Ανοιχτά τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη του Αγ. Πνεύματος

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του νομού Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος, όπως ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη αργία δεν ισχύει πλέον βάσει του Μνημονίου, σύμφωνα με το οποίο καταργήθηκε η δυνατότητα του αντιπεριφερειάρχη να ορίζει πέντε τοπικές αργίες καθώς και ημιαργίες.

«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν.3996/2011, η υπ’αριθ. πρωτ. 22/19777/10-05-2002 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, με την οποία η εορτή του Αγίου Πνεύματος οριζόταν ως αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης, καταργήθηκε» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η απόφαση αυτή εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά αν και ο νόμος ίσχυε από το 2011. Σημειώνεται ότι ακόμα και πέρσι είχε βγει ανακοίνωση από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης όπου αναγραφόταν χαρακτηριστικά ότι «σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 22/19777/10-05-2002 απόφαση, η Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013, ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, ορίζεται ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας (όρια του πρώην νομού) Θεσσαλονίκης».

Φέτος, ωστόσο, εστάλη έγγραφο προς τους εμπλεκόμενους από το υπουργείο Εργασίας και την Επιθεώρηση Εργασίας, το οποίο ενημέρωνε ότι δεν είναι υποχρεωτική αργία η γιορτή του Αγίου Πνεύματος για τα εμπορικά καταστήματα. «Ήταν μια ημέρα ξεκούρασης, την οποία είχαν ανάγκη όλοι στην αγορά, αλλά δυστυχώς ο ανταγωνισμός επιβάλλει περισσότερη εργασία και λιγότερο προσωπικό χρόνο» σχολίασε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κωστής Χατζαρίδης, εξηγώντας ότι βάσει νόμου δεν μπορεί ο ΕΣΘ να υποχρεώσει τους καταστηματάρχες να έχουν κλειστά τα καταστήματά τους.

Ήδη υπήρχαν μηνύματα προς τον ΕΣΘ ότι την εν λόγω ημέρα θα είναι ανοιχτά μεγάλα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Πηγή: voria.gr

To Top