλιάγα στον αγώνα Θύελλας Ραφήνας-Εθνικού και οι συγκρούσεις οπαδών στο Πέραμα, είναι γεγονότα ξένα προς τις Αξίες του Αθλητισμού, που πρωτίστως προωθεί το ποδόσφαιρο και υπηρετεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και μόνο αποτροπιασμό και αηδία μπορούν να προκαλέσουν. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, διασκέδαση και απόλαυση, είναι παιχνίδι, το ωραιότερο παιχνίδι».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΠΣΜ. «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.Οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν τέτοιου είδους θλιβερά και τραγικά γεγονότα είναι το ίδιο το οπαδικό κίνημα. Η ανεξέλεγκτη οπαδική βία, από όπου και αν προέρχεται, είναι κατακριτέα. Γι΄ αυτήν την κατάσταση δεν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι, δεν υπάρχουν υπεύθυνοι ή ανεύθυνοι, δεν υπάρχουν κίνητρα και λογική. ΄Ολοι έχουμε ευθύνη, δεν φτάνει μόνον να καταδικάζουμε τέτοιου είδους γεγονότα. Το μεγαλύτερο αγαθό είναι η ζωή και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την αφαιρεί από κανέναν. Πρέπει όλοι μας να απωθήσουμε από τη σκέψη μας την άρνηση, τον φθόνο, την ζήλια, την κακία και την βλακεία. Κανένας ρόλος δεν είναι σημαντικότερος από τη ζωή.

Οπαδοί όλων των ομάδων ενωθείτε, συζητείστε και αναλογιστείτε ότι το πάθος και η αγάπη για τον σύλλογό σας δεν πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση ζωής ή της οποιασδήποτε μορφής καταστροφές περιουσιών. Το εύκολο είναι να αποδώσουμε ευθύνες και να κάνουμε δημοσιεύσεις για το ποιός φταίει για να καλύψουμε τις δικές μας αδυναμίες.

Το θαύμα της ζωής είναι σημαντικότερο από το νόημα, τον σκοπό, τις όμορφες ή τις άσχημες στιγμές. ΄Οποιος δεν σέβεται τη ζωή του συνανθρώπου του, δεν έχει θέση σε κανέναν τομέα της ανθρώπινης ζωής, πολύ δε περισσότερο στον αθλητισμό είτε ως οπαδός, είτε ως αθλητής. Καμία μορφή βίας δεν έχει θέση στον αθλητισμό που αποτελεί έκφανση και θεμέλιο για μία υγιή κοινωνία.

Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του αθλητισμού να καταδικάσουν και να απομονώσουν το αποτροπιαστικό φαινόμενο της οπαδικής βίας γιατί τα παιδιά μας αξίζουν ένα φωτεινότερο μέλλον».

To Top