ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το στόρι της “ανακάλυψης” του Γουάιτ αναδεικνύει την σημασία της παρουσίας του Άρη στο Ορλάντο

Τον περσινό Ιούλιο, λίγο μετά την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας, ο Δημήτρης Πρίφτης είπε στον Σάββα Καμπερίδη να παρακολουθήσει δύο αγώνες της Βίρτους Μπολόνια για να τσεκάρουν έναν Αμερικανό γκαρντ. Αυτή ήταν η αφορμή που οδήγησε τον Άρη να αποκτήσει τον Οκάρο Γουάιτ… Η αιτία ήταν η παρουσία του Πρίφτη στο Ορλάντο.

Στον Άρη είχε προταθεί ο Τζέρεμι Χέιζελ, γκαρντ που είχε 15,8 πόντους με την φανέλα της Βίρτους. Μόνο που το μάτι του Σάββα Καμπερίδη έπεσε πάνω στον φόργουορντ με το Νο1 στην πλάτη. Στον Οκάρο Γουάιτ. “Κόουτς νομίζω ότι βρήκαμε το 4αρι μας”, είπε ο Καμπερίδης στον Πρίφτη.

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα λεπτά μέχρι ο τεχνικός του Άρη αντιληφθεί ότι τον Γουάιτ τον είχε δει στο Ορλάντο, αγωνιζόμενο τότε με την φανέλα των Γκρίζλις. “Ήταν άστοχος, αλλά έτρεχε καλά το γήπεδο, έπαιζε άμυνα, είχε σωστή συμπεριφορά”, ήταν η απάντηση του Πρίφτη.

Ο Γουάιτ μπήκε στο στόχαστρο και λίγες βδομάδες μετά έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρότεινε ο Άρης. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Η συγκεκριμένη ιστορία αναδεικνύει την χρησιμότητα που έχει για μια σοβαρή ομάδα η παρουσία της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τέτοια εποχή. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Καμπερίδης θα πάει στο Ορλάντο. Θέλει να δει δια ζώσης παίκτες που θα έχει “μαρκάρει” και θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεταγραφικούς στόχους. Είναι διαφορετικό να βλέπει έναν παίκτη στο βίντεο, από το να τον βλέπει στο ένα μέτρο να παίζει, τις αντιδράσεις του, την συμπεριφορά του.

Η περσινή παρουσία του Πρίφτη στο Ορλάντο ωφέλησε τον Άρη με την απόκτηση του Γουάιτ. Γιατί να μη συνεχιστεί αυτή η… ρέντα και φέτος;

To Top