ΑΝΑΛΥΣΗ: Η φροντ λάιν του Άρη διαθέτει ότι χρειάζεται μια ομάδα

Με την απόκτηση του Ευθύμη Τσακαλέρη ο Άρης έκλεισε τις θέσεις μέσα στην ρακέτα του, προχωρώντας σε προσεγμένες κινήσεις, οι οποίες τουλάχιστον στην θεωρία είναι απόλυτα ορθολογικές. Μένει να αποδειχτεί και στην πράξη, τον επόμενο Μάιο…

Η διοίκηση σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία προχώρησαν μεθοδικά για να φτιάξουν μια φροντ λάιν που θα έχει όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο βαθμό περισσότερα χαρακτηριστικά. Εκ πρώτης όψης τα κατάφεραν.

Στην θέση “4” υπάρχει ο Αμερικανός φόργουορντ, Οράιον Άουτερμπριτζ, παίκτης που στηρίζεται κυρίως στις αθλητικές ικανότητές του. Καλός αμυντικός, καλός ριμπάουντερ, ικανός μπλοκέρ και με αρκετά καλό σουτ από μέση απόσταση στην επίθεση. Άπειρος, δεν έχει ξαναπαίξει επαγγελματικό μπάσκετ, δεν έχει ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Συμπληρώνει τις… αδυναμίες του ο Αντώνης Ασημακόπουλος. Στα 36 του χρόνια προέρχεται από εξαιρετικές χρονιές στον Κολοσσό, νιώθει έτοιμος να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον φετινό Άρη, όχι τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο στα υπόλοιπα που συνθέτουν μια ομάδα. Είναι παίκτης που έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, δεν είναι άσχημος σουτέρ και μπορεί σε συγκεκριμένα σχήματα να… κατέβει στο “3” για να ποστάρει τον αντίπαλο αμυντικό.

Στην θέση “5” υπάρχουν δύο Έλληνες με πολύ καλές χρονιές την τελευταία χρονιά. Ο Κώστας Χαρίσης στα 33 του χρόνια επέλεξε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Άρη, παρά να… κάθεται στον Ολυμπιακό, απόδειξη του ότι ακόμα έχει το κίνητρο της διάκρισης μέσα του και θέλει να παίξει μπάσκετ. Ικανός επιθετικά, το έδειξε άλλωστε και με την Λουκόιλ (23π.), ικανός στο πικ εν ρολ, που θέλει να εφαρμόσει ο Άρης φέτος, ο Χαρίσης μοιάζει ιδανική επιλογή σε ρόλο βασικού. Ακόμα πιο ιδανικό είναι το… συμπλήρωμα στην θέση του σέντερ. Ο Ζήσης Σαρικόπουλος έκανε πολύ καλά πλέι οφ με τον Πανιώνιο και στην δεύτερη χρονιά του στο επαγγελματικό μπάσκετ, θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Θα μοιράζεται τον χρόνο με τον Χαρίση. Ο Άρης έχει δύο… κανονικούς σέντερ μετά από πολύ καιρό και μάλιστα Έλληνες!

Την πεντάδα συμπληρώνει ο Ευθύμης Τσακαλέρης. Έπεισε τον Αλεξανδρή ότι μπορεί να δώσει λύσεις όποτε χρειαστεί και στις δύο θέσεις. Είναι παίκτης με συγκεκριμένες δυνατότητες, αλλά αυτές φτάνουν για να έχει ουσιαστικό ρόλο στον Άρη, παίζοντας ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα, είτε “4” είτε “5”.

 

To Top