Ανακοινώσεις ΠΑΕ, ΑΣ και Κοινωνίας για Αλκέτα

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αλκέτα Παναγούλια, εξέφρασε σύσσωμη η οικογένεια του Άρη. Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν μετά την ΚΑΕ, τόσο η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης, όσο και η Κοινωνία Μελών, που κάνουν λόγο για μεγάλη απώλεια του ανθρώπου, ο οποίος σε διαφορετικές εποχές υπηρέτησε τον σύλλογο ως παίκτης, προπονητής και πρόεδρος.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

“Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας κορυφαίος προπονητής, αλλά και μεγάλος Αρειανός δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Ο Αλκέτας Παναγούλιας «έφυγε» από την ζωή τα ξημερώματα στην Ουάσινγκτον. Είχε γεννηθεί στις 30 Μαίου 1934 στην Θεσσαλονίκη και σε ηλικία 15 ετών φόρεσε την φανέλα του Θεού του Πολέμου. Το 1951 έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα.
Κατέκτησε ωε παίκτης δύο πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης με την φανέλα του ΑΡΗ, το 1953 και το 1959, ενώ πέτυχε συνολικά 13 γκολ για το τοπικό πρωτάθλημα, 3 για το Κύπελλο Ελλάδας και 10 για το εθνικό πρωτάθλημα.
Ως προπονητής ανέλαβε τον ΑΡΗ το 1975, παράλληλα με την Εθνική Ελλάδος.
Στον ΑΡΗ διετέλεσε προπονητής κΈνας σπουδαίος άνθρωπος, ένας κορυφαίος προπονητής, αλλά και μεγάλος Αρειανός δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Ο Αλκέτας Παναγούλιας «έφυγε» από την ζωή τα ξημερώματα στην Ουάσινγκτον. Είχε γεννηθεί στις 30 Μαίου 1934 στην Θεσσαλονίκη και σε ηλικία 15 ετών φόρεσε την φανέλα του Θεού του Πολέμου. Το 1951 έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα.
Κατέκτησε ωε παίκτης δύο πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης με την φανέλα του ΑΡΗ, το 1953 και το 1959, ενώ πέτυχε συνολικά 13 γκολ για το τοπικό πρωτάθλημα, 3 για το Κύπελλο Ελλάδας και 10 για το εθνικό πρωτάθλημα.
Ως προπονητής ανέλαβε τον ΑΡΗ το 1975, παράλληλα με την Εθνική Ελλάδος.
Στον ΑΡΗ διετέλεσε προπονητής και από το 1988 ως το 1990, αλλά και στο τέλος του 1999 όταν και ανέλαβε στο τέλος της περιόδου (τελευταίες 6 αγωνιστικές) και πέτυχε την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Αναδείχθηκε από την ΟΥΕΦΑ κορυφαίος Έλληνας προπονητής για τον εικοστό αιώνα. Οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στο Κύπελλο Εθνών το 1980 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1994. Ήταν καθηγητής FIFA από το 2001.
Το 2002 διετέλεσε και Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ σε μία προσπάθεια σωτηρίας του συλλόγου.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια της στους οικείους του. Αλκέτα ζωντανός για πάντα Αρειανός!”
Η ανακοίνωση του ΑΣ Άρης

«Όλη η Αρειανή οικογένεια πενθεί την απώλεια του Αλκέτα Παναγούλια. Με οδύνη, πληροφορηθήκαμε το τραγικό γεγονός, που συνέβη χθες το βράδυ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, και θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Bάνα και τα δύο του παιδιά Γιάννη και Δέσποινα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάζει».

H ανακοίνωση της Κοινωνίας Μελών Άρη

«Ένας μεγάλος Αρειανός και μεγάλος άνθρωπος, ο Αλκέτας Παναγούλιας, ο οποίος υπηρέτησε τον αγαπημένο μας Σύλλογο όποτε του ζητήθηκε δεν είναι πια κοντά μας. Μέλος της οικογένειας του ΑΡΗ από το 1949 και αρχηγός της ομάδας του ΑΡΗ τη δεκαετία του 1950, ο Αλκέτας Παναγούλιας διετέλεσε παίκτης, προπονητής και Πρόεδρος στον ΑΡΗ ενώ οδήγησε και την Εθνική Ελλάδος σε μεγάλες διακρίσεις. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

To Top