ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανατροπή… ψυχολογίας, μίλησε η ποιότητα των Γκάμα-Φέτφα

Η νίκη επί του ΟΦΗ προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον Άρη, που πέρα από τους τρεις βαθμούς απέκτησε και ψυχολογία στο δύσκολο έργο που έχουν οι παίκτες του να βρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον καλό τους εαυτό, μετά την τρίμηνη αποχή.

Ο μεγάλος φετινός στόχος του Άρη είναι το Κύπελλο Ελλάδας και άπαντες, θέλοντας και μη, αφουγκραζόμενοι και την μεγάλη δίψα του κόσμου, κάθε μέρα που περνά, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον δεύτερο ημιτελικό με την ΑΕΚ, στις 24 Ιουνίου.

Μέχρι τότε, όμως, υπάρχουν δύο ακόμα παιχνίδια πρωταθλήματος (με Ολυμπιακό και ΑΕΚ εκτός) για τα οποία, στόχος είναι η καταλληλότερη αξιοποίησή τους, ώστε να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους, προκειμένου να εμφανιστούν όσο πιο έτοιμοι γίνεται για την ρεβάνς του Κυπέλλου.

Από την χθεσινή αναμέτρηση, ο Άρης κέρδισε ψυχολογία, την οποία χρειάζεται για να αντεπεξέλθει σε αυτήν την πρωτόγνωρη, για όλες τις ομάδες, κατάσταση.

Ποια όμως είναι τα κέρδη των “κιτρινόμαυρων” από την χθεσινή αναμέτρηση;

α) Παρά το γεγονός πως στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα ήταν “μουδιασμένη” από την μεγάλη αποχή, κατάφερε και ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και αποκατέστησε την τάξη, καθώς επέστρεψε στην 5η θέση, την οποία έχασε (έστω και στην ισοβαθμία με τον ΟΦΗ), έπειτα από την ήττα του την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος από τον Ατρόμητο εντός έδρας. Συν τις άλλοις, η ανατροπή ήρθε χωρίς την ώθηση που δίνει πάντα ο κόσμος του Άρη σε αυτές τις περιπτώσεις, επομένως αποκτά μεγαλύτερη αξία.

β) Η χθεσινή αναμέτρηση ανέδειξε την μεγάλη ποιότητα δύο ποδοσφαιριστών του Άρη. Και η αλήθεια είναι πως σε μία δύσκολη περίοδο, βγήκαν μπροστά, δείχνοντας τις ηγετικές τους ικανότητες, εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της ολικής ανατροπής με τα δύο του γκολ, ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης άξιος συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας. Έμπειροι ποδοσφαιριστές, με μεγάλη ποιότητα, τις καλές εμφανίσεις των οποίων έχει ανάγκη ο Άρης για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο. Έδειξαν ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο, καθώς επέστρεψαν δυναμικά κι ας μην είναι ακόμα πλήρως έτοιμοι.

Η συνολική εικόνα του αγώνα, έδειξε πως χθες κοντραρίστηκαν δύο ομάδες που μεσοεπιθετικά διαθέτουν μπόλικη ποιότητα.

Η επιστροφή του Ματίγια λογικά θα αποκαταστήσει τις ισορροπίες στη μεσαία γραμμή, καθώς δεν είναι η φυσική θέση του Βέλεθ, που του πιστώνεται η προσπάθεια και η θέλησή του να αντεπεξέλθει και όχι τόσο το τελικό αποτέλεσμα αυτής.

Στο σημείο που ο ΟΦΗ έμεινε από δυνάμεις, μετά το 60΄, ο Άρης ακόμα άντεχε, είχε πιο καθαρό μυαλό και γι αυτό έφτασε στο “τρίποντο”. Αμυντικά, προβλήματα είχαν και οι δύο και σε μεγάλο βαθμό ήταν και αναμενόμενο. Το να γίνει κριτική, έπειτα από όλο αυτό που βίωσαν οι ποδοσφαιριστές το τελευταίο διάστημα, με την έλλειψη προπονήσεων για δύο μήνες, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Ειδικά από τη στιγμή που τους λείπει ρυθμός, ο οποίος έρχεται μόνο με τα επίσημα παιχνίδια και όχι από τις προπονήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

To Top