ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η συμμετοχή παικτών σε σάμερ λιγκ είναι η πρώτη παράμετρος για την… διαλογή των προτεινόμενων παικτών

Στον Άρη προτείνονται παίκτες που τώρα βγήκαν από τα κολέγια, παίκτες που αγωνίζονταν στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα του ΝΒΑ αλλά δεν έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία. Η πρώτη… διαλογή από το τεχνικό τιμ αφορά το αν έχουν αγωνιστεί σε σάμερ λιγκ του ΝΒΑ, γιατί σε αυτούς τους αγώνες μπορεί ένας προπονητής να έχει μια πρώτη αίσθηση από το αν ο προτεινόμενος παίκτης “κάνει” για την ομάδα.

Το πρώτο… ξεκαθάρισμα από τους παίκτες που προτείνονται γίνονται ακριβώς με αυτή την παράμετρο, της συμμετοχής σε σάμερ λιγκ και ο λόγος είναι ότι στους συγκεκριμένους αγώνες οι παίκτες παίζουν άμυνα. Στα παιχνίδια των σάμερ λιγκ αγωνίζονται είτε ρούκις, είτε παίκτες από τη D-League, είτε παίκτες που έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία, όπως ισχύει φέτος με τον Οκάρο Γουάιτ. Αυτοί οι παίκτες κουβαλούν την ευρωπαϊκή νοοτροπία και σε συνδυασμό με το ότι όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να κερδίσουν ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, πρέπει να δείξουν ότι παίζουν άμυνα.

Μέσα από αυτή τη λογική ένας προπονητής αποκτά μια πρώτη αίσθηση για το αν ο προτεινόμενος παίκτης όντως πρέπει να απασχολήσει ή όχι και μετά ακολουθεί πιο ενδελεχή έρευνα.

Αυτό συνέβη πέρσι στον Άρη (Μακ Νιλ, Γουάιτ και Κοέν έχουν αγωνιστεί σε σάμερ λιγκ, Γουότερς και Χάγκινς ήταν ήδη γνωστοί), αυτό συμβαίνει και αυτό το καλοκαίρι και μάλιστα σε αυτή τη διαδικασία βρίσκονται ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του.

To Top