Αυτές είναι οι διατάξεις για τη βία στα γήπεδα και τους συνδέσμους στο αθλητικό νομοσχέδιο

Το αθλητικό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων με τη κύρωση της σύμβασης Μακόλιν βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρη Οικονόμου και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, τα βασικά σημεία του νομοσχέδιου είναι τα εξής:

– Ενίσχυση των ελέγχων των εισιτηρίων, προκειμένου να διαπιστώνεται ότι ο κάτοχος εισιτηρίου που επιθυμεί να εισέλθει σε αθλητική συνάντηση ταυτοποιείται με το αναγραφόμενο στο εισιτήριο ονοματεπώνυμο. Στην περίπτωση που κατά τον διενεργούμενο έλεγχο διαπιστώνεται η κατοχή μη ονομαστικού εισιτηρίου, ή εισιτηρίου επί του οποίου το αναγραφόμενο ονοματεπώνυμο είναι διαφορετικό από αυτό του κατόχου του, θα επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος του νόμιμου κατόχου του.

– Αντιμετώπιση της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα. Με εντολή της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, ή του αθλητικού εισαγγελέα, δίνεται η δυνατότητα για τη συλλογή και την περαιτέρω επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σε όλους τους χώρους εντός, αλλά και πέριξ των εγκαταστάσεων που λαμβάνει χώρα το αθλητικό γεγονός, για την αντιμετώπιση πράξεων βίας, ποινικών αδικημάτων.

– Επιτάχυνση δικαιοσύνης. Ταχεία εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων αθλητικής βίας και εφαρμογή της δυνατότητας του εισαγγελέα να επιβάλλει περιοριστικούς όρους στους κατηγορούμενους έως και τη δίκη τους.

– Χρήση οπτικών μέσων για αποτροπή βίας. Περαιτέρω νομιμοποίηση κτήσεων και χρήσεων οπτικού υλικού, ώστε να διευκολυνθεί η ταυτοποίηση δραστών με κάθε πρόσφορο μέσο.

– Ενεργοποίηση του νόμου περί νόμιμης λειτουργίας λεσχών οργανωμένων φιλάθλων και δημιουργία μητρώου φιλάθλων των ομάδων για την προστασία του αθλήματος.

– Καταπολέμηση της βίας εκτός αθλητικών εγκαταστάσεων. Επέκταση της εφαρμογής των ποινικών διατάξεων του αθλητικού νόμου, με εξάλειψη των υφιστάμενων τοπικών και χρονικών περιορισμών, ώστε να καταλαμβάνονται και επεισόδια βίας σε τόπο και χρόνο διαφορετικό από εκείνο της τέλεσης ενός αθλητικού γεγονότος, αλλά με σαφή αθλητική αναφορά.

– Αναβάθμιση του ρόλου της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, για τον καλύτερο συντονισμό των μέτρων ασφαλείας όλων των αθλητικών γεγονότων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπροσώπος, Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: news247.gr

To Top