Ποιος Αγγέλου μωρέ; Αυτός που… κουβαλάει τη τσάντα του Ίβκοβιτς;

Χάσει, κερδίσει το Σάββατο, η εντύπωση για την ομάδα του Άρη που έφτιαξε ο Βαγγέλης Αγγέλου από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Θεσσαλονίκη δεν αλλάζει πλέον. Οι περισσότεροι δεν θα την άλλαζαν ούτε αν έχανε χθες. Τώρα που κέρδισε δεν πρέπει να υπάρχει κανείς που να θεωρεί πως αυτή η ομάδα – με τους 21 τίτλους προσφοράς στον σύλλογο και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα της ύπαρξής του – δεν δικαιούται να παίζει σε γεμάτο γήπεδο.

Πιθανώς το χθεσινό να ήταν το τελευταίο ματς της φετινής χρονιάς. Πιο πιθανώς όχι… Γιατί οι παίκτες και ο Αγγέλου – ο κορυφαίος τεχνικός του φετινού πρωταθλήματος – πίστεψαν, επαληθεύτηκαν και είναι έτοιμοι να κάνουν το μπρέικ, αυτό που δεν τους άφησαν να κάνουν οι διαιτητές την περασμένη Τρίτη.

Αυτή η ομάδα και άκουσε και πέρασε πολλά. Στο ματς της προτελευταίας αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια υπήρχαν φίλαθλοι του Άρη που έβριζαν τον Αγγέλου, γιατί (και καλά…) μίλησε άσχημα στον Πάσαλιτς. Αυτόν τον Πάσαλιτς που χθες έτρεξε και τον αγκάλιασε και του ψιθύριζε κάτι στο αυτί! Κατά πάσα πιθανότητα αυτοί που έβριζαν με τη Καβάλα δεν ήταν χθες στο γήπεδο…

Ο Αγγέλου στην πρώτη του ήττα ως προπονητής του Άρη άκουσε αποδοκιμασίες και βρισιές ακριβώς πάνω από τον πάγκο της ομάδας. Τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο Άρης διασυρόταν από τον Πανιώνιο! Τον ίδιο Πανιώνιο που χθες έγινε έρμαιο του Αυτοκράτορα! Κατά πάσα πιθανότητα ήταν οι ίδιοι που τον έβριζαν και με την Καβάλα.

Όταν δουλεύεις, θα έχεις αποτελέσματα. Θα ανταμειφθείς. Νομοτέλεια. Ο μπασκετικός Άρης δούλεψε. Στον πανικό του περασμένου φθινοπώρου και στις τέσσερις σερί ήττες που τον έφεραν κάπου μεταξύ 11ης-12ης θέσης ακουγόταν η λέξη “υποβιβασμός”. Ο Αγγέλου και οι παίκτες του δεν μιλούσαν. Δούλευαν.

Τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται. Η ομάδα άρχισε να κερδίζει, να παίζει καλούτσικο μπάσκετ και για πρώτη φορά οι φίλαθλοι (όσοι πήγαιναν στο Αλεξάνδρειο) έβλεπαν νεαρούς παίκτες να παίζουν όχι για να λαϊκίσει κανείς, αλλά γιατί προσέφεραν λύσεις μέσα από συγκεκριμένο πλάνο, με συγκεκριμένους ρόλους.

Μέσα σε όλα αυτά, δεν θα πρέπει να κανείς να λησμονήσει ότι οι παίκτες και ο Αγγέλου έφεραν μπόνους 80.000 ευρώ στην ΚΑΕ, χρήματα από τα οποία θα εξοφληθούν για την φετινή χρονιά, που ξεκίνησε με πολλά λάθη, αλλά ολοκληρώνεται με πολύ όμορφο και υγιή τρόπο.

Αυτό που βλέπει σήμερα ο Αρειανός είναι μόνο η αρχή. Ο Άρης τώρα χτίζει. Είναι ευχής έργον να συνεχιστεί το χτίσιμο με τον ίδιο αρχιτέκτονα, με αυτόν που για κάποιους αστείους – αλήθεια το έλεγαν και το λένε ακόμα – “κουβαλάει την τσάντα του Ίβκοβιτς”. Για ρωτήστε και τον Ντούντα…

ΥΓ: Οι κωλοτούμπες άρχισαν εδώ και καιρό. Αυτοί που έλεγαν “χάνει με τον Ίκαρο και φεύγει” τώρα αποθεώνουν τον Αγγέλου και τους παίκτες. Φυσικά και δεν πρόκειται για φιλάθλους…

To Top