Αναστόπουλος: «Ο Άρης θα αρχίσει να… προελαύνει»

Ο Νίκος Αναστόπουλος ήταν ο τελευταίος προπονητής που αντιμετώπισε τον Εργοτέλη, ως τεχνικός του ΟΦΗ. Ο… «αλενατόρε» δίνει τα φώτα του στον Άρη (που πάντα αγάπησε, όπως παραδέχεται και ο ίδιος), σχολίασε την προσπάθεια των κίτρινων και του Σάκη Τσιώλη, ενώ παραδέχθηκε ότι ανεβαίνει για το διπλό στην  Τούμπα την Κυριακή, μιλώντας στο PRESSARIS. Ο Νίκος Αναστόπουλος απολαυστικός…

 

 Ένας από τους ανθρώπους που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αγωνιστική αναγέννηση του Άρη, είναι αδιαμφισβήτητα ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο «αλενατόρε» ανέλαβε τους «κίτρινους» σε μία πολύ δύσκολη περίοδο κι όταν αυτοί πάλευαν να επανέρθουν από τη Β’ Εθνική.

Η ομάδα προερχόταν από άσχημα αποτελέσματα (ήττα στο Παγκρήτιο από τον Εργοτέλη, ισοπαλία 1-1 εντός έδρας με την Προοδευτική, βαριά ήττα στο Κύπελλο UEFA 5-1 στο «Ολύμπικο» από τη Ρόμα και ήττα 2-1 μέσα στην Κομοτηνή για το Κύπελλο Ελλάδος από τον Πανθρακικό), με τον Φινλανδό, Μάρτιν Κοούζελα να αποτελεί παρελθόν από το ξεκίνημα και τον «μουστάκια» να αναλαμβάνει την ειδική αποστολή.

Εν τέλει το στοίχημα πέτυχε, καθώς έστω και την ύστατη ώρα οι «κίτρινοι» πήραν τον δρόμο για τη φυσική τους θέση, με τον έμπειρο τεχνικό να φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τα «Άρης είμαστε» και τα «θέλω να κερδίζετε ακόμη και στο τάβλι», φράσεις που κυρίως είχαν ως στόχο οι παίκτες να ανακτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Κάτι που επετεύχθη. Ντεμπούτο ο Αναστόπουλος έκανε στον Πύργο και στο 0-1 επί του Πανηλειακού στις 16/10/2005. Έξι περίπου χρόνια πριν.

Σήμερα ο «αλενατόρε» εργάζεται στον ΟΦΗ, όμως ένα κομμάτι της καρδιάς του το έχει αφήσει στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη. Το PRESSARIS επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να τοποθετηθεί κάνοντας μία αναφορά στο τότε και να σχολιάσει το τώρα. Με μεγάλη χαρά δέχτηκε κι απολαυστικός όπως πάντα σχολίασε τα πάντα, όπως μόνο αυτός ξέρει…

anastopoulos 2Αρχικά μίλησε για τον ΟΦΗ, την ως τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα και τους στόχους του με τους «ασπρόμαυρους» του Ηρακλείου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι νωρίς ακόμη να βγάζουμε συμπεράσματα. Μετά από τέσσερα ματς τι να πεις; Έχει πολύ δρόμο  το πρωτάθλημα ακόμη. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε πολύ καλό ρόστερ και θα πάμε καλά. Θέλουμε να πάμε πολύ ψηλά, και δεν βάζουμε όριο. Κυρίως όμως να τελειώνουμε από πολύ νωρίς με το όποιο άγχος».

Για το προσεχές παιχνίδι στην Τούμπα, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρος: «Θα πάμε να παίξουμε επιθετικά. Δεν κατάλαβα; Μεγάλη ομάδα είμαστε και θα πάμε για το  διπλό. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε και ο στόχος μας θα είναι η νίκη. Παντού παίζουμε για τη νίκη, γιατί να μην το κάνουμε στην Τούμπα»;

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις συνεχείς διακοπές του πρωταθλήματος και στο ότι έχουν επηρεάσει την ομάδα του, σχολιάζοντας: «Πιστεύω είναι λογικό. Γίνεται κάθε τρεις και λίγο να μην παίζεις; Όλους τους έχει επηρεάσει», για να φτάσουμε άμεσα και στον Άρη, όπου μας τόνισε: «Ο Άρης είναι αλήθεια πως δεν ξεκίνησε καλά, αλλά αυτό δικαιολογείται. Που να βρεις ρυθμό; Θα ανέβει σταδιακά. Έχει καλούς παίκτες και θα αρχίσει να προελαύνει».

Εκεί βρήκαμε την ευκαιρία και του ζητήσαμε ένα σχόλιο για τις μεταγραφές του Άρη, αλλά και το πολυάριθμο ρόστερ της ομάδας: «Ε τώρα μου λες ότι έχει 43 συμβόλαια η ομάδα. Είναι δυνατόν να κάνεις έτσι προπόνηση. Δεν γίνονται αυτά. Δηλαδή ο προπονητής τι να κάνει. Εντάξει ο Άρης έχει πολύ καλό υλικό. Πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Πήρε και τους τέσσερις του Βόλου, εξαιρετικές προσθήκες, όμως με τόσους παίκτες δεν μπορεί να βγει εύκολα άκρη».

Όσον αφορά τον Σάκη Τσιώλη, ο «αλενατόρε» είναι κάθετος: «Εξαιρετικός προπονητής. Έχει δείξει δείγματα και πιστεύω πως έχει πολύ μέλλον στο ποδόσφαιρο και θα κάνει σπουδαία πράγματα στον Άρη, αρκεί να στηριχθεί».

Σχετικά με τον κυριακάτικο αγώνα που θα δώσει ο Άρης στο «Παγκρήτιο» με τον Εργοτέλη, ο «μουστάκιας» είπε με όλη την ειλικρίνεια που τον διακατέχει: «Ένας καλός Άρης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι δύσκολο ματς, αλλά ο Άρης αν παίξει σαν Άρης θα κερδίσει», για να τον πληροφορήσουμε ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πως τον Άρη θα τον ακολουθήσουν στην Κρήτη και οι οπαδοί του» και να μας απαντήσει άμεσα: «Αυτό είναι γνωστό. Αυτοί είναι πάντα εκεί… Δεν λείπουν ποτέ. Δεν χρειάζεται να το λέμε. Είναι δεδομένο ότι ο κόσμος του Άρη, βρίσκεται πάντα στην κερκίδα».

Τέλος και αναφορικά και με την ομιλία μας προ ημερών με τον Λεωνίδα Καμπάνταη (ο οποίος εξομολογήθηκε την αγάπη του για τους «κίτρινους»), τον ρωτήσαμε να μας πει πως νιώθει για τον Άρη κι αυτός επισήμανε: «Πέρασα όμορφα στη Θεσσαλονίκη. Έντονες στιγμές. Ο Άρης είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, με πολύ μεγάλο κόσμο. Τεράστιο. Τώρα μπορεί να είμαι στον ΟΦΗ όπου επίσης είναι μία μεγάλη ομάδα με λαό, αλλά από τον Άρη κράτησα πολλά. Πέρασα δυνατές καταστάσεις κι αφού ο στόχος επετεύχθη τότε κι εγώ έμεινα ευχαριστημένος κι ο κόσμος ελπίζω να με αγαπάει και να με θυμάται ευχάριστα».

 

To Top