ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αναστόπουλος: “Aυτόν τον Άρη θέλω”!

Ελληνικός «κορμός» με φόντο την Σούπερ Λίγκα, η βάση γύρω από την οποία θα κινηθεί μεταγραφικά ο «Αλενατόρε» για να «χτίσει» τον Άρη της επόμενης σεζόν.  Η πρόσφατη -ολιγοήμερη- «επίσκεψη» του Νίκου Αναστόπουλου στην Θεσσαλονίκη, καταδεικνύει, την κινητικότητα που επιδεικνύει από την πλευρά του ο 58χρονος κόουτς, ο οποίος -όπως τόνισε στον «Αrena FM»- δεν… επαναπαύεται ποτέ:

«Ο προπονητής δεν ξεκουράζεται. Τουλάχιστον, αυτό εφαρμόζω εγώ. Τρέχουν τα θέματα, τρέχω κι εγώ για τον Άρη».

Υφίσταται καθυστέρηση στην διεκπεραίωση του προγραμματισμού για την επόμενη σεζόν;

«Υπάρχουν κάποια θέματα που έχουν προτεραιότητα. Δεν έχει ευθύνες ούτε ο κ. Καρυπιδης ούτε κι εγώ. Ορίζονται όλα από τον νόμο. Έπρεπε να γίνουν από πέρυσι και δεν έγιναν».

Πώς θα κινηθείτε στο μεταγραφικό «παζάρι»;

«Πάντα μία ομάδα που θέλει να λέγεται ομάδα, θα πρέπει να έχει έναν “κορμό”. Δεν είμαι ρατσιστής για να εμπιστεύομαι μόνο τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Απλά έναν παίκτη του 7 μπορώ να τον κάνω να παίξει για 10. Ο Έλληνας είναι αυτός που ξέρει τι σημαίνει ένα ματς Άρης-ΠΑΟΚ. Η βάση πρέπει να έχει το ελληνικός στοιχείο. Αυτός θα παρασύρει τους ξένους και θα κατανοήσει πλήρως τις απαιτήσεις του συλλόγου. Επίσης, νύχτα, πρωταθλητισμός και Άρης, δεν πάνε μαζί! Θα μετράμε και την εξωαγωνιστική ζωή του παίκτη από εδώ και στο εξής. Όλα όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια δεν θα επαναληφθούν. Η φιλοσοφία μας είναι ξεκάθαρη».

Προτάσεις και επαφές με υποψήφιους παίκτες υπάρχουν;

«Ναι, αλλά μέχρι τις 24 του μήνα, δεν μπορούμε να συζητάμε επίσημα μαζί τους. Συνέχεια γίνονται προτάσεις παικτών. Αλίμονό τους αν δεν θέλανε να παίξουν στον Άρη. Θα φέρουμε παίκτες που θα έχουν προτεραιότητα την μπάλα. Από όλα τα υπόλοιπα ο σύλλογος έχει υποφέρει τα προηγούμενα χρόνια».

«ΔΙΑΨΕΥΔΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΚΕ»

Η ενημέρωση των ποδοσφαιριστών και κυρίως όσων δεν θα συνεχίσουν την επόμενη σεζόν, είναι αποκλειστικά ευθύνη του Νίκου Αναστόπουλου, όπως φρόντισε να τονίσει εκ νέου ο ίδιος:

“Δεν έχει αλλάξει κάτι. Μόνο με τον Γιάννη Σιδεράκη και με τον Μάουρο Πόι είχα τηλεφωνική επικοινωνία. Είμαι ξεκάθαρος και απόλυτα κατατοπιστικός σε αυτό το κομμάτι. Με κανέναν άλλον δεν έχω μιλήσει, ούτε εγώ, ούτε και κάποιος από το περιβάλλον μου. Μάλιστα διάβασα ότι επικοινώνησα με τον Σέρχιο Κόκε. Το διαψεύδω κατηγορηματικά! Έχω να μιλήσω μαζί του, απ΄όταν είπαμε αντίο στο αποχαιρετιστήριο γεύμα».

Πώς κύλησε η συνάντηση με τον Λοράν Ντισό;

«Όπως μου είπε ο κ. Καρυπίδης ο Λοράν Ντισό θέλει να αναλάβει τις ακαδημίες. Έχει κάποιους παίκτες να προτείνει. Μίλησα μαζί του γι αυτό. Όλοι μπορούν να προτείνουν κάποιον παίκτη, αλλά θα αποκτηθεί μόνο όποιος με πείσει στο γήπεδο».

 

To Top