ΑΝΑΛΥΣΗ: Η άμυνα του Άρη καταστρέφει το παιχνίδι του Πανιωνίου

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα στη σειρά. Στην πράξη, όχι στα λόγια, ούτε στο το τι έγινε στην κανονική διάρκεια. Την Τρίτη και την Πέμπτη ο Άρης έπαιξε καλύτερα. Οι κίτρινοι έχουν καταφέρει να καταστρέψουν το παιχνίδι του Πανιωνίου και το αποδεικνύει και η στατιστική.

Ο Άρης έχει αναγκάσει τον Πανιώνιο να ρίξει τα ποσοστά ευστοχίας του σε σχέση με την κανονική διάρκεια, όπως και τον μέσο όρο πόντων που είχε στο πρωτάθλημα. Στην κανονική διάρκεια του πρώτου ματς οι κυανέρυθροι σκόραραν 66 πόντους, χθες επίσης 66 πόντους, 11 κάτω από τον μέσο όρο τους στο πρωτάθλημα!

Πως έγινε αυτό; Η άμυνα του Άρη έχει αναγκάσει τον Πανιώνιο να χαλάσει τα ποσοστά του. Από το 50% της κανονικής διάρκειας οι κυανέρυθροι σουτάρουν στη σειρά με μόλις 41,8% (31/74) από τα δίποντα και 30,4% από τα τρίποντα (14/46), ενώ είχαν 35,4% στην κανονική διάρκεια!

Την ίδια ώρα οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου έχουν καταφέρει να είναι εξαιρετικά εύστοχοι για την κρισιμότητα τέτοιων αγώνων μέσα από τα 6,75μ., σουτάροντας με ποσοστό ευστοχίας 55% (38/69) και εκεί είναι η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων.

Άλλο ένα σημείο “κλειδί” είναι ο έλεγχος των ριμπάουντ. Στον πρώτο αγώνα ο Άρης έδωσε μεν 15 δεύτερες επιθέσεις στον Πανιώνιο, αλλά υπερίσχυσε συνολικά (44-43), όπως και χθες (32-29).

Η αξιολόγηση των δύο ομάδων δείχνει και την εικόνα της σειράς. Ο Άρης έχει μέσο όρο στα δύο παιχνίδια 79 βαθμούς, ο Πανιώνιος μόλις 63,5 βαθμούς!

 

To Top