Ανατροπή και ισοπαλία για τον Ολυμπιακό με την Τότεναμ

Ο Ολυμπιακός τιμώρησε την αλαζονεία της Τότεναμ που βρέθηκε από… λάθος να προηγείται 0-2. Οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και πήραν άνετα και δίκαια το 2-2 που αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τη συνέχεια.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Με ένα θετικότατο, ειδικά όπως εξελίχθηκε το ματς, αποτέλεσμα (2-2), ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τη φετινή πορεία του στους ομίλους του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ με δύο γκολ, όμως ισοφάρισαν παίζοντας πολύ καλό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο,  κοιτώντας τη φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης, Τότεναμ, στα μάτια. Παράλληλα, έμειναν αήττητοι για 10ο φετινό ματς και συνολικά σε 18ο από τον περασμένο Φεβρουάριο!

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ συμπαγής αμυντικά από το ξεκίνημα όπως είχε προϊδεάσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Με τις γραμμές πολύ κοντά, γρήγορες αλλά και προσεκτικές πάσες στο τρανζίσιον ώστε να αποφύγει τα λάθη από την πίεση της Τότεναμ και καλά διαβασμένος στην επίθεση, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να χτυπήσει την Τότεναμ στις πτέρυγες, θέλοντας να αξιοποιήσει τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς του. Βρήκε γρήγορα κάποιες πολύ καλές στιγμές στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους, όμως τις σπατάλησε όλες.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η διαφορά των ομάδων κορυφαίου επιπέδου στο Champions League: στις λεπτομέρειες. Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τον έλεγχο του ματς και να μην απειλούνται από τους Άγγλους ως και το 25ο λεπτό, μια ατομική ενέργεια του Κέιν, ένα μικρό κενό στα χαφ του Ολυμπιακού, μια σωστή πάσα στον Μόουρα και ένα άπιαστο σουτ του Βραζιλιάνο έφεραν το ματς γρήγορα στο 0-2, μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Στο 26′ ο Κέιν εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που του έκανε ο Μεριά και στο 30′ ο Μόουρα πέτυχε το δεύτερο για τους «σπερς».

Μετά το 0-2 ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ψυχραιμία του, συνέχισε να προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι του μένοντας πιστός στο επιθετικό πλάνο του και μετά από μια χαμένη ευκαιρία με τον Μασούρα, κατάφερε να μειώσει με τον απίθανο σε αυτό το πρώτο 45λεπτο Ποντένσε στο 44′, για να ξαναβρεί την ελπίδα για κάτι θετικό. Σε γενικές γραμμές, βάσει συνολικής εικόνας του ματς με τις τελικές να είναι 12-3 υπέρ των Πειραιωτών, ένα δοκάρι με τον Γκερέρο, μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα αλλά και σταθερή παρουσία γύρω από την περιοχή του Γιορίς, η Τότεναμ μάλλον πρέπει να αισθάνεται τυχερή με το ότι πήγε στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ!

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το δεύτερο όμως ξεκίνησαν και τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο, με πίεση στην επίθεση, ταχύτατες εναλλαγές της μπάλας και… ιερό πάθος στις προσωπικές μονομαχίες. Σε μια φάση, αυτή του 52′, που συνδύασαν λα τα παραπάνω, κέρδισαν και το πέναλτι με τον Βαλμπουενά, ο οποίος το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-2, βάζοντας ξανά φωτιά στο Καραϊσκάκη. Στα λεπτά που ακολούθησαν το ματς ισορρόπησε πλήρως, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να διασφαλίσει και πάλι την άμυνά του, κλείνοντας τους χώρους και παίζοντας πάλι το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Κάπως έτσι κύλησε ως το φινάλε του, με τις δύο ομάδες να έχουν λίγες καλές φάσεις και τον Ολυμπιακό να ξεκινά μεν χωρίς νίκη αλλά με ένα σίγουρα θετικό αποτέλεσμα την περιπέτεια του ομίλου.

To Top