ΑΝΑΛΥΣΗ: 83 πόντοι από 11 παίκτες και 17 ασίστ

Οι 83 πόντοι που πέτυχε ο Άρης κόντρα στον Κολοσσό ήταν οι περισσότεροι που έχει σημειώσει φέτος σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Γιούροκαπ. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι αυτοί οι πόντοι προήλθαν από 11 διαφορετικά χέρια και μέσα από 17 τελικές πάσες. Τέτοιες μικρές λεπτομέρειες αναδεικνύουν το ομαδικό πνεύμα σε μια ομάδα.

Στον αγώνα με τον Ηλυσιακό σκόραραν όλοι οι παίκτες που είχε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, εκτός του Τάσου Δήμα, που ήταν άστοχος σε δύο προσπάθειες. Ο Άρης πήρε σκορ από 11 παίκτες και μέσα από 17 ασίστ. Είναι τεράστιο νούμερο αυτό και είναι ίσως το βασικότερο όπλο του Άρη επιθετικά. Δεν υπάρχει ο παίκτης που θα βάλει “ότι και να γίνει” 20 πόντους. Σαφώς και ο Άρης εκμεταλλεύεται στο έπακρο την εξαιρετική χρονιά του Ταπούτου επιθετικά που έχει 17 πόντους μέσο όρο και 54% από τη γραμμή του τρίποντου, αλλά δεν στηρίζει μόνο στον Έλληνα φόργουορντ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο Άρης από τη μέρα που πέτυχε την πρώτη του νίκη μέχρι σήμερα, δηλαδή από τον αγώνα με τον Ίκαρο μέχρι σήμερα έχει ρεκόρ 6-2. Σε αυτά τα οχτώ παιχνίδια μία φορά, στη νίκη με τη Καβάλα σκόραραν μόνο επτά παίκτες. Στα υπόλοιπα παιχνίδια σκοράρουν εννιά παίκτες και χθες σκόραραν 11 παίκτες.

Η επιθετική πολυφωνία είναι μεγάλο όπλο για τον Άρη. Πέραν του Ταπούτου (17π.) και του Τζέιμς (13,3π.), υπάρχουν και… δεύτερα “βιολιά” στην επίθεση, όπως ο Τσαλδάρης (7,7π.), ο Κερούς (7,6π.), ο Ντέιβις (7π.), ο Μάλντροου (6π.). Είναι όλοι παίκτες που έχουν πετύχει σε αρκετά παιχνίδια διψήφιο αριθμό πόντων, άρα είναι παίκτες που μπορούν και απειλούν το αντίπαλο καλάθι.

Η είσοδος του Μπόγρη έδωσε άλλη μια λύση και έκανε το παιχνίδι του Άρη πιο απρόβλεπτο και πιο δύσκολο να το “διαβάσει” ο αντίπαλος. Ο Άρης αποδεικνύει ότι δεν στηρίζεται στη “μονάδα” (Ταπούτος ή Τζέιμς), αλλά στο σύνολο και αυτό θα προβληματίσει από εδώ και πέρα ιδιαίτερα τους αντιπάλους.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top